Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä
Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä
Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä
Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä
Biolan Erotteleva Kuivikekäymälä

Helppokäyttöinen erotteleva käymälä

 • helppokäyttöinen ja siisti käymälä päivittäiseen käyttöön
 • suoraan lattiapinnan päälle asennettava
 • tuuletusputki takaa huonetilan hajuttomuuden
 • laitteen sileät muovipinnat on helppo pitää puhtaana
 • istuinrenkaana lämpöistuin
 • erottelee virtsan kiinteästä jätteestä jo istuinosassa
 • helppokäyttöinen kuivikkeen annostelija
 • jätesäiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa
 • valmistettu Suomessa 

Värivaihtoehdot: 

Tummanharmaa
Tuotenumero: 70570360
LVI-numero: 8332018

Valkoinen
Tuotenumero: 70574200
LVI-numero: 3663124

Erotteleva Kuivikekäymälän käyttö

Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistetaan käymälän käyttö- ja huoltomukavuus. Erottelevassa Kuivikekäymälässä on käytävä tarpeilla aina istualtaan nesteen ja kiintoaineen erottelun vuoksi. Ensimmäisillä käyttökerroilla on syytä varmistaa, että oma istumaetäisyys ja -tapa ovat sopivia laitteeseen nähden.

Erotteleva Kuivikekäymälä on tarkoitettu kompostoituville käymäläjätteille, eli myös WC-papereille. Käymälään ei saa laittaa mitään, mikä haittaa käymäläjätteen jälkikäsittelyä kuten:

 • roskia, siteitä
 • kemikaaleja, kalkkia
 • pesuaineita, pesuvesiä
 • tuhkaa, tupakan tumppeja

 

Ennen käyttöönottoa

Etummaisen sisäastian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Kuivikesäiliö täytetään kuivikkeella.

Kuivikkeen käyttö

Käymälän takaosassa olevassa kuivikesäiliössä on kuivikeannostelija. Se toimii annostelijan nupista painamalla. Kuiviketta ei lisätä jokaisella käynnillä, vaan lisäys ”isompien” tarpeiden jälkeen riittää.

Sopivan kuivikkeen käyttö on käymälän toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeää. Kuivikkeeksi suositellaan Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Komposti- ja Huussikuivike sitoo tehokkaasti hajua ja pitää massan ilmavana.

Käymälän ympärivuotinen käyttö

Lämpimiin tiloihin asennettua käymälää voidaan käyttää ympäri vuoden. Tällöin käymälän asennuksessa tulee huomioida ilmastoinnin ja nesteenpoiston lämpöeristykset kylmien tilojen osalta.

Kylmiin tiloihin asennettu käymälä voi jäätyä talven aikana. Käymälälaite on valmistettu pakkasen kestävästä polyeteenimuovista, joten jäätyminen ei vahingoita sitä. Kylmissä tiloissa olevaa käymälää voidaan käyttää satunnaisesti talven aikana. Mikäli neste kerätään kanisteriin, se tyhjennetään syksyllä nesteen jäätymisestä johtuvien vahinkojen välttämiseksi. Jos kuivikesäiliössä oleva kuivike on kosteata, se saattaa jäätyä talven aikana. Tällöin kuivikeannostelija ei toimi, joten kuivike lisätään käsin.

Erotteleva Kuivikekäymälän huolto

Erotteleva Kuivikekäymälää tulee käyttää ja huoltaa ohjeiden mukaisesti. Näin varmistat käymälän käyttö- ja huoltomukavuuden.

Sisäastian tyhjentäminen

Erotteleva Kuivikekäymälän säiliössä on kaksi erillistä sisäastiaa. Yhtä astiaa käytetään kerrallaan. Kun yksi sisäastia tulee täyteen, se siirretään laitteen takaosaan odottamaan ja toinen astia otetaan käyttöön. Tarvittaessa jätteen pinta tasoitetaan esim. kepin avulla. Käymälän sisäastioihin kuuluvat kannet ovat tarkoitettu astioiden tyhjennyskuljetusta varten. Kansi tulee jättää raolleen varastoinnin ajaksi. Kun käymälän molemmat astiat ovat täyttyneet, aikaisemmin täyttynyt astia tyhjennetään kompostiin.
Tyhjennettäessä käymälän tuuletusputki irrotetaan käymälän kannesta. Käymälälaitteen kansiosa kallistetaan laitteen sivuun tai nostetaan pois siten, että sisäastiat saa nostettua ulos. Sisäastioiden pesu ei ole välttämätöntä tyhjennyksen yhteydessä.
Sisäastioiden takaisinlaitossa huomioidaan, että käytettävä astia tulee oikeaan kohtaan, erottelumaljaa vasten. Astian pohjalle laitetaan parin sentin kerros Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta.

