Kuva

Kerro oma tarinasi

Jaa valokuva tai video ja kerro puutarhamuistostasi. Valittuja oikean elämän tarinoita käytetään Biolanin 50-vuotisjuhlavuoden yhteydessä.


Kuva

Uppoudu tarinoihin

Mitä kaikkea olemme rakentaneet, kasvattaneet ja kokeilleet yhdessä? Lue suomalaisten lähettämiä muistoja Biolanin 50-vuotisen taipaleen ajalta.

 

"Meidän vanha rintamamiestalon piha pukkasi ruohon seasta 2-3 v talon oston jälkeen keisarinkruunupellon ja siitä lähtien se on ollut ihmettelyn aihe joka vuosi kukkiessaan."
- Seija

 

"Oma Biolan-muistoni liittyy TV-mainosten tarttuviin tunnussävelmiin - lapsuudessa riemu oli suurimmillaan, kun Biolanin mainos pärähti TV:stä, sillä lauluthan osattiin sanasta sanaan ulkoa ja niitä laulettiin kanaorkesterin mukana. Veisut eivät ole parissakymmenessä vuodessa unohtuneet, vaan vielä näin aikuisiälläkin puutarhahommissa tulee välillä rallateltua "yks kakkaa, kaks kakkaa", "minäpä se ruokin satoa ja myöskin matoa" tai "täsmätuote kanalan...puskajussin luottopussi, aito luonnon Bii-ooo-lan!"
- Marita

 

"Suurin piirtein joka aamu toukokuun alusta syyskuun loppuun käymme vääntämässä tortut Biolanin huussiin. Samoin mökkimme pihassa on Biolanin kompostori ahkerassa käytössä. Vaimo hukkaa kymmeniä säkkejä Biolanin mustaa multaa kukka- ja kasvimailleen."
- Pertti

 

"Pennun kanssa istutuspuuhissa 2024"
- Nina

 

"Mummolta saadut vanhat pionilajikkeet lannoitetaan keväisin Biolanin kevätlannoitteella ja syksyllä syyslannoitteella ja kukinta on ihastuttaa joka kesä uudelleen ja uudelleen!"
- Tiina

 

"Vesimeloni ottaa rennosti! Kasvatan näitä joko kasvihuoneessa tai pihalla ruukuissa. Mielenkiintoista seurata näiden kasvua! ♥️ Tämä kuva otettu viime kesänä. Toivotaan yhtä hyvää satoa tällekin vuodelle!"
- Maaret

 

"Yläneellä herkuteltiin viime kesänä mansikoilla juhannuksesta lokakuulle. Mansikat kasvavat Biolanin turvemullassa jo kolmatta vuotta. Kasvulaatikko takaa puhtaat mansikat. Keväällä sai kanankakkaa ja vain vettä koko kesän."
- Raija

 

"Isot Jasmiinipensaat kukkii ja voi hyvin kompostimullan ansiosta. Kuva kesämökin pihasta."
- Marjatta

 

"Kyllä kompostointi vaan on mukavaa touhua, näin komeita kukkasia kompostimulta kasvattaa, eikö vaan olekin somia?"
- Pirkko

 

"Mummon upeassa puutarhassa kövelin lapsuuden ystäväni kanssa käsi kädessä. Kukat olivat silloin korkeampia kuin me. Mummon salaisuus oli kahviplöröt ja kananmunankuoret kukille."
- Pauliina

 

"Toista hääpäivää vietellen yhteisen kotimme puutarhassa Karstulassa viime kesänä. Talomme saimme valmiiksi vuonna 2020 ja siitä lähtien on piha muodostunut vuosi kerrallaan, pala palalta, meidän näköiseksemme. Vielä on paljon kesken, mutta niin saakin olla."
- Katri

 

"1-vuotias ja 3,5 vuotias viime kesänä puutarhatöissä kitkemässä rikkaruohoja kotipihalla."
- Niina

 

"Vuosia vanhat daaliat kasvavat vuosi toisensa jälkeen upeampina ja vetävät puoleensa pörriäisiä. Perhosten ja pörriäisten ahkerointia kukissa voisi seurata loputtomiin! "
- Tiina

