Biolan – Kestävää kehitystä puutarhaan ja ekoasumiseen - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Oy – kestävän kehityksen elämäntapa

Biolan Oy on suomalainen perheyritys, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi tuotteita, joiden käyttö vähentää ihmisen päivittäisen elämän aiheuttamaa ympäristökuormitusta. 

Kestävä kehitys on Biolanilla elämäntapa. Kestävän kehityksen arvomaailman mukaisella sekä kierrätysraaka-aineita hyödyntävällä tuotekehityksellä suunnittelemme ja valmistamme ekologisemman elämän tuotteita ja ratkaisuja 50 vuoden kokemuksella. Puutarha-, huonekasvi- ja ekologisen asumisen tuotteemme ovat korkealuokkaisia ja niiden valmistuksessa on otettu huomioon luonnonmukaisuus ja kestävyys.

Kansainvälisyys on keskeinen osa Biolanin liiketoimintaa: omat tuotantolaitoksemme sijaitsevat Suomessa, Virossa ja Kiinassa. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kehitysprojekteissa ympäri maailmaa.

Teemme kasvattamisesta kestävää

Me Biolanilla haluamme olla mukana luomassa tapoja ja käytänteitä, joilla kestävämpää tulevaisuutta luodaan. Siksi kunnianhimoinen tavoitteemme on tutkia, löytää ja ottaa käyttöön sellaiset kestävät arjen ratkaisut ja tavat kasvattaa ruokaa, jotka eivät kuormita maapallomme väheneviä resursseja.

Teemme kasvattamisesta kestävää muuttamalla kasvualustat uusiutuviin ja kierrätysraaka-aineisiin pohjautuviksi, laittamalla kaiken kiertämään, olemalla itse hiilineutraali ja kohtelemalla luontoa kunnioittavalla tavalla kaikessa toiminnassamme. 

Lue lisää vastuullisuudestamme
 

Biolan Group

Henkilöstöä yhteensä (2022): 176
Liikevaihto (2022): 51 M€
 

Solarthor Oy

Biolan Ekoasuminen logo

 

 

 

 

Solarthor Oy keskittyy aurinkoenergiajärjestelmien kehittämiseen ja myyntiin Suomessa.  

 

Lue lisää

Novarbo Oy

Novarbo logo

 

 

 

Novarbo Oy on ammattiviljelyn ja kasvihuoneteknologian asiantuntija. Kasvualusta ja lannoitetuotteemme soveltuvat sekä perinteiseen että luonnonmukaiseen ammattiviljelyyn. Kasvihuonetekniikassa tarjoamme energiaa säästäviä ja satoa lisääviä kasvihuoneen ilmastonhallintaratkaisuja. Kotimaan myynnin lisäksi Novarbolla on vientitoimintaa lähes 60 maassa.

 

Lue lisää

Favorit Tuote Oy

Favorit tuote logo

 

 

 

 

Favorit Tuote valmistaa kokoonpanotehtaallaan muun muassa Biolanin kompostoreita, kuivakäymälöitä ja jätevesijärjestelmiä sekä tarjoaa korkealaatuista sopimusvalmistusta teollisuudelle. 

 

Lue lisää
 

Biolan Baltic Oü

Biolan Baltic Oü on Eestissä turvetuotteita jalostava yhtiö, jonka tuotannosta noin 50 prosenttia menee vientiin eri puolille maailmaa.

Biolan Suzhou Ltd.

Biolan Suzhou Ltd on Biolanin tuotantoyhtiö Kiinassa.
 

Biolan Oy

Perustettu vuonna 1974
Henkilöstöä (2022): 77
Liikevaihto (2022): 27 M€

Arvot

Biolan korostaa toiminnassaan kestäviä arvoja ja ekologisuutta. Tuotekehitys on jatkuvaa ja laadunvarmistus systemaattista.

"Omasta henkilöstöstämme ja osaamisestamme huolehtien kehitämme, valmistamme ja markkinoimme kannattavasti ja asiakaslähtöisesti korkealaatuisia ammatti- ja kotitarveviljelyn, ekologisen asumisen ja  ekologisen sanitaation tuotteita, jotka vähentävät ihmisen aiheuttamaa ympäristökuormitusta."

 

Kestävän kehityksen edelläkävijyys

 

Toimintamme on kestävän kehityksen mukaista. Toimimme ympäristöeettisesti hyväksyttävällä tavalla omalla toimialueellamme. Minimoimme ja mittaamme keskeisiä ympäristöhaittoja toiminnassamme. Toimintamme siirtää/ohjaa samoja toimintaperiaatteita sidosryhmiimme.

