Kuva
Turpeettomat kuivikkeet markkinoille
Biolan muuttaa Komposti- ja huussikuivikkeen sekä Tehokuivikkeen turpeettomiksi, mikä tarjoaa kotikompostoijille ja mökkiläisille uuden helpon tavan tehdä vihreitä arjen valintoja.
Lue lisää
Kompostointi kannattaa - Hyödyn voi laskea Biojätelaskurilla
Kompostointi on arjen helppo ja taloudellinen ekoteko. Se auttaa vähentämään ympäristökuormitusta ja säästää jätekustannuksissa. Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa.

Biolanin Biojätelaskurilla voi selvittää paljonko kompostointi säästää euroja biojätteen erilliskeräyksen kuluihin verrattuna. Lue lisää »
Turpeeton Puutarhamulta laajentaa turpeetonta valikoimaa
Kierrätetyistä ja uusiutuvista raaka-aineista läpikotaisin valmistettu Turpeeton Puutarhamulta syntyy kompostoimalla, minkä johdosta se sisältää kosolti pitkävaikutteisia ravinteita sekä kasville hyödyllisiä mikrobeja. Lisäksi mullasaa on biohiiltä, joka parantaa kasvien kasvuolosuhteita toimimalla vesi- ja ravinnevarastona sekä hyödyllisten mikrobien kasvualustana. Lue lisää »
Biolan Viherkasvimulta tekee kasvattamisesta kestävämpää
Uuden Biolan Viherkasvimullan valmistukseen on käytetty vain kierrätettyjä ja uusiutuvia raaka-aineita ja se on täysin turpeeton. Lisäksi Avainlippu-merkityn, lähellä tuotetuista raaka-aineista kuohkeutensa saavan Viherkasvimullan pakkauksessa on hyödynnetty kierrätysmuovia.
Lue lisää
Biokuitulaitos mahdollistaa vaihtoehdon turpeelle
Biolanin maailmankin mittakaavassa ainutkertainen biokuitulaitos kirittää turpeen käytön vähentämistä ja asemoi Biolanin alansa eturiviin vihreän siirtymän mahdollistajana. Biokuitulaitos tarjoaa vaikuttavan, huolella tutkitun ja käytännössä testatun turpeettoman vaihtoehdon niin kasvualustatuotteille kuin kuivikkeillekin. Laitoksen vihkivät käyttöön kansanedustaja Eeva Kalli ja Biolanin hallituksen puheenjohtaja Pekka Kariniemi.
Lue lisää

Ekomittari kertoo turpeettomien raaka-aineiden määrästä
Vastuulliset valinnat ovat mahdollisia vain, jos tuotteiden alkuperästä kerrotaan avoimesti. Biolanin Ekomittari näyttää konkreettisesti nettisivujemme tuotetiedoissa, kuinka paljon kasvualusta- tai kuiviketuotteessa on kierrätettyjä ja uusiutuvia raaka-aineita. Lue lisää »
Kompostointibuumi kasvattaa kompostorien kysyntää – uusi moderni tuotantolinja valmistuu
Kompostoreiden kysyntä on jo pitkään kasvanut. Kompostointibuumia on vauhdittanut vuonna 2024 voimaantuleva uusi jätelaki. Biolanilla uskotaan kysynnän kasvuun jatkossakin, ja yhtiö investoi 1,5 miljoonaa euroa uuteen robotiikkaan, jolla kompostorien tuotantomäärät saadaan tuplattua. Lisäksi tämä energiatehokas ja resurssiviisas teknologia mahdollistaa uusien vaativampien tuotteiden valmistuksen, entistä ympäristöystävällisemmän tuotantotavan sekä kierrätysmuovin kattavamman käytön muovituotteiden valmistuksessa. Lue lisää »
Biolanin vastuullisuuslupaus
Ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen haastavat yritysten toimintatapoja. Vastuullisuuslupauksessaan Biolan sitoutuu hyödyntämään jatkossakin kiertotalouden periaatteita tuotteiden valmistuksessa ja varmistamaan, että kaikki Biolan-tuotteet ovat turpeettomia vuoteen 2040 mennessä. Uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja kehitetään alati.
