Huussi kuntoon kesämökillä – tutustu uusiin vaihtoehtoihin - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Mökin käymäläasiat kuntoon

Mökin käymäläasiat kuntoon

Kuivakäymälä tarjoaa ekologisen vaihtoehdon mökin käymäläratkaisuksi. Nykyaikaiset käymälät ovat siistejä, hajuttomia ja helppokäyttöisiä. Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä sekä mahdollistaa paikallisen ravinnekierron.

Mökin käymäläasiat kuntoon

Kuivakäymälä tarjoaa ekologisen vaihtoehdon mökin käymäläratkaisuksi. Nykyaikaiset käymälät ovat siistejä, hajuttomia ja helppokäyttöisiä. Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä sekä mahdollistaa paikallisen ravinnekierron.

Kesämökki on suomalaisille perinteinen vapaa-ajan viettopaikka, ja huussi on olennainen osa mökkeilyä. Kun huussissa on nykyaikainen kuivakäymälä, se lisää mökin käyttömukavuutta ja helpottaa tyhjennysurakkaa. Lisäksi asianmukaisilla ratkaisuilla huussista saadaan myös ympäristön kannalta parempi. Kuivakäymälä ei tarvitse vettä, mikä vähentää jätevesien määrää ja puhdistustarvetta. Oikein käsiteltynä käymäläjäte on hyvää lannoitetta mökkipihaan.

Vaihtoehtoja on monia, ja kaikkiin tarpeisiin löytyy nykyaikainen ratkaisu. Kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään, erotteleva kuivakäymälä on helppo asentaa ja pakastava tai polttava käymälä sopivat hyvin myös sisätiloihin.

Kuivakäymälä sopii mökille

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, se on siisti ja hajuton. Kuivakäymälä on myös ekologinen vaihtoehto huussiin. Se säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälä mahdollistaa myös paikallisen ravinnekierron omalla mökkitontilla, kun kuivakäymälään kertyvät ravinteikkaat jätökset voidaan hyödyntää oman puutarhan lannoitukseen.

Kuivakäymälä on monesti sopivin vaihtoehto mökille. Huussi on helppo rakentaa ja mökeillä ei läheskään aina ole juoksevaa vettä, saati kunnallistekniikka, siksi vesivessan rakentaminen on monesti hankalaa ja kallista.

Erottelevia kuivakäymälämalleja ovat Biolanin Simplett ja Erotteleva Kuivikekäymälä. Ne voidaan asentaa helposti lattiapinnan päälle joko huussirakennukseen tai mökkiin sisälle. Näissä malleissa neste ja kiinteä jäte erotellaan istuinosassa. Simplett on siro ja mahtuu pieneenkin tilaan. Erottelevan Kuivikekäymälän yhteydessä on helppokäyttöinen kuivikkeen annostelija. Kummassakin erottelevassa mallissa neste kerätään erilliseen kanisteriin. Kiinteä jäte jälkikäsitellään komposotoimalla. Huolehtimalla ilmanvaihdosta ja käyttämällä tuuletusputkia, huussi tai huonetila pysyy hajuttomana. 

Kuvagalleria1

Kompostikäymälä on monipuolinen ratkaisu

Ajanmukainen kompostikäymälä on oikein asennettuna huoleton ratkaisu huussiin tai vaikka verannalle. Kesällä ulkona oleva huussi palvelee pihan monipuolista käyttöä. Ulkoleikeistä, grillipaikalta tai puutarhapuuhista on helppoa piipahtaa asioilla ulkohuussiin.

Biolan Kompostikäymälän suuri säiliö on kauttaaltaan lämpöeristetty ja jätökset kompostoituvat jo käymälän säiliössä. Kunnollinen lämpöeristys mahdollistaa myös keittiön biojätteiden kompostoinnin samassa säiliössä. Tyhjennysvaiheessa saa lapioida alaluukusta hajutonta, multamaista kompostia.Kompostikäymälän käyttö on helppoa: Jokaisen vessakäynnin yhteydessä säiliöön lisätään 2−3 dl Komposti- ja huussikuiviketta jätösten peitoksi. Kuivikkeen tehtävä käymälässä on peittää jätökset, sitoa hajuja, imeä ylimääräistä kosteutta sekä toimia tukiaineena käymäläjätettä kompostoitaessa.

