Käymälän ilmastointi ja tuuletuksen tarve - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Käymälän ilmastointi ja tuuletuksen tarve

Käymälän ilmastointi ja tuuletuksen tarve

Toimiva tuuletus takaa kuivakäymälän hajuttomuuden.

Käymälän ilmastointi ja tuuletuksen tarve

Toimiva tuuletus takaa kuivakäymälän hajuttomuuden.

Nykyaikainen hyvin toimiva kuivakäymälä on käytössä hajuton ja viihtyisä ja mukava käyttää. Jotta kuivakäymälä olisi toimiva, on sen rakentamisessa, asentamisessa ja laitevalinnoissa kuitenkin huomioitava tietyt perusseikat.

 

Kuivakäymälän ilmastointi

Kuivakäymälän ilmastoinnin periaate on, että ilma kiertää tehokkaasti huonetilasta käymäläistuimen kautta tuuletusputken kautta katolle. Korvausilman otto kannattaa tehdä käymälähuoneen alaosaan esimerkiksi jättämällä pieni rako oven alle.

Käymäläsäiliöstä johdetaan suora tuuletusputki katolle. Katonrajasta putki tiivistetään soveltuvalla läpivientitiivisteellä. Mutkia tuuletusputkessa kannattaa välttää, sillä kaikki mutkat hidastavat ilman tehokasta kulkua. Biolan Tuuletusputkipaketti on helppo asentaa ja sisältää putkien lisäksi putkenkannekkeet ja tuuletusputken hatun. 

Jos käymälän tuuletusputkeen joudutaan tekemään mutkia, voi ilman kiertoa tarvittaessa tehostaa tuulettimella.

Jos käymälä asennetaan sisätiloihin, kannattaa ilmanvaihtoa parantaa erillisellä tuulettimella. Sisätiloissa tulisijat ja liesituulettimet saattavat vetää muutoin käymälän ilmanvaihtoa väärään suuntaan kohti huonetiloja. Huoneistossa, jossa on koneellinen ilmanvaihto, kannattaa käymälän tuuletus yhdistää samaan ilmanvaihtoon.

Tuuletin tehostaa ilmanvaihtoa

Käymälätilan ilmanvaihtoa voi parantaa ilmaputken päähän katolle asennettavalla Tuulituulettimella tai Kattotuulettimella. Molemmet tuulettimet toimivat tuulen voimalla, eivätkä tarvitse sähköä.  Ne on helppo asentaa, ja sopivat suoraan 75 mm tai 110 mm tuuletusputkeen.

Tuulituuletin on valmiiksi koottu alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä valmistettu tuuletin. Kattotuuletin on itsekoottava, ja se on valmistettu muovista ja ruostumattomasta teräksestä.  Se on varustettu hyönteisverkolla. 

Kuivakäymälöiden tuulettimeksi voi asentaa sähkökäyttöisen puhaltimen, joka asennetaan sisätilojen puolelle käymälän tuuletusputkeen.

Biolan Poistoilmapuhallin soveltuu käymälöihin: 

  • Kompostikäymäläeco 
  • Kuivikekäymälä 
  • Erotteleva Kuivikekäymälä
  • Simplett