Lue lisää
Yli 50 % raaka-aineista kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia
Turpeettomien raaka-aineiden osuus Biolanin tuotteissa saavuttaa 50 % rajapyykin. Suunta on selvä: Biolanin vastuullisuuslupauksen mukainen tavoite on, että vuonna 2040 kaikki tuotteet ovat turpeettomia. Lue lisää »
Biolan Ravinnenesteen typpi on kierrätettyä
Biolan Ravinnenesteen typpi otetaan talteen kompostireaktorissa vapautuvasta ammoniakkikaasusta. Ammoniakin typpi sidotaan maitohapon avulla nestemäiseen muotoon. Näin typpi ei päädy ilmakehään ja voidaan hyödyntää lannoitteena. Lue lisää »
Ainutlaatuinen tutkimus sammalen viljelystä alkaa
Suomessa alkaa maailman mittakaavassa ainutlaatuinen tutkimus rahkasammalen kasvatuksesta. Tavoitteena on, että kasvualustana käytettävää rahkasammalta voitaisiin tulevaisuudessa viljellä valmiiksi ojitetuilla soilla. Biolan on tutkimuksessa aktiivisesti mukana löytääkseen tapoja korvata kasvuturve uusiutuvilla ja kiertotaloutta hyödyntävillä raaka-aineilla. Lue lisää »
Kuluttajakierrätysmuovin hyödyntäminen pakkauksissa
Biolan toi ensimmäisenä markkinoille multa- ja lannoite­pak­kaukset, joiden valmistuksessa käytetään kierrätysmuovia. Kierrätysmuovin osuus on jo nyt pakkauk­sis­samme merkittävä ja pyrimme kasvattamaan sitä koko ajan. Kaikki pakkaukset ovat sataprosenttisesti kierrätettäviä. Lue lisää »
Oma aurinkovoimala lisää energiaomavaraisuutta
Biolanin kompostoreita ja käymälälöitä valmistavan tehtaan katolle asennettu huipputeholtaan 165 kilowatin aurinkovoimala lisää uusiutuvan lähienergian osuutta tehtaan energiankäytössä pienentäen näin myös tuotannon hiilijalanjälkeä. Lue lisää »
Biohiili kasvualustoihin
Biolan on lisännyt biohiiltä multatuotteisiin vuodesta 2015. Kasvualustassa biohiili aktivoi pieneliöstöä ja kohentaa kasvualustan rakennetta. Näin se parantaa kasvien juuriston kasvua ja edistää tasapainoista kasvua. Biohiili on rakenteeltaan erittäin huokoista ja pystyy varastoimaan ja luovuttamaan vettä kasville. Se myös ehkäisee maan liettymistä ja tiivistymistä. Biohiili säilyttää rakenteensa maassa satoja vuosia. Biohiilellä on hyvien viljelyominaisuuksien lisäksi myös tärkeä hiilinieluna: se sitoo hiiltä ilmakehästä pysyvästi.
Oman uusituvan energian hyödyntäminen alkaa
Biolanin oma 500 kilowatin tuulivoimala valmistuu ja alkaa tuottaa uusiutuvaa energiaa kompostoritehtaan käyttöön.
Lue lisää
Suosikkituoteilla 20 vuoden takuu
Biolan myöntää 20 vuoden takuun suosikkituotteilleen Biolan Pikakompostori 220 eco ja Kompostikäymälä eco. Kestävät raaka-aineet ja tuotteiden pitkä elinkaari tekevät tuotteista vastuullisen käyttäjän valinnan Lue lisää »
Kompostoritehdas valmistuu
Biolan Pikakompostoreiden ja Kompostikäymälöiden valmistus siirtyi uudella aikakaudelle, kun Favorit Tuote Oy:n uusi tuotantolaitos vihittiin käyttöön 2012. Tehdas edustaa nykyäänkin teknisiltä innovaatioiltaan maailman huippua. Kestävä kehitys ja ekologisuus ovat toteutuneet alusta asti sekä tehtaan tuotantoprosessissa että kompostoreiden ja kuivakäymälöiden valmistuksessa.