Kuvagalleria2

Katso video Biolan Kompostikäymälän käyttökokemuksista. 

Kuivakäymälä helposti sisätiloihin

Mökin sisävessaksi kuivakäymälä on taloudellinen ja ekologinen vaihtoehto. Kuivakäymälän asentamiseen ei tarvita lupia, mikä helpottaa hankintaa ja käyttöönottoa. Vesivessaan verrattuna kuivakäymälän asentaminen on yleensä muutenkin paljon yksinkertaisempaa ja edullisempaa, kun erillisiä viemäröintejä ja säiliöitä ei tarvita

Kun kuivakäymälä halutaan asentaa vaivatta jo olemassa olevaan mökkiin, helppoja ratkaisuja ovat pakastavat ja polttavat käymälät. Niistä ei synny nesteitä, joita tarvitsisi ohjata viemäriin tai erilliseen säiliöön.

Biolan Icelett on pakastava käymälä, joka on helppo asentaa mihin tahansa lämpimään tilaan. Toimiakseen se tarvitsee vain sähköä, eli töpseli seinään ja laite on käyttövalmis. Sähköä pakastava käymälä kuluttaa saman verran kuin jääkaappi. Icelett ei tarvitse edes ilmanvaihtoputkea ulos ja siksi sen voi sijoittaa vaivatta pieneen tilaan, esimerkiki vaatehuoneeseen.

Laite jäähdyttää jätteen -15 asteiseksi, jolloin mikrobitoiminta pysähtyy. Icelett on toimiva ratkaisu myös mökeille, joissa on ulkokäymälä, mutta esimerkiksi talvella halutaan vessassa käynti hoitaa lämpimissä sisätiloissa. Jäätynyt käymäläjäte tulee kompostoida kompostorissa tai esim. kompostikäymälässä. 

Kuvagalleria3

Cinderella –polttokäymälät ovat hajuttomia ja vievät vain vähän tilaa. Ne eivät tarvitse vesi- tai viemäriliitäntää. Polttokäymälä toimii sähköllä ja sähköttömissä mökeissä vaihtoehtona on kaasulla toimiva Cinderella Gas. Asennuksessa huomioon tulee ottaa tulo- ja poistoilmaliitännät. Cinderella polttaa kaiken käymäläjätteen korkeassa lämpötilassa ja noin 100 käyttökerran jälkeen tyhjennettäväksi jää vain kahvikupillinen tuhkaa. Tuhka on hygieeninen lannoite, joka sisältää fosforia ja kaliumia. Cinderella-polttokäymälän koko ja tyylikäs viimeistely mahdollistaa sen asentamisen kaiken tasoisiin kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin.

Kuvagalleria4

Vinkit kuivakäymälän valintaan: 

  • Biolan Kompostikäymälä on reilun kokoinen ja jäte kompostoituu jo itse laitteessa. Kompostikäymälä on helppo käyttää ja hajuton, siksi se on monesti suosituin vaihtoehto ulkokäymäläläksi huussiin. 
     
  • Biolan Simplett ja Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä ovat helppoja asentaa suoraan lattian päälle joko huussissa tai mökissä. Niissä nesteen ja kiinteän jätteen erottelu tapahtuu istuinosassa. 
     
  • Biolan Icelett on pakastava käymälä, joka ei tarvitse viemäröintiä tai tuuletusta. Se on helppo asentaa mihin tahansa sisätilaan ja se toimii sähköllä. 
     
  • Cinderella -polttokäymälä mahdollistaa vesivessan mukavuuden. Laite toimii sähköllä tai kaasulla, mutta ei vaadi viemäröintejä. Käymäjätökset poltetaan laitteessa turvallisesti, ja lopputuotteena on vain pieni määrä tuhkaa.

Kuivakäymälät, tarvikkeet ja lisävarusteet verkkokaupastamme


Lue lisää aiheista