Biolan ja Huvila & Huussi: Katso upeat muutokset! - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan mukana Huvilan & Huussin uudella kaudella

Huvila & Huussi -ohjelman uusimmalla kaudella remontoidaan jälleen suomalaisten mökkejä ja mökkipihoja. Uusi kausi on jälleen täynnä kesäistä mökkitunnelmaa, remonttihuhkintaa ja yllättäviä lopputuloksia. Ja Biolan, tottakai, mukana tälläkin kaudella yhteistyökumppanina . 

Tutustu myös aikaisempiin muutoskohteisiin ja katso asiantuntijoiden vinkit pihoille ja mökeille. 

Piha ja kanala toimivaksi ja viihtyisäksi 

Huvila & Huussi -ohjelman uusin kausi on edennyt jo viidenteen jaksoon, jossa päästään uudistamaan Heidin ja Ingemarin mökkipiha Veikkolassa. Kauniilla paikalla perheen kodin ja järven läheisyydessä sijaitseva piha ja ranta eivät ole käytössä ollenkaan. Nyt perhe toivoo Huvila & Huussi remonttitiimiltä viihtyisää ja helppohoitoista pihaa. Tärkein toive on saada kanala uusittua, ja se onkin pihasuunnittelijalle uusi haaste.

Remontoitu piha ja kanala yllättävät pariskunnan täydellisesti. Toimiva terassi, luksuskanala, kauniit istutukset ja jämäkkä laituri kruunaavat pihan. Pihan uudistuksen yhteydessä myös biojätteen keräys laitetaan kuntoon ja pihalle valitaan kaksi kompostoria, Biolan Pikakompostori 220eco keittiön biojätteelle ja Mökkikompostori kanalan jätöksille.

Kompostoi oikein myös kesämökillä 
 

Ihana siirtolapuutarhapiha uudistuu

Jesse on ottanut isoäitinsä siirtolapuutarhapalstan hoitaakseen. Palstalla on uusi mökki, mutta piha on Jessen omien sanojen mukaan kaaos, joten Huvila ja huussi tiimillä riittääkin tekemistä. Jesse viettää mökillä aikaa pienen tyttärensä kanssa, joten toiveissa on lapsiystävällinen piha, jossa voi yhdessä jälkikasvun kanssa kasvattaa ja ihmetellä kasvun ihmettä. 

Koska Jessen toiveena oli hyötypuutarha, palstalle pystyttiin kasvihuone ja uudet viljelylavat. Kasvualustaksi valittiin Turpeeton Puutarhamulta, joka soveltuu hyvin viljelylavoihin aurinkoiselle ja paahteiselle pihalle. Mullan sisältämät biohiili ja kasvusammal pystyvät sitomaan itseensä vettä kastelun yhteydessä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön mullan kuivuessa ja mahdollistavat näin pidemmät kasteluvälit.

Lue lisää lavaviljelystä

Tunnelmallinen grillikellari kuntoon 

Katjan ja Kimmon mökillä on tunnelmallinen grillikellari, joka toimii kokoontumispaikkana isommallekin joukolle. Paikka kaipaa kuitenkin kipeästi remonttia, joten Huvila ja Huussin pihasuunnittelija Laura ja remonttitiimi Teemun johdolla kutsutaan apuun. Ainutlaatuisen kohteen tunnelma halutaan säilyttää, mutta kunnostusta ja uudistusta kaivataan. 

Lopputulos on pariskunnan mieleen ja grillikellari pääsee jälleen oikeuksiinsa ja tunnelma säilyy. Lisämukavuutta pihalle saatiin, kun huussia uudistettiin, ja sinne asennettiin helppohoitoinen ja hajuton Kompostikäymälä

Lue vinkit mökkikäymälän valintaan

Huvila & Huussi: Aikaisempien kausien parhaat palat

Suuria tunteita ja esikasvatuksen iloa

Jaksossa kurkistetaan rakastetun Huvilan & Huussiin kulisseihin, nähdään hurjia reaktioita ja koetaan suuria tunteita. Ohjelman suunnittelijat ja remontoijat kertovat mieleenpainuvista hetkistä vuosien varrella.

Vinkkiosiossa Kati opastaa Viljaa esikasvatuspuuhiin. Katso videolta miten kätevästi taimien kasvatus onnistuu kotona Biolanin Pienoiskasvihuoneessa ja Sammalnapeissa. 

Helpot vinkit esikasvatukseen

 

Ikimuistoiset mökkipihat ja vinkit lavatarhaan

Kuinka Huvila ja huussi suunnittelijat onnistuvat säilyttämään remonttipihojen hengen? Millainen on "se oikea suomalainen mökki"? Näistä  keskustellaan Huvila ja  huussi -ohjelman neljännessä jaksossa. Lisäksi Kati ja Vilja antavat vinkkejä lavatarhasta haaveileville mökkipuutarhureille. 

Lavatarha on helppo ja siisti tapa kasvattaa esimerkiksi erilaisia hyötykasveja. Suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa, ja valita rakentamiseen sopivat materiaalit ja tuotteet. Kun lavaan valitsee oikeanlaisen laadukkaan mullan ja tekee varastolannoituksen, kasvit viihtyvät ja tuottavat satoa. 

Näin perustat lavatarhan

Remontit vanhaa kunnioittaen ja viherkasvivinkit mökille

Huvila & Huussin kierrätysteemaisessa jaksossa kierrätetään ja korjataan vanhaa kunnioittaen. Suunnittelijat ja rakentajat kertovat mitä he itse toivoisivat tulevaisuudelta ja keskustelevat siitä, mitä kaikkea oikeasti kannattaa korjata.

