Mökkivinkit - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

MÖKKEILE KESTÄVÄSTI

Mökillä voit vaihtaa vapaalle ja uppoutua sinulle tärkeisiin asioihin. Nautitko kasvien kasvattamisesta, oman sadon maistelusta tai kukkarunsaudesta ympärillesi? Tai ehkä haluat päivittää mökkihuussin tähän päivään ja nauttia helposta kierrättämisestä. 

Poimi alta inspiroivat ajankohtaiset vinkit ja tuotteet ekologiseen mökkeilyyn.

Mökin huussiasiat kuntoon

Haiseeko huussi tai onko se ikävä tyhjentää? Näin ei tarvitse olla. Nykyaikaiset kuivakäymälät ovat siistejä, hajuttomia ja helppokäyttöisiä. Kuivakäymälä säästää myös vesilaskussa ja helpottaa jätevesien käsittelyä sekä mahdollistaa paikallisen ravinnekierron. Nykyaikaiset kuivakäymäläratkaisut lisäävät mökkien käyttömukavuutta.

 • Kompostikäymälä on suosituin ulkokäymälä. Se on hajuton, helppokäyttöinen ja soveltuu myös keittiön biojätteen kompostointiin.
 • Simplett tai Erotteleva Kuivikekäymälä ovat helposti lattian päälle asennettavia kuivakäymälöitä, joissa on nesteen ja kiinteän jätteen erottelu istuinosassa.
 • Pakastava käymälä, Icelett, ei tarvitse viemäröintiä tai tuuletusta. Se on helppo asentaa mihin tahansa sisätilaan.
 • Polttava käymälä, Cinderella, mahdollistaa vesivessan mukavuuden ilman viemäröintejä ja jätevesien käsittelyä. Käymäjätökset prosessoituvat pieneksi määräksi tuhkaa.

Käymäläratkaisut huussiin ja sisälle mökkiin 

 

Kompostoi biojäteet mullaksi

Mökillä keittiön biojätteet, kuivakäymälän jätökset sekä puutarhan kasvijätteet on helppo kompostoida. Kompostointi vähentää sekajätteen määrää ja tuottaa ravinteikasta multaa omaan puutarhaan.

Keittiön biojätteistä pääsee helposti eroon kompostoimalla. Valitse keittiön biojätteille kompostori, jossa on tiivis kansi ja pohja. Näin jyrsijät eivät pääse kompostoriin. Mökillä, jolla ei olla talvella, kompostorin ei tarvitse olla lämpöeristetty.

Kuivakäymäläjätteet kompostoidaan kannellisessa ja pohjallisessa kompostorissa, jottei ravinteita pääse huuhtoutumaan maahan. 

Puutarhajätteiden, kuten lehtien, ruohosilpun ja naattien, kompostointi onnistuu helpoiten suuressa puutarhakompostorissa. Mitä suurempi kansi on, sitä helpompi puutarhakompostoria on hoitaa.

 

Poimi vinkit kaikkeen kompostointiin mökillä

Mökille väriä kesäkukilla

Kesäkukat tuovat iloa koko kesäksi. Voit istuttaa niitä parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja maahan monivuotisten kasvien lomaan.

Kesäkukkien hoito on helppoa, kun valitset kunkin paikan valo-olosuhteissiin oikeat kasvit sekä muistat kastella säännöllisesti. Kastelua helpottaa Kesäkukkamulta, jossa on mukana kasteluvettä varastoivaa biohiiltä. Lannoitus kannattaa hoitaa heti istutuksen yhteydessä varastolannoituksena.

Varastolannoitus, tee näin:

 1. Istuta taimet.
 2. Tee taimien väliin kuoppa.
 3. Annostele kuoppaan annostusohjeen mukainen määrä lannoitetta.
 4. Peitä lannoite mullalla. 
 5. Kastele vedellä.

Näin saat kesäkukat kukoistamaan

Kasvattamisen iloa helposti 

Olipa kyseessä lämmin seinusta, laituri tai kallioinen mökkitontti, satoisa ja kukkiva puutarha on helppo perustaa lähes minne vaan viljelysäkkien avulla. Säkeissä voi kasvattaa sellaisillakin paikoilla, joihin ei muuten ole mahdollista istuttaa kasveja. Kasvusäkissa on mukana ravinteet koko kesän kasvulle ja riittää, kun kastelet taimia pelkällä vedellä.

Istuta Kasvusäkkiin:

 • tomaatti, chili

 • kurkku, kesäkurpitsa

 • meloni, munakoiso

Yrttimaa-säkissä viihtyvät:

 • yrtit ja salaatit

 • retiisi, herne, pinaatti

 • kesäkukat

Mökillä kastelu voi olla haasteellista, jos välillä mökkeilyssä on päivien tai joka viikkojen tauko. Kasteluongelman ratkaisee säkkiin liitettävä Kasteluallas.

 

Vinkit helppoon kasvattamiseen