Käymälän huolto ja tyhjennys - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Käymälän huolto ja tyhjennys

Käymälän huolto ja tyhjennys

Kuivakäymälän tyhjennysväli riippuu käymälän kapasiteetista ja käyttötiheydestä.

Käymälän huolto ja tyhjennys

Kuivakäymälän tyhjennysväli riippuu käymälän kapasiteetista ja käyttötiheydestä.

Nykyaikainen hyvin toimiva kuivakäymälä on käytössä hajuton ja viihtyisä ja mukava käyttää. Jotta kuivakäymälä olisi toimiva, on sen rakentamisessa, asentamisessa ja laitevalinnoissa kuitenkin huomioitava tietyt perusseikat.

 

Kuivakäymälän huolto- ja tyhjennysasiat tulee pohtia valmiiksi jo käymälää hankittaessa ja asennettaessa, jotta käymälästä saadaan mahdollisimman toimiva. Käymälän tyhjennystä ajatellen kannattaa huomioida seuraavat seikat:

  • Käymälän tyhjennysväli vaihtelee käymälämalleittain ja on riippuvainen käyttäjämäärän suuruudesta. Esimerkiksi reilumpisäiliöisen Kompostikäymälän tyhjennysväli on harva ja siksi se soveltuu hyvin hiukan runsaampaankin käyttöön. Hiukan vähäisempään mökkikäyttöön soveltuu hyvin esimerkiksi Simplett.
  • Käymälän asennuspaikka kannattaa valita niin, että käymälän tyhjennys on mahdollisimman vaivatonta. Jos käymälä asennetaan sisätiloihin, kannattaa tyhjennys järjestää mahdollisimman lähelle ulko-ovea. Käymäläjätteen kuljettaminen pois käymälästä ei ole mielekästä oleskelutilojen läpi suljetussakaan astiassa.
  • Käymäläsäiliön tyhjennyspaikka on hyvä valita suhteellisen lähelle käymälää, jotta vältytään pitkiltä kuljetusmatkoilta. Esimerkiksi Kompostikäymälän jälkikompostin paikan voi mahdollisuuksien mukaan perustaa mahdollisimman lähelle, jolloin tyhjennettävää tavaraa ei tarvitse lapioida välillä kottikärryihin.
  • Käymälästä kertyvän nesteen keruuastian tyhjennys kuuluu myös käymälän huoltotoimiin. Nestesäiliön koko on mitoitettava käyttäjämäärän mukaiseksi ja sen sijoituspaikka harkittava tyhjennyksen kannalta sopivaksi. Nesteiden tulee päästä virtaamaan vapaasti alaspäin, joten keruuastia sijoitettava niin että viettoa on riittävästi.