Jaksossa puhutaan miten viherkasvit sopivat myös mökille ja kuinka ne saa menestymään siellä. Kati ja Vilja kertovat millaisia kasveja mökille kannattaa valita ja mitä tulee ottaa huomioon niiden hoidossa. Lisäksi käydään läpi viherkasvien keväthuolto ja mullanvaihto.

Lisää mullanvaihtovinkkejä

Suuret rempat sekä kompostointivinkit mökille

Tämän kauden viimeisessä jaksossa muistellaan suuria remontteja Huvila & Huussi vuosien varrelta ja koetaan vau-elämyksiä niiden äärellä. Suunnittelijat ja rakentajat paljastavat missä omat rajat ovat tullut vastaan.  

Vinkkinurkkauksessa Vilja ja Kati keskustelevat keittiön biojätteen kompostoinnista. Myös mökillä biojätteet kannattaa kompostoida. Se on ekoteko, mutta siinä voi myös säästää euroja, kun jätteiden kuljetuskustannukset pienevät. 

Katso lisää vinkkejä mökkikompostointiin

Huvila ja Huussi kauden 2022 upeat muutokset

Kivinen mökkipiha uudistuu

Eeva ja Tapani mökkeilevät ahkerasti ympäri vuoden. Luonnontilainen piha on kaunis, mutta erittäin kivinen. Kotikonstein piharemontin tekeminen onkin hankalaa. Muutostoiveita pariskunnalla on paljon ja toisinaan näkemykset vähän eroavat. 

Huvila ja huussin pihatiimi ottaa  haasteen vastaan, ja toteuttaa hienosti pariskunnan toiveita. 

Katso videot ennen ja jälkeen muutosta

Nuoren perheen mökkipiha toimivaksi ja kauniiksi 

Hannele ja Kalle ovat melko uusia mökin omistajia. Vuosi sitten hankitun mökkipaikan piha on iso. Mahdollisuuksia on paljon, kuten myös työtä.

Huvila ja huussi tiimin käsissä piha muuttuu toimivaksi ja perheen toiveita ja tarpeita vastaavaksi. Remontin jälkeen pihasta löytyvät paikat keittiöpuutarhalle, viihtyisälle oleskelualueelle, ruuanlaitolle, tyttären leikeille ja jopa kissojen ulkoilulle. 

Katso videot muutoksesta ja puutarhavinkeistä

Heikki Paasosen kesäpaikan upea muutos 

Mökkeily ei ole Heikki Paasoselle eikä hänen vanhemmilleen kovin tuttua ja ensimmäisen mökkikesän aikana paikassa lähinnä ihmeteltiin mitä pitäisi tehdä. Perhe on kasvamassa ja tilaa ja toimintoja tarvitaan jatkossa kolmelle sukupolvelle.

Toiveissa Heikillä ja hänen äidillään Eivorilla on lisää nukkumatilaa, paremmat ruuanlaittomahdollisuudet sekä turvallisemmat kulut mökin rinnemaastossa. Erityistoiveena Eivorilla on polttava käymälä. 

Lue lisää ja katso muutos miten muutos yllätti Heikin

Idyllinen maalaispiha uuteen loistoon

Sisarusten Piian ja Markun kesäpaikka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa ja pihalla vallitseekin ihana maalaisromanttinen tunnelma. Kaikesta näkee, että pihan on suunnitellut ja hoitanut todellinen puutarhaharrastaja.

Vanhaa tunnelmaa ja perinteitä kunnioittaen mökkipiha kokee muutoksen, jonka jälkeen siellä on omaa tilaa nuorisolle, kesäkeittiö, jossa valmistuu ruuat isollekin porukalle ja puutarhakin saa lisää runsautta uusista kasveista. 

Katso miltä uusi maalaisidylli näyttää 

 

Vanhan hirsisaunan uusi elämä 

Perinteinen  hirsisauna meren rannalla toimii Petrin ja hänen perheensä lomien viettopaikkana. Vanha sauna ei ole enää käytännöllinen eikä kovin lämminkään, joten Huvila ja huussin remonttitiimiä tarvitaan apuun. Muutos tehdään yli satavuotiaan mökin henkeä kunnioittaen. Perheen kaikki toiveet toteutuvat ja mökin tunnelma säilyy. 

Katso miten muutos toteutettiin

Ella Kannisen mökkiunelma todeksi 

Uudet mökin omistajat Ella Kanninen ja hänen äitinsä kaipaavat apua mökin terassin ja pihan remontissa. Oleskelu, pelaillu ja ruuanlaitto paikkaa ei nykyisellään ole ja toiveissa on luoda pihasta mökin toinen olohuone. Metsittyneen rinnetontin remontti suunnitellaan huolella. Muutos onkin suuri ja saa Ellan ja Tuula-äidin mykistymään.  

Katso miten muutos yllätti Ellan ja Tuulan

Samu Haberin "tolkuton" pihamuutos

Samu Haberin merenrantamökin maisemat ovat komeat ja niitä olisi mukava ihastella viihtyisämmällä pihalla. Toimimaton piha ja jyrkät kulut rantaan laitetaan kuntoon Huvila ja huussi tiimin toimesta. Muutos saa rokkitähden putoamaan polvilleen.

Katso miltä muutos näyttää

Huvila & Huussi uusi kausi Nelosella ja Ruudussa 4.3.2024 alkaen.