Turpeettomat tuotteet - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Turpeettomat tuotteet

Me Biolanilla haluamme olla mukana luomassa tapoja ja käytänteitä, joilla kestävämpää tulevaisuutta luodaan. Kunnianhimoinen tavoitteemme on tutkia, löytää ja ottaa käyttöön sellaiset kestävät arjen ratkaisut, jotka eivät kuormita maapallomme väheneviä resursseja. 

Uskomme, että kasvualustojen ja kuivikkeiden tulevaisuus on kierrätetyissä ja uusiutuvissa materiaaleissa ja olemmekin lähteneet aktiivisesti etsimään kestäviä vaihtoehtoja turpeen käytölle. Osana vastuullisuustyötämme olemme päättäneet luopua turpeen käytöstä vuoteen 2040  mennessä. Jo nyt olemme tuoneet markkinoille turpeettomia tuotteita ja uusi biokuitulaitoksemme vauhdittaa turpeen käytön vähentämistä. Tällä hetkellä Biolanin käyttämistä raaka-aineista jo yli 50 prosenttia on joko kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia. 

Tutustu vastuullisuuslupauksiimme

 

Turpeeton kuivike kompostointiin ja kuivakäymälöihin 

Biolan Komposti- ja huussikuivike on erinomainen seosaine kompostointiin ja kuivakäymälöihin. Se on ilmava ja imukykyinen, sen säännöllinen käyttö pitää kompostimassan ilmavana ja varmistaa tehokkaan ja hajuttoman kompostoitumisen.

Uudistunut kuivike on säilyttänyt kaikki erinomaiset ominaisuutensa, mutta sen raaka-aineet ovat vaihtuneet turpeettomiksi. Komposti- ja huussikuivike on ilmava ja imukykyinen seosaine niin kompostoreihin kuin kuivakäymälöihinkin. Se on nyt valmistettu 100-prosenttisesti kierrätetyistä ja nopeasti uusiutuvista raaka-aineista, eikä sisällä lainkaan turvetta.

Tutustu tuotteeseen

Turpeetonta tehoa kompostointiin 

Biolan Tehokuivike on ilmava ja imukyinen seosaine ympärivuotiseen kompostointiin. Se sisältää energiaa, joka tehostaa kompostorin toimintaa. Tehokuivikkeessa on biohiiltä, joka tasaa kosteuseroja, kiihdyttää kompostin pieneliötoimintaa ja sitoo hajuja. Uudistunut Tehokuivike on täysin turpeeton, se on valmistettu kierrätetyistä ja nopeasti uusiutuvista raaka-aineista. 

Tutustu Tehokuivikkeeseen

 

Turpeeton Puutarhamulta on ympäristöystävällinen valinta

Turpeeton Puutarhamulta soveltuu luonnonmukaiseen kasvatukseen kaikkialle puutarhaan. Se on valmistettu raaka-aineista, jotka ovat kierrätettyjä tai nopeasti uusiutuvia. 

Turpeeton Puutarhamulta valmistetaan kompostoimalla, joten sisältää runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita. Lisäksi uutuusmulta sisältää kasvualustasammalta sekä pieneliötoimintaa aktivoivaa biohiiltä. Biohiili ja sammal lisäävät kasvualustan ilmavuutta, ne pystyvät myös sitomaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön mullan kuivuessa. Sammaleen ja biohiilen ansiosta kasteluväli on pidempi kuin perinteisillä kasvualustoilla.

Tutustu turpeettomaan multaan

Viherkasvimulta kaikille kodin ruukkukasveille

Biolan Viherkasvimulta on kuohkea ja turpeeton erikoismulta kaikille kodin viherkasveille. Viherkasvimulta soveltuu luonnonmukaiseen kasvatukseen, ja kompostoinnin ansiosta se sisältää runsaasti pitkävaikutteisia ravinteita sekä hyödyllisiä mikrobeja.

Viherkasvimulta helpottaa kastelua, sillä ominaisuuksiensa ansiosta se sallii pidemmät kasteluvälit. Mullan sisältämät biohiili ja kasvusammal pystyvät nimittäin sitomaan itseensä vettä kastelun yhteydessä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön mullan kuivuessa.

Tutustu tuotteeseen

Sammalnappi - ekologiseen ja helppoon taimikasvatukseen

Biolan Sammalnappi on siisti ja vaivaton tapa aloittaa esikasvatus. Sammalnappi soveltuu esimerkiksi yrttien, salaattien ja kukkien kasvualustaksi. Sammalnappi on tiiviiksi puristettua kotimaista rahkasammalta, joka on erinomainen kasvualusta taimikasvatukseen. Rahkasammal pidättää runsaasti vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Kun napin kastelee, se turpoaa hetkessä käyttövalmiiksi. 

Biolan Pienoiskasvihuone sisältää 12 Sammalnappia, ja se mahtuu pieneenkin tilaan. Pienoiskasvihuoneessa on hyvät olosuhteet siementen idättämiseen. Pienoiskasvihuone on kestävä ja pestävä, joten sitä voi käyttää useamman kerran. Sammalnappeja on saatavilla täyttöpakkauksena Pienoiskasvihuoneeseen. 

Lue lisää

Kasvusammal on helppo kastella

Biolan Kasvusammal on lannoitettu ja kalkittu käyttövalmis kasvualusta taimikasvatukseen, huonekasveille ja kesäkukille. Kasvusammal on turpeeton, se on valmistettu nopeasti uusiutuvasta ja ilmavasta rahkasammaleesta. 

Kasvusammal on helppo kasteltava, sillä rahkasammal varastoi hyvin vettä kasvien käyttöön. Kasvusammal on ilmavaa, mikä edistää juurten hyvinvointia. Sammal myös säilyttää ilmavuutensa myös märkänä, eikä ole siten niin arka liikakastellulle. 

Lue lisää tuotteesta