Vihreitä tekoja jo vuodesta 1974

Katso filmi

Kanan­kakan valmista­jasta maa­pallon pelasta­jaksi

1974

KAIKKI KÄYNNISTYY KANANKAKASTA

Biolan on ollut kiertotalouden edelläkävijä jo ennen kuin kiertotalous-termiä on keksitty. Biolan perustettiin vuonna 1974 Kariniemi Oy:n sisaryhtiöksi hyödyntämään broilerinkasvatuksessa syntyvää kananlantaa, ja tuotekehityksen tuloksena syntyi raemuotoinen luonnonlannoite, Biolan Kanankakka.

1978

SUOMEN ENSIMMÄINEN KOMPOSTORI SYNTYY

Biolan tuo Suomen markkinoille ensimmäisen kompostorin vuonna 1978. Biolanin keksimä kompostori-sana vakiintuu suomen kieleen, ja sittemmin valikoimamme laajentuu kattamaan kaikenlaiset kompostointitarpeet kaiken kokoisille talouksille.

1985

LUOMUMULTAA VUODESTA -85

Multatehdas valmistuu vuonna 1985, ja siitä lähtien Biolan on valmistanut luomumultaa huonekasveille ja puutarhaan. Kaikki Biolan-kasvualustat ovat puhtaita ja vapaita rikkaruohonsiemenistä ja raskasmetalleista.

1998

Kuivaa asiaa vessasta

Vuonna 1998 Biolan tuo markkinoille ensimmäisen kompostikäymälän. Biolan erikoistuu vedettömiin ja kemikaalivapaisiin kuivakäymälöihin: kompostoivien lisäksi markkinoille tuodaan myös polttavat ja jäädyttävät käymälät. Kuivakäymälät osoittautuvat toimiviksi niin mökeillä kuin kolmannen maailman katastrofialueillakin.

2000

Harmaiden vesien kimppuun

2000-luvulla tuoteperhe laajentuu jätevesien käsittelyyn. Biolanin kotitalouksien harmaavesisuodatin saa InnoSuomi-palkinnon 2004. Suodatinmateriaalina käytetään innovatiivista kotimaista luonnonmateriaalien seosta.

2017

Kiertotalouden ja kestävän kehityksen suunnannäyttäjäksi

Biolan on kehittynyt merkittäväksi kiertotalouden osaamiskeskukseksi. Tuomme osaamistamme kaikkialle, missä voimme edistää kestävää kehitystä. Kehitämme innovaatioita puutarha-alalle ja ekologiseen asumiseen. Tarjoamme nykyään ympäristöystävällisiä ratkaisuja myös aurinkoenergian hyödyntämiseen. Tuotannossammekin käytetään uusiutuvaa energiaa. Oma tuuli- ja aurinkovoimala pienentävät suoraan hiilijalanjälkeämme.

Tänään ja huomenna

Kohti parempaa maailmaa, pieni teko kerrallaan

Jokainen meistä Biolanilla on sitoutunut ja innostunut tekemään työtä paremman ja kestävämmän huomisen puolesta. Yhdessä olemme jo muuttaneet maailmaa, mutta se ei ole vielä valmis. Kehitys jatkuu joka päivä. Jokainen meistä pystyy halutessaan tekemään oman osansa. Vaikka multapussi kerrallaan.

2022

Teemme kasvattamisesta kestävää

Luomme tapoja, joilla kestävämpää tulevaisuutta rakennetaan. Kunnianhimoinen tavoitteemme on tutkia ja ottaa käyttöön kestävän arjen ratkaisuja ja tapoja kasvattaa ruokaa, jotka eivät kuormita maapallomme väheneviä resursseja.

Olemme päättäneet tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoitella turpeettomuutta vuoteen 2040 mennessä. Yksi askel kohti tätä tavoitetta on biokuitulaitoksen rakentaminen, jonka avulla pystymme kasvattamaan metsäteollisuuden puupohjaisten sivuvirtojen tai rahkasammaleen osuutta tuotteissamme.

2040

Kohti tavoitteita

Tavoitteenamme on vuoteen 2040 mennessä luopua turpeen käytöstä, olla hiilineutraali toimija ja käyttää kaikissa omissa tuotteissamme uusiutuvia tai kierrätettyjä materiaaleja.