 

Kannattavuus

 

Liiketoiminnan hyvä kannattavuus varmistaa toiminnan jatkuvuuden ja Biolanin arvojen toteutumisen mahdollistamisen.  Toimimme pitkäjänteisesti.  Perheyrityksenä Biolanin kvartaali on mieluummin 25 vuotta kuin kolme kuukautta. Taloudellisen suunnittelun pohjana käytämme pidempiaikaisia vaikuttimia kuten esimerkiksi tuotteen elinkaaren kokonaisvaikutuksia.

 

Kehittyminen

 

Olemme kehityksen kärjessä keskeisillä toimialueillamme. Ennakoimme tapahtuvia muutoksia ja reagoimme niihin luovasti ja ketterästi. Parannamme toimintaamme jatkuvasti. Tuotekehityksemme luo uusia ratkaisuja ja ratkaisumalleja ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Varmistamme henkilöstömme osaamistason ylläpitämisen ja parantamisen.

 

Asiakas- ja kuluttajalähtöisyys

 

Asiakkaat  ja kuluttajat maksavat palkkamme. Haluamme yhteistyössä asiakkaidemme kanssa auttaa kuluttajia tekemään aidosti kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Pidämme lupauksen, jonka olemme asiakkaalle ja kuluttajalle antaneet.

 

Oikeudenmukaisuus

 

Biolan haluaa yhdistää hyvän henkilöstöjohtamisen ja liiketoiminnan realiteetit. Oikeudenmukaisuus ei tarkoita tasapäistämistä. Henkilöstön palkitsemiseen vaikuttavat yksilön aikaansaannos, kyvyt ja osaaminen.

Tuotanto

Kotimaahan myytävät Biolan-tuotteet valmistetaan pääosin Euran tuotantolaitoksessa. Osa ympäristötuoteryhmän tuotteista valmistetaan yhtiöryhmän sisäisenä alihankintana. Kaikki lantaraaka-aineisiin pohjautuvat tuotteet, lannoitteet ja kasvualustat valmistetaan omassa Euran tuotantolaitoksessa. Tuotanto on käynnissä kolmessa vuorossa viitenä päivänä viikossa. Tuotteet toimitetaan joko tehtaan omasta varastosta tai aluevarastojen kautta suoraan vähittäiskaupalle sopimuskuljetuksin.

Biolanin vientiä täydentää Virossa toimiva, turvetuotteita jalostava tytäryhtiö Biolan-Baltic Oü, jonka tuotannosta suuri osa menee vientiin eri puolille maailmaa. Viennistä noin 60 % toimitetaan suoraan Virosta ja noin 40 % Suomesta. 

 

Tuotevalikoima

Biolanin tuotevalikoima on laadukas sekä laaja ja erilaisia myyntiartikkeleita on kaikkiaan noin 100. Tutustu Biolanin tuotteisiin

 

Tuotteiden myynti ja markkinointi 

Biolan Oy markkinoi omia ja tytäryhtiönsä tuotteita Suomen lisäksi EU:n alueelle, Lähi-Itään, Kauko-Itään, Kaakkois-Aasiaan ja Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan. Viennin merkitys on kasvamassa ja on tällä hetkellä noin 20 % Biolan Oy:n liikevaihdosta.  

Laatu- ja ympäristöjärjestelmät

Biolan Groupilla on sertifioitu laatu- ja ympäristöjärjestelmä. ISO 9001 -standardin mukainen laatujärjestelmä ja ISO 14001 -standardin mukainen ympäristöjärjestelmä osoittavat, että Groupin yrityksille on tärkeää toimia kestävän kehityksen mukaisesti. Sertifikaatti kattaa Biolan Oy:n, Favorit Tuote Oy:n, Novarbo Oy:n, Biolan Ekoasuminen Oy:n sekä Virossa toimivan Biolan Baltic Oü:n toiminnan. Sertifioitu järjestelmä tarkoittaa, että toiminnan kehittämiseen sitoudutaan pitkäjänteisesti ja pyritään jatkuvasti luomaan parempia tuotteita ja toimintatapoja. 

 

Sertifiointiauditoinnin on suorittanut puolueeton ulkopuolinen sertifiointiyritys DNV GL. Sertifikaatit kattavat kasvualustojen ja lannoitteiden, kompostorien, kuivakäymälöiden, kasvihuonetekniikan, aurinkoenergiatuotteiden ja jätevesijärjestelmien tuotekehityksen, valmistuksen, valmistuttamisen ja myynnin. Favorit Tuote Oy:ssä sertifikaatteihin sisältyy myös muovituotteiden sopimusvalmistus.