 

"Parasta on itse kasvatetut perunat. Ne maistuvat niin paljon paremmalta kuin kaupasta ostetut. Ja se onnistumisen ilo, kun on itse kasvattanut ja saa satoa omasta puutarhasta🥰"
- Nina

 

"Kasvihuoneessa on ihan oma tunnelmansa ja tuoksunsa. Rauhoittava paikka, vaikka siellä onkin paljon puuhasteltavaa."
- Tuula

 

"Viime keväänä mieheni rakensi mökille kasvihuoneen ja voi sitä iloa, kun pääsin istuttamaan ekaa kertaa taimet omaan kasvihuoneeseen🌱"
- Maikku

 

"Tästä alkoi meidän pihan rakentaminen,aina innokas apupoika osallistui kaikkiin töihin. Nyt jo kolmas corgi touhuaa mukana pihanlaitossa. En edes uskalla arvailla paljonko Biolanin multaa on tähän savimaahan uponnut vuosien varrella."
- Sirkka

 

"Biolanin kompostoiva huussi on parasta mitä mökillä on tapahtunut pitkään aikaan. Toimii kuin junan vessa😊"
- Pirjo

 

"Muistan että ollessani lapsi mummoni opetti minulle, että kanankakka on parasta lannoitetta. Myös paappani oli innokas osallistumaan puutarhatöihin ja hänen vastuulleen jäikin aina ... nauriiden kylvö. Eräänä keväänä olimme paapan kanssa istuttaneet sipulit. Mamma sitten istutti uudellen kun osa istukkaista oli laitettu maahan juuret taivasta kohti. 😂"
- Sanna

Enemmän...

 

"Hankittiin Biolanin pikakompostori ja käytiin kurssitkin että opitaan kompostoinnin niksit. Täällä Torniossa kasvukausi on lyhyt ja kaikki höystöt on tarpeen. Tällä tuotoksella auringonkukat innostuivat kasvamaan hyvin."
- Kaisu

 

"Beurre Hardy päärynä 🍐, ihan omia kasvattamia 🙂👌 maku näissä ihan paras 🌟 "
- Anssi

 

"Risulavoista se lähti. Sain omistukseeni mökin isolla puutarhatontilla vanhoine omenapuineen ja marjapensaineen. Aluksi kaadoimme tontilta 12 isoa puuta ja olimme pulassa kaikkien risujen ja ... oksien kanssa. En halunnut niitä kuljettaa paikalliselle jäteasemalle, vaan hyödyntää itse, joten näppäränä emäntänä ajattelin rakensin niistä risulavat. Olen kasvatellut risulavoissani vihanneksia jo neljättä vuotta, joten hyvin ovat meitä palvelleet."
- Minna

Enemmän...

 

"Meillä on perheessä syntynyt tapa, että istutamme jokaiselle syntyvälle lapselle oman päärynäpuun maalle. Omilla 2lla tyttärelläni ja heidän serkuillaan ovat omansa ja tuottavat ... jo hedelmää. Toiveissa sukuumme on saada vielä yksi syy istuttaa uusi hedelmäpuu! Toivottavasti jo seuraavana kesänä! 🤞
- Janni"

Enemmän...

 

"Olen muutaman vuoden vanhempi kuin Biolan ja ihanin Biolan-muistoni liittyy lapsuudessani televisiossa pyörineeseen kanankakka-mainokseen :) Rakastin sitä mainosta!! Rallattelin mainosta päivät ... pääskytysten ja iltaisin vannotin isääni, että "herätäthän, jos telkkarista tulee ykskakkaa..." Fanitukseni oli sitä luokkaa, että mummonikin joutui ostamaan tuota "ykskakkaa" puutarhaansa, vaikka lannoitetta olisi ollut omastakin takaa :) Nykyäänkin, jo näin "aikuisen naisen iän" saavuttaneena, huomaan rallattelevani tuota samaa "ykskakkaa, kaks kakkaa.." kun ripottelen tuota loistavaa ainetta omaan puutarhaani."
- Leena

Enemmän...

.
.
.
.
.

.
.

.
.
.
.
.

.
.