Lue lisää
Varaosien saatavuus pidentää tuotteiden elinkaarta
Biolanin kompostoreihin ja kuivakäymälöihin, myös vanhempiin malleihin, saa varaosia. Tuotteemme ovat kestäviä ja kuluvien osien vaihtomahdollisuus pidentää tuotteen elinkaarta entisestään. Varaosia voi tilata esimerkiksi Biolanin verkkokaupasta. Lue lisää »
Uusi pääkonttori valmistuu
Biolanin vuonna 2010 valmistunut pääkonttori on kunnianosoitus luonnolle ja todellinen ekologisen rakentamisen taidonnäyte. Rakennuksessa on käytetty monia ekologisia ja kokeilevia ratkaisuja sekä runsaasti luonnonmateriaaleja, kuten kiveä ja puuta. Monet ideoista ovat suoraan Pekka Kariniemeltä:

"Miksi jopa 300 vuotta vanhoista, arvokkaista puista pitäisi tehdä millinvahvuista vaneria, kun kokonaisia puita voi hyödyntää esimerkiksi rakentamisessa ja sisustuselementteinä. Puu on oikein käsiteltynä todella pitkäikäistä. Lisäksi se on kaunista. Siksi sitä ei kannata piilottaa rakenteisiin vaan tuoda päinvastoin näkyviin." Lue lisää »
Harmaiden vesien kimppuun – Harmaavesisuodatin palkitaan
2000-luvulla Biolanin tuoteperhe laajentuu jätevesien käsittelyyn. Biolanin kotitalouksien harmaavesisuodatin pokkaa InnoSuomi-palkinnon 2004. Suodatinmateriaalina käytetään edistyksellistä kotimaista luonnonmateriaalien seosta.
Kompostikäymälä markkinoille
Mökeillä oli havahduttu vanhanaikaisten ulkohuussien ilmeisiin ympäristöhaittoihin. Lisäksi hajuaistia koetteleva huussin tyhjennys oli kehkeytynyt yhdeksi mökkikansan inhokkiaskareista. Nyt molempiin ongelmiin löytyi ratkaisu: Biolan Kompostikäymälä mahdollistaa käymäläjätteen turvallisen käsittelyn ja muuttaa sen samalla arvokkaaksi raaka-aineeksi mökkipuutarhaan. Biolan Kompostikäymälä on Suomen myydyin kuivakäymälä. Lue lisää »
Pikakompostori 220 markkinoille
Kompostoimalla voi kierrättää keittiön biojätteet oman puutarhan ravinteeksi. Jotta kompostointi sujuisi myös meikäläisissä talvioloissa, kehitti Biolan maan ensimmäisen lämpökompostorin ympärivuotiseen käyttöön. Tämä neljän vuodenajan Pikakompostori olikin ensimmäinen Pohjoismaisen Ympäristömerkin saanut kompostori.
Lue lisää
Puutarhan Musta Multa markkinoille
Kukkamultien rinnalle kehitettiin 1980-luvulla puutarhamullat, joiden valmistuksessa hyödynnettiin niinikään kierrätysraaka-aineita ja kompostointia. Vuonna 1987 markkinoille tuotiin Puutarhan Musta Multa, jonka suosio jatkuu edelleen. Nykyään Puutarhan Mustan Mullan raaka-aineista jo 40 % on nopeasti uusiutuvia tai kierrätettyjä. Lue lisää »
Kompostoimalla valmistettu multa on kuohkeaa ja ravinteikasta
Biolanin mullat valmistetaan kompostoimalla ja niiden kypsymiseen kuluu aikaa noin vuosi. Kompostointi vaatii osaamista ja aikaa, mutta takaa mullan erinomaiset kasvuominaisuudet. Kompostoinnin aikana multaan sitoutuu paljon pitkävaikutteisia ravinteita, jotka vapautuvat kasvin käyttöön vähitellen. Siksi kotipuutarhurin satunnaiset laiminlyönnit hoitolannoituksessa eivät haittaa. Kompostoinnin ansiosta multa sisältää hyödyllisiä mikrobeja ja maan multavuutta parantavaa humusta. Kompostoimalla valmistetut mullat säilyttävät rakenteensa paljon pidempään kuin turpeesta sekoitetut mullat. Lue lisää »
Multatehdas valmistuu, Musta Multa markkinoille
Kun kotipuutarhurit olivat innostuneet Biolanin kanankakkarakeista, Biolanin tuotevalikoimaa oli luontevaa laajentaa multatuotteisiin. Ensimmäiset Mustat Mullat päätyivät viherpeukaloiden kynsien alle vuonna 1985. Myös Biolanin mullan valmistuksessa hyödynnetään maatalouden ja metsäteollisuuden sivuvirtoja, joiden arvokkaat ravinteet saadaan näin pidettyä ravinnekierrossa luontoa säästäen.
