Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Kasteluallas

Biolan Kasteluallas on lisävaruste Biolan kasvusäkkeihin. Kasteluallas toimii vesivarastona, josta vesi imeytyy kapillaarisesti kasvualustaan kasvin tarpeen mukaan. Kastelualtaan vesivarasto riittää satoikäisillä tomaatintaimilla vähintään viikon ajaksi ja pikkutaimilla paljon pidempään. Tämä mahdollistaa viljelyn esim. mökillä ja sallii kotitarhurin loman kesällä, kunhan kasvihuoneen tai lasitetun parvekkeen tuuletuksesta on huolehdittu.

Myös päältä kasteltaessa ylimääräinen vesi valuu laatikkoon. Kasteluallas helpottaa vihannesviljelyä parvekkeella ja terassilla, kun valumavedet eivät tahri lattiaa. 

Pakkauksen mitat: 80×40×20 cm

Katso video Kastelualtaan ja Kasvusäkin käytöstä. 

 


Imuputket laitetaan kannen reikiin.

 


Kasvusäkkiin tehdään istutusreiät merkittyihin kohtiin. Kustakin reiästä otetaan kasvualustaa imuputkiin. Imuputket täytetään tiiviisti Kasvusäkin mullalla.


Kasvusäkki nostetaan Kastelualtaan päälle. Kasvusäkin pohjaan tehdään viilto kunkin imuputken kohdalle. Viilto avataan niin, että imuputken yläpää jää Kasvusäkin sisälle.


Taimet istutetaan Kasvusäkin istutusreikiin. Istutuksen yhteydessä taimia kastellaan päältäpäin tyvelle. Taimien juurtumisen ajan (n. 2 vkoa) varmistetaan, että kasvualusta on kostea ja tarvittaessa kastellaan päältäpäin.

 


Suppilossa olevan kohon avulla voi tarkkailla veden määrää altaassa.  Kasteluallasta ei päästetä koskaan tyhjentymään kokonaan. Jos Kasteluallas pääsee tyhjäksi, taimet kastellaan reilusti päältäpäin. Täyden Kastelualtaan vesi riittää taimien tarpeeseen aina vähintään viikon ajaksi.