Nestesäiliön tyhjentäminen

Nestesäiliö tyhjennetään tarvittaessa. Tyhjennysväliin vaikuttavat nestesäiliön koko ja käymälän käyttöaste. Yksi henkilö tuottaa noin 1–1,5 litraa nestettä vuorokaudessa.
Runsaasti ravinteita ja erityisesti typpeä sisältävän nesteen voi hyödyntää lannoitteena pihalla ja puutarhassa. Vaikka virtsa on steriiliä, suositeltu varastoimisaika ennen puutarhassa käyttöä on noin vuosi. Vähäisiä määriä laimentamatonta nestettä voi käyttää myös puutarhakompostin ja erotellun käymäläjätteen kompostoimisessa typen lähteenä. Vaihtoehtoisesti nesteen voi kuljettaa myös jäteveden puhdistamolle.

Erotteleva Kuivikekäymälän puhdistus

Erotteleva Kuivikekäymälä tulee pestä ja puhdistaa tarpeen mukaan. Puhdistuksessa voi käyttää kaikkia yleisimpiä kodin puhdistusaineita. Käymälän osat voi irrottaa toisistaan, jolloin laitteen kunnollinen puhdistaminen on mahdollista. Istuinkannen nestemalja, nestesuppilo sekä poistoputki pestään lämpimällä vedellä ja miedolla puhdistusaineella tai kidesoodalla vähintään kerran vuodessa virtsan muodostaman sakan irrottamiseksi.

Käymälän toiminta perustuu kiinteän jätteen ja nesteen erotteluun istuinosassa. Käymälä ei vaadi toimiakseen vesi- tai sähköliitäntää.

Erotteleva Kuivikekäymälän sijoittaminen käymälätilaan

Erotteleva Kuivikekäymälä asennetaan suoraan lattiapinnalle. Paikan valinnassa on otettava huomioon käymälän käytön ja huollon kannalta riittävä tila sekä ilmanvaihdon ja nesteenpoiston järjestäminen. 

Tuuletusputken asentaminen

Tuuletusputki johdetaan käymälälaitteesta suorana katonharjan yläpuolelle. Mutkat tuuletusputkessa haittaavat painovoimaista ilmanvaihtoa ja siten aiheuttavat hajuongelmia. Tuuletusputki kootaan käyttöohjeiden mukaisesti ja läpivienti tiivistetään kattomateriaaliin sopivalla tiivisteellä. Tarvittaessa tuuletusputkea voi jatkaa Ø 75 mm viemäriputkella. (Joustavan tuuletusputken pituus max. 30 cm.)

Hankalissa asennustapauksissa, tai jos käymälä asennetaan sisätilojen yhteyteen, ilmanvaihto suositellaan varmistettavaksi erillisellä Biolan Poistoilmapuhaltimella tai Biolan Tuulituulettimella. Tuulettimen voi hankkia lisävarusteena ja sen voi asentaa tarvittaessa myös jälkikäteen.

Erotellun nesteen johtaminen

Neste kerätään umpinaiseen säiliöön hyötykäyttöä varten, käsitellään yhdessä kiinteistön muiden jätevesien kanssa tai toimitetaan jätevedenpuhdistamolle. Nestesäiliön mitoituksessa ja sijoituspaikan valinnassa tulee huomioida, että erottelevasta käymälästä tulee noin 1–1,5 litraa nestettä käyttäjää kohti vuorokaudessa. 

Asennuksessa tulee huomioida riittävä kaltevuus, jotta neste virtaa koko matkan vapaasti alaspäin. Läpivienti voidaan tehdä kohteen mukaan viemäröintinä, putkiläpivientinä seinän tai lattian läpi. Käymälälaitteen nesteletkun halkaisija on 32 mm. Nesteen johtamiseen sopivat Ø 32 mm viemäriputken osat tai letku. Putken tai letkun liitoskohdassa suositellaan käytettäväksi liitosmuhvia.

Käymälälaitteessa ei ole hajulukkoa. Mikäli neste johdetaan säiliöön, letkun tulee yltää pohjalle asti, jolloin säiliössä oleva nestepinta tekee vesilukon letkuun. Tällöin ilma ei pääse liikkumaan nestekanisterista säiliöön päin. Mikäli neste johdetaan jätevesijärjestelmään, suunnittelussa tulee erikseen huomioida jätevesijärjestelmän ja käymälän tuuletus.

Mittatiedot

 • Pituus: 78 cm
 • Leveys: 59,4 cm
 • Istuinkorkeus: 53 cm
 • Korkeus: 85 cm
 • Korkeus seosainenuppiin asti: 98,5 cm
 • Paino: n. 16 kg
 • Seosainesäiliön tilavuus: 30 litraa
 • Sisäastian koko: 28 litraa
 • Tuuletusputken halkaisija: 75 mm
 • Nesteenpoistoputken halkaisija: 32 mm

Mittatiedot kuvana

Varaosat Erottelevaan Kuivikekäymälään verkkokaupastamme


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä artikkeleita