Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä

Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä

Valitse oikea Biolan-kuivakäymälä

Nykyaikainen hyvin toimiva kuivakäymälä on käytössä hajuton ja viihtyisä ja mukava käyttää. Jotta kuivakäymälä olisi toimiva, on sen rakentamisessa, asentamisessa ja laitevalinnoissa kuitenkin huomioitava tietyt perusseikat.

 

Kuivakäymälä jokaiseen tarpeeseen

Käymäläjätteet sisältävät suuren osan talousjätevesien ravinteista, joten ravinteet talteen keräävä kuivakäymälä kuormittaa ympäristöä huomattavasti vesivessaa vähemmän. Kuivakäymälä ei tuhlaa vettä eli on järkevä vaihtoehto myös paikoissa, joissa on pula käyttövedestä. Kuivakäymälän kompostoidusta käymäläjätteestä saa arvokasta maanparannusainetta pihan istutuksille.

Hyvin suunniteltu kuivakäymälä on siisti, hajuton, helppo tyhjentää ja ennen kaikkea mukava käyttää. Käymälän huolellinen valinta ja oikeat asennusratkaisut varmistavat sen moitteettoman toiminnan ja käyttömukavuuden. 

Vanhakin huussi voidaan uudistaa käyttömukavaksi ja ympäristöystävälliseksi käymäläksi. Nykyaikaisen kuivakäymälän asentaminen vanhaan ulkohuussiin parantaa huomattavasti käymälän käyttömukavuutta ja estää ravinnepitoisen kuormituksen maaperään.

Käymälää valittaessa kannattaa pohtia seuraavia seikkoja:

 • käymälän käytön helppous
 • mahdollinen sähkön tai veden tarve ja saatavuus
 • käymälän käyttäjämäärä 
 • onko käymälä vain kesäkäytössä vai myös talvikäytössä
 • halutaanko käymälä asentaa ulkokäymäläksi vai sisätilojen yhteyteen
 • mitkä ovat käymälän huolto- ja tyhjennysratkaisut
 • Myös käymälän asennusseikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota jo käymälää hankittaessa, sillä eri käymälämallien asennusratkaisut, tilavaatimukset ja tyhjennysjärjestelyt vaihtelevat. Käymälän asennuksessa kannattaa noudattaa annettuja asennusohjeita.

 

Biolan -kuivakäymälävaihtoehtoja:

 • Biolan Kompostikäymälä on siisti, hajuton ja helppokäyttöinen kuivakäymälä, joka sopii ahkerassa käytössä olevan lomapaikalle. Lämpöeristetyssä 200 litransäiliössä voi kompostoida myös keittiön biojätteitä. Nyt 20 vuoden takuu.
 • Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä soveltuu asennettavaksi niin ulkohuussiin kuin myös sisätilojen yhteyteen loma-asunnolla. Erottelevassa Kuivikekäymälässä on kaksi erillistä sisäastiaa, joiden avulla sen tyhjentäminen kompostiin onnistuu kätevästi. 
 • Biolan Simplett on pieni, helppohoitoinen ja siisti lattian päälle asennettava kuivakäymälä loma-asunnolle. Simplett erottelee virtsan kiinteästä jätteestä jo istuinosassa. Kiinteälle jätteelle laitteessa on erillinen sisäastia, jossa on tukevat kantosangat ja kansi. Voidaan asentaa ulkokäymäläksi että asuintilojen yhteyteen. 
 • Biolan Icelett on pakastava käymälä lämpimiin sisätiloihin. Se ei tarvitse vettä, viemäriä eikä edest tuuletusta. Toimii 230 V jännitteellä. Edullinen ratkaisu sisätiloihin.
 • Cinderella on laadukas, turvallinen ja hygieeninen polttava käymälä, jolla saa vesivessan mukavuuden helposti mökille. Lopputuotteena syntyy vain pieni määrä tuhkaa. Ei vaadi vettä  viemäriä eikä säiliötä nesteille. Ei tarvitse peruslämpöä.
 • Biolan Populett sopii runsaaseen käyttöön, kuten mökille, taukotuville, erämökeille, maatilamatkailukohteisiin tai työmaakäyttöön. Voidaan säätää joko erottelevaksi tai vain suotonesteen kerääväksi. Lisävarusteena saatavana vaihtosäiliö.

Lue lisää aiheista