 


 

ISO 9001 -sertifiointi 
 

ISO 14001 -sertifiointi

Toimintapolitiikkamme

Kehitämme, valmistamme ja markkinoimme kannattavasti, vastuullisesti ja asiakaslähtöisesti korkealaatuisia resurssiviisaaseen ajatteluun perustuvia puutarhanhoidon, ammattiviljelyn, maatalouden ekologisen asumisen ja ekologisen sanitaation tuotteita ja tuotantopanoksia, jotka vähentävät ihmisen aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Huolehdimme samalla henkilöstöstämme ja osaamisemme jatkuvasta kehittymisestä.

 

Sitoudumme vähentämään myös omasta toiminnastamme aiheutuvaa ympäristökuormitusta ja parantamaan toimintaamme jatkuvasti. 

 

Toteutamme liiketoiminnassamme yleisesti hyväksyttäviä, eettisiä ja rehellisiä toimintaperiaatteita. Tiedotamme toiminnastamme asiakkaille ja sidosryhmille avoimesti ja tasapuolisesti.
Sitoudumme noudattamaan kaikessa toiminnassamme kansallisia ja kansainvälisiä lakeja ja säädöksiä.

 

Historia

Biolan Oy:n perusti Hannes Kariniemi. Sama mies oli jo 1960-luvulla opettanut meidät suomalaiset syömään broileria. Kariniemi oli rohkea visionääri, jolla oli pistämätön liikemiesvaisto. Kun broilerinkasvatus lisääntyi, kasvoivat myös lantavuoret. Joku muu olisi nähnyt lantavuorissa vain ongelman. Hannes Kariniemi näki niissä oivan bisnesidean.

1974

Biolan Oy syntyi ja toi ensimmäisenä maailmanmarkkinoille raemuotoiset luonnonlannoitteet. Yhtiö kehitti itse tuotantolaitteet ja -koneet.

1977

Biolan teki ensimmäiset vientikaupat.

 

1978 

Biolan lanseerasi markkinoille Suomen ensimmäisen kompostorin.

 

 

 

 

1984

Biolan osallistui ensi kertaa Kölnin kansainvälisille puutarhamessuille. Uutuustuote, täysin luonnonmukainen ravinnepuikko, sai paljon huomiota osakseen.

1985

Eurassa vihittiin käyttöön uusi ja samalla Euroopan nykyaikaisin lannoite-, multa- ja turvetehdas.

1987

Euran Yrittäjät ry myönsi Biolanille yrittäjäpalkinnon.

1987

Euran kunta luovutti Biolanille yrittäjäpalkinnon.

1992

YK:n ympäristö- ja kehitystyökonferenssissa Rio de Janeirossa julkistettiin kestävän kehityksen periaatteisiin sitoutuneiden yritysten nimet. Joukossa oli myös Biolan Oy.

Kompostoreiden laatuominaisuuksia vertailevassa testissä Biolanin 220-litrainen pikakompostori sai ainoana tuotteena kylkeensä arvostetun Pohjoismaisen Ympäristömerkin.

Biolan teki historiansa suuripiin kuuluvan laiteinvestoinnin. Käyttöön saatiin muun muassa uusi puutarhamullan käsittelylinjasto. Myös teollisuustiloja saatiin lisää.

Biolan valittiin Satakunnan yrittäjäpalkinnon saajaksi.

1995

Biolan sai valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon.

Biolanille luovutettiin Euran kunnan Pro Eura-mitali.

 

 

2001

Luonnonmukaiset lannoitteet, kasvualustat ja kompostorit saivat rinnalleen jätevedenkäsittelyyn tarkoitetut pienpuhdistamot.

 

2004

Biolanin Harmaavesisuodattimelle myönnettiin maakunnallinen INNOSUOMI-palkinto.

 

2008

Biolanin kehittämä suljetun kasvihuoneen rakentamisen mahdollistava Novarbo-järjestelmä palkittiin Satakunnan INNOSUOMI 08-palkinnolla.

 

2009

Novarbo-järjestelmä voitti Euroopan ympäristöpalkinnot yrityksille -kilpailun kansallisen prosessisarjan.

 

2010

Novarbo-järjestelmä oli mukana myös Euroopan laajuisessa jatkokilpailussa.

2010

2010 Biolanin uusi kokeilevaa arkkitehtuuria edustava ja ekologinen konttorirakennus valmistui Eurassa. Se on lajissaan ainutlaatuinen maailmassa.