Lue lisää
Ravinnepuikko markkinoille
Täysin luonnonmukainen Ravinnepuikko sai markkinoille tullessaan paljon huomiota osakseen. Sen nerokas, pitkulainen muoto helpotti lannoitteen annostelua ruukkukasveille. Tulokas noteerattiin myös Kölnin kansainvälisillä puutarhamessuilla, johon Biolan osallistui ensi kertaa. Ravinnepuikko on edelleen viherpeukaloiden kestosuosikki. Lue lisää »
Suomen ensimmäinen kompostori
Vuonna 1978 Biolan esitteli markkinoille sananmukaisesti mullistavan uutuuden: laitteen, joka nopeuttaa orgaanisen jätteen hajoamista kompostoitumalla. Laite sai Biolanilta tuotenimen ”Kompostori”, joka sittemmin vakiintui suomen kielen yleissanaksi. Tulevina vuosina Biolanin kompostoriperhe laajeni kattamaan kaikenkokoisten kotitalouksen kompostointikysynnän.
Tutustu kompostoreihimme
Legendaarinen TV-mainos julkaistaan
Lannoitteita ei ollut koskaan aiemmin mainostettu maamme televisiossa. Vuonna 1978 Suomen lannoitehistorian ensimmäinen televisiomainos sai ensi-iltansa. Biolanin Yks kakkaa, kaks kakkaa -mainoksen julkaisua pohdittiin MTV:lla pitkään, mutta se sai julkaisuluvan – ja valtavan huomioarvon! Mainos valittiin vuoden parhaaksi tv-mainokseksi ja juurrutti Biolanin osaksi yhteistä kulttuurikuvastoamme: yli 40 vuoden jälkeen tämä mainosjingle on asia, jonka useimmat suomalaiset osaavat yhdistää Biolaniin.

Pekka Kariniemi alkaa luotsata kiertotalousyhtiö Biolania
Hannes Kariniemen jälkeen Biolanin otti luotsatakseen hänen poikansa Pekka Kariniemi. Pekan johdolla biolanilaisille määriteltiin ydintehtävä, joka kantaa tänäkin päivänä: ihmisen maapallolle aiheuttaman ympäristökuorman vähentäminen. Tuon mission ansiosta on pienestä perheyrityksestä versonut ainutlaatuinen kiertotalouden monitoimija. Tätä nykyä Pekka Kariniemi on Biolanin hallituksen puheenjohtaja.
Luonnonlannoite markkinoille
Orastavasta lantaongelmasta itänyt bisnesidea johti Suomen ensimmäisten kanankakkarakeiden valmistamiseen jo Biolanin syntyvuonna 1974. Lantavuoret hupenivat säkkeihin ja säkeistä kasvimaille ja kukkapenkkeihin kautta maan. Koska lannoitteissa tarvittavien neitseellisten luonnonvarojen käyttöä pystyttiin näin vähentämään, tuli Biolan ensimmäisen kerran toteuttaneeksi kiertotalouden ideaa – ennen kuin koko termiä oli edes olemassa.
Lue lisää
Biolan perustetaan
1960-luvulla Hannes Kariniemi perheineen kasvatti kotitilallaan kananpoikia. Hannes oli se, joka toi broilerin suomalaisten päivällispöytiin. Herkullisen uuden ruokalajin suosiolla oli kuitenkin sivuvaikutus: broileritilojen kasvavat lantavuoret. Nopeasti kasautuvaa haastetta ratkomaan perustettiin Biolan Oy – jonka nimi juontuu muuten sanoihin ”biologinen lannoitus”.

.
.
.
.
.
.