Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan - Luomme vihreämpää maailmaa

Tietoa, vinkkejä ja tuotteita puutarhanhoitoon ja ekologiseen asumiseen. 

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös  elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Me Biolanilla sitoudumme tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

Tule mukaan – upota sormet multaan ja rakenna kanssamme vihreämpi huominen!

Istuta kesäkukkia ruukkuun

Kesäkukat tuovat iloa koko kesäksi. Voit istuttaa niitä parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja maahan monivuotisten kasvien lomaan.

Kesäkukkien hoito on helppoa, kun valitset kunkin paikan valo-olosuhteissiin oikeat kasvit sekä muistat kastella säännöllisesti. Kastelua helpottaa Kesäkukkamulta, jossa on mukana kasteluvettä varastoivaa biohiiltä. Lannoitus kannattaa hoitaa heti istuksen yhteydessä varastolannoituksena.

 

Näin saat kesäkukat kukoistamaan koko kesän

Kasvata itse maukkaat tomaatit

Mikään ei maistu paremmalta kuin itse kasvatettu tomaatti! Tomaatti rakastaa lämpöä ja sen kasvatus onnistuukin parhaiten kasvihuoneessa tai lasitetulla parvekkeella. Nopeakasvuiset lajikkeet ehtivät kypsyttää satoa myös terassilla tai lämpimällä seinustalla.

Kasvusäkki ja Kasteluallas mahdollista helpon kasvatuksen. Pian nautit maukkaasta sadosta!

 

Lue helpot vinkit tomaatin kasvatukseen

 

Satoisa ja kukkiva puutarha parvekkeelle

Parveke on kuin puutarha pienoiskoossa, siellä voi kasvattaa kukkaloiston lisäksi maukasta ja terveellistä satoa. Lasitetulla parvekkeella kasvukausi on pidempi kuin ulkona, ja siellä viihtyvät hyvin lämpöä kaipaavat kasvit, kuten tomaatti ja kurkku.

Valoisalla parvekkeella viihtyvät kukat ja satoa tuottavat niin yrtit, vihannekset kuin juureksetkin. Mutta myös varjon puolelle löytyy kasvatettavaa. Mikä onkaan ihanampaa kuin päästä keräämään parvekkeelta tuoretta satoa omalle lautaselle! 

 

Helpot vinkit parvekepuutarhaan

Mökkikausi alkaa - Nyt laitetaan käymälät kuntoon

Mökeillä vietetään tulevanakin kesänä paljon aikaa. Nyt on hyvä aika varmistaa, että mökillä on käymäläasiat kunnossa. Helppokäyttöinen ja siisti käymälä lisää mökin käyttömukavuutta huomattavasti.

Kuivakäymälä on ekologinen vaihtoehto ja tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään, pakastava käymälä on helppo asentaa lähes mihin vaan ja polttava käymälä tuo arjen luksusta kesämökille. Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä.

 

Tutustu erilaisiin kuivakäymälävaihtoehtoihin.

Kiinnostus kotikompostointiin kasvanut korona-aikana

Biolan selvitti mitä tapahtuu kotitalouksien biojätteille? Vielä tällä hetkellä valtaosa kotitalouksien biojätteestä päätyy sekajätteeseen, mutta korona-aika on selvästi lisännyt kiinnostusta kompostointiin. Kotona syödään enemmän kuin ennen ja samalla biojätteen määrä on lisääntynyt. 

Lue lisää