Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan - Luomme vihreämpää maailmaa

Tietoa, vinkkejä ja tuotteita puutarhanhoitoon ja ekologiseen asumiseen. 

Luonnon vehreys ympärillä antaa meille energiaa, terveyttä ja iloa. Se on myös  elinehto meille ja tuleville sukupolville. Siksi tehtävämme on vaalia luontoa. Me Biolanilla sitoudumme tekemään vihreitä tekoja – yhdessä sinun kanssasi.

Tule mukaan – upota sormet multaan ja rakenna kanssamme vihreämpi huominen!

Syyskukkijoilla väriä piharuukkuihin

Nyt on aika istuttaa syksyn kylmää sietäviä lajeja piharuukkuihin. Värikkäät ruukkukrysanteemit, syysasterit, syklaamit, koristekaalit ja pensastädykkeet kestävät pikkupakkasia ja ilahduttavat siten pitkään syksyyn.

Syysryhmäkasveja kastellaan säännöllisesti ja niiden lannoitusta jatketaan koko kukinnan ajan. Lannoitus hoituu helposti kasteluveteen lisättävällä Kesäkukkalannoitteella tai Kastelulannoitteella.

 

Katso istutusideat

 

Nyt on hyvä istutusaika

Syysistutuksiin sopivat niin perennat, pensaat kuin puutkin. Astia- ja paakkutaimia voi istuttaa koko kesän maan routaantumiseen asti. Syksyllä ilmankosteuden lisääntyminen ja syyssateet parantavat uusien istutusten kasvuunlähtöä. 

Tärkein edellytys kasvien viihtymiselle on valita kasvi istutuspaikan mukaan. Paahteiseen paikkaan istutetaan auringossa viihtyviä lajeja ja tontin varjoisiin istutusryhmiin valitaan varjon kasveja. Kun valoisuus on huomioitu, kasvualustaa parantamalla voidaan jokaiselle lajille luoda hyvä kasvupaikka.

 

Katso kaikki vinkit onnistuneeseen syysistutukseen

 

Kohti turpeettomuutta - rakennamme uuden biokuitulaitoksen 

Euraan, pääkonttorimme yhteyteen on rakenteilla uusi tuotantolaitos, jossa voidaan hyödyntää entistä monipuolisemmin metsäteollisuuden sivuvirtoja ja metsäpohjaisia biomassoja kasvualustojen ja kuivikkeiden valmistamiseen. 

Olemme vakaasti päättäneet tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoitella turpeettomuutta vuoteen 2040 mennessä. Biokuitulaitoksen rakentaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta.

Edistyksellinen biokuitulaitos antaa valmiuksia lisätä uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää tuotteissamme.

Lue tiedote

Kompostointi kannattaa myös mökillä

Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida. Kompostointi vähentää sekajätteen määrää ja ja roska-astian heisemista sekä tuottaa ravinteikasta multaa omaan puutarhaan. 

Valitse keittiön biojätteille kompostori, jossa on tiivis kansi ja pohja. Näin jyrsijät eivät pääse kompostoriin. Mökillä, jolla ei olla talvella, kompostorin ei tarvitse olla lämpöeristetty.

Kuivakäymäläjätteet kompostoidaan kannellisessa ja pohjallisessa kompostorissa, jottei ravinteita pääse huuhtoutumaan maahan. 

Puutarhajätteiden, kuten lehtien, ruohosilpun ja naattien, kompostointi onnistuu helpointen suuressa puutarhakompostorissa. Mitä suurempi kansi on, sitä helpompi puutarhakompostoria on hoitaa.

 

Katso vinkit kompostointiin

 

Nyt laitetaan mökin käymälä kuntoon

Mökeillä vietetään paljon aikaa. Nyt on hyvä aika varmistaa, että mökillä on käymäläasiat kunnossa. Helppokäyttöinen ja siisti käymälä lisää mökin käyttömukavuutta huomattavasti.

Kuivakäymälä on ekologinen vaihtoehto ja tarjolla on paljon erilaisia vaihtoehtoja; kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään, pakastava käymälä on helppo asentaa lähes mihin vaan ja polttava käymälä tuo arjen luksusta kesämökille. Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä.

 

Tutustu erilaisiin kuivakäymälävaihtoehtoihin.

 

Huolehdi jätevesien puhdistuksesta mökillä

Jätevesien puhdistamisen tavoitteena on suojella lähivesiä ja -luontoa sekä säästää luonnonvaroja. Kun jätevesi puhdistetaan ja ravinteet kerätään vedestä uudelleen hyödynnettävään muotoon, voidaan puhdistettu vesi päästää turvallisesti luontoon. Näin edesautetaan myös ravinteiden kierrätystä. 

Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. Järjestelmä tulee valita kohteen ja tarpeiden mukaisesti. 

 

Lue lisää jätevesien puhdistuksesta