Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Nykyään turpeettomien raaka-aineiden osuus Biolanin tuotteissa on jo yli 50 % ja pyrimme lisäämään osuutta jatkuvasti. Vastuullisuuslupauksemme mukaisesti tavoitteena on, että vuonna 2040 kaikki tuotteemme ovat turpeettomia. 

Ekomittari kertoo uusiutuvan ja kierrätetyn raaka-aineen määrän

Nykyään turpeettomien raaka-aineiden osuus Biolanin tuotteissa on jo yli 50 % ja pyrimme lisäämään osuutta jatkuvasti. Vastuullisuuslupauksemme mukaisesti tavoitteena on, että vuonna 2040 kaikki tuotteemme ovat turpeettomia. 

Ekologisuus, kiertotalous ja kestävä kehitys ovat ohjanneet Biolanin toimintaa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Biolanin tuotteiden valmistuksessa hyödynnetään kierrätysraaka-aineita korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita. Raaka-ainekentällämme kompostoidaan ja käsitellään maatalouden ja teollisuuden sivuvirtoja orgaanisiksi lannoitteiksi ja kasvualustoiksi ympäri vuoden. Uusia mahdollisia raaka-aineita etsitään ja testataan jatkuvasti. 

Ekomittari kertoo mullan raaka-aineet

Me Biolanilla haluamme parantaa tuotteidemme läpinäkyvyyttä ja olemme lisänneet kasvualusta- ja kuiviketuotteidemme tuotetietoihin nettisivuillemme päivitetyn Ekomittarin. 

Ekomittari kertoo tuotteiden sisältämien raaka-aineiden suhteelliset määrät. Mittari käsittää sekä kierrätetyt ja nopeasti uusiutuvat raaka-aineet että turpeen. Nopeasti uusiutuviin ja kierrätettyihin raaka-aineisiin luetaan kuuluvaksi muun muassa broilerin lanta, hevosen lanta, metsäteollisuuden kuorijakeet sekä rahkasammal. 

Haluamme, että asiakkaamme tietävät mitä saavat, kun ostavat multaa, ja nyt tuotteiden raaka-aineiden osuudet voi helposti tarkastaa nettisivuiltamme. 

Ekologisuus vaikuttaa ostopäätökseen 

Vastuullinen kuluttaminen on nähtävissä nousevana trendinä ja ostopäätöksiin vaikuttaa entistä enemmän myös luontoon ja ympäristöön liittyvät seikat. Tämä trendi on havaittavissa myös puutarhatuotteita ostettaessa. 

Tuoreen kyselytutkimuksen* mukaan 67 % suomalaisista haluaa ostamansa mullan kuormittavan mahdollisimman vähän ympäristöä. Samaan aikaan kuluttajien tiedot mullasta ja sen sisällöstä ovat puutteelliset.

Mullan vastuullisuudesta tulee koko ajan merkittävämpi kilpailutekijä ja se vaikuttaa jo nyt ostopäätöksiin. Yksi suurimmista multa-alan vastuullisuuteen liittyvistä kysymyksistä on turve. Biolanin tavoitteena on vuoteen 2040 mennessä korvata turve kokonaan kierrätetyillä ja nopeasti uusiutuvilla raaka-aineilla. Myös puutarhaharrastajat ovat Biolanin kyselyn mukaan heränneet siihen, että turpeen käytöstä kasvualustoissa pitää luopua. 

Kyselymme mukaan mullan ekologisuuden nostaa tärkeäksi ostokriteeriksi 61 % ja kierrätysraaka-aineiden käytön näkee järkeväksi jopa kaksi kolmasosaa suomalaisista. Vastaamme kuluttajien toiveisiin kierrätysraaka-aineiden käytöstä lisäämällä kompostoitavien jakeiden määrää edelleen. Ekomittarin käytöllä palvellaan niitä puutarhatuotteiden ostajia, jotka haluavat suosia ekologisia tuotteitta puutarhassaan. 

 

* Tutkimus toteutettiin 7.–11.2.2022 online-kyselynä Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa. Kohderyhmänä olivat 18–79-vuotiaat suomalaiset, ja tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinalueen mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti. Kyselyyn vastasi yhteensä 1000 suomalaista.

 


Lue lisää aiheista