Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Mökin käymäläasiat kuntoon

Mökin käymäläasiat kuntoon

Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä sekä mahdollistaa paikallisen ravinnekierron.

Mökin käymäläasiat kuntoon

Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä sekä mahdollistaa paikallisen ravinnekierron.

Kuivakäymälä säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälä mahdollistaa myös paikallisen ravinnekierron omalla mökkitontilla, kun kuivakäymälään kertyvät ravinteikkaat jätökset voidaan hyötykäyttää oman puutarhan lannoitukseen.
Kompostoiva käymälä uudistaa ulkohuussin nykypäivään ja pakastava tai polttava käymälä on helppo asentaa sisätiloihin.

Kompostikäymälä on monipuolinen ratkaisu

Nykyaikainen kuivakäymälä on helppo käyttää, se on siisti ja hajuton. Ajanmukainen Kompostikäymälä oikein asennettuna on huoleton ratkaisu ulkohuussiin tai vaikka verannalle. Kesällä ulkohuussi palvelee pihan monipuolista käyttöä. Ulkoleikeistä, grillipaikalta tai puutarhapuuhista on helppoa piipahtaa asioilla ulkohuussiin.

Biolan Kompostikäymälän suuri säiliö on kauttaaltaan lämpöeristetty ja jätökset kompostoituvat jo käymälän säiliössä. Kunnollinen lämpöeristys mahdollistaa myös keittiön biojätteiden kompostoinnin samassa säiliössä. Tyhjennysvaiheessa saa lapioida alaluukusta hajutonta, multamaista kompostia.

Kompostikäymälän käyttö on helppoa: Jokaisen vessakäynnin yhteydessä säiliöön lisätään 2−3 dl Komposti- ja huussikuiviketta jätösten peitoksi. Kuivikkeen tehtävä käymälässä on peittää jätökset, sitoa hajuja, imeä ylimääräistä kosteutta sekä toimia tukiaineena käymäläjätettä kompostoitaessa.

Katso video Biolan Kompostikäymälän käyttökokemuksista. 

Kuivakäymälä helposti sisätiloihin

Mökin sisävessaksi kuivakäymälä on taloudellinen ja ekologinen vaihtoehto. Vesivessaan verrattuna kuivakäymälän asentaminen on yleensä paljon yksinkertaisempaa ja edullisempaa. Kuivakäymälän käyttö säästää vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä. Kuivakäymälän asentaminen ei myöskään tarvitse lupaa.

Kun kuivakäymälä halutaan asentaa vaivatta jo olemassa olevaan mökkiin, helppoja ratkaisuja ovat pakastavat ja polttavat käymälät. Niistä ei synny nesteitä, joita tarvitsisi ohjata viemäriin tai erilliseen säiliöön.

Cinderella –polttokäymälät ovat hajuttomia ja vievät vain vähän tilaa. Ne eivät tarvitse vesi- tai viemäriliitäntää. Cinderella polttaa ulosteen ja virtsan korkeassa lämpötilassa ja 100 käyttökerran jälkeen tyhjennettäväksi jää vain kahvikupillinen tuhkaa. Tuhka on hygieeninen lannoite, joka sisältää fosforia ja kaliumia. Cinderella-polttokäymälän koko ja tyylikäs viimeistely mahdollistaa sen asentamisen kaikentasoisiin kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin.

Biolan Icelett on pakastava käymälä, joka on helppo asentaa mihin tahansa lämpimään tilaan. Toimiakseen se tarvitsee vain sähköä. Icelett ei tarvitse edes ilmanvaihtoputkea ulos ja siksi sen voi sijoittaa vaivatta vaikka vaatehuoneeseen. Laite jäähdyttää jätteen -15 asteiseksi, jolloin mikrobitoiminta pysähtyy. Icelett on toimiva ratkaisu myös mökeille, joissa on ulkokäymälä, mutta esimerkiksi talvella halutaan vessa-asiat hoitaa lämpimissä sisätiloissa.