Säkkiviljely on helppoa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Säkkikasvatus on helppoa

Säkkikasvatus on helppoa

Parveke, terassi, kasvihuone, lämmin seinusta, laituri, kallioinen mökkitontti. Satoisa ja kukkiva puutarha on helppo perustaa lähes minne vaan viljelysäkkien avulla. Säkeissä voi kasvattaa sellaisillakin paikoilla, joihin ei muuten ole mahdollista istuttaa kasveja.

Säkkikasvatus on helppoa

Parveke, terassi, kasvihuone, lämmin seinusta, laituri, kallioinen mökkitontti. Satoisa ja kukkiva puutarha on helppo perustaa lähes minne vaan viljelysäkkien avulla. Säkeissä voi kasvattaa sellaisillakin paikoilla, joihin ei muuten ole mahdollista istuttaa kasveja.

Biolan Yrttimaassa kasvavat niin yrtit, salaatit kuin kukatkin. Yrttimaan mullassa on mukana rahkasammalta, joka pystyy sitomaan vettä, mutta säilyy silti ilmavana. Myös Yrttimaahan lisätty biohiili sitoo kastelun jälkeen vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasville mullan kuivuessa. Tämän vuoksi kasvit viihtyvät hyvin Yrttimaan mullassa. Yrttimaan multaa voi käyttää myös ruukkukasvatuksissa.

Yrttien ja vihannesten maku paranee auringossa, joten paras paikka Yrttimaalle on aurinkoinen ja suojainen. Myös useimmat kesäkukat viihtyvät auringossa.

Yrttimaa-säkin päälliosa leikataan auki ja kasvit istutetaan tai kylvetään multaan. Säkin pohjaan tehdään viillot, jotta ylimäärinen vesi pääsee valumaan pois. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun säkki on ulkona sateessa. 

Yrttimaa on luonnonmukaisesti peruslannoitettu, mutta reheviksi kasvavat yrtit ja kesäkukat tarvitsevat lisälannoitusta. Voit tehdä kasveille varastolannoituksen säkkiin jo istutuksen yhteydessä. Varastolannoitus mahdollistaa koko kesän aikana tarvittavien ravinteiden antamisen yhdellä kerralla. Tee taimien väliin kuoppa, johon laitat hidasliukoista luonnonlannoitetta, kuten Biolan Yrtti- ja taimilannoitetta tai Biolan Luonnonlannoitetta, pakkauksen ohjeen mukaan. Peitä lannoite kerroksella multaa. Voit kastella kasveja koko kesän pelkällä vedellä, ja kasvit hakevat ravinteita varastolannoitteesta tarpeensa mukaan. On kiva käyttää yrttejä ja salaatteja, joiden lehdillä ei varmasti ole lannoitetta! 

Kuvagalleria1

 

Kasvata perunaa Yrttimaassa: 

  1. Nosta säkki kyljelleen. 
  2. Avaa säkin ylempi kylki.
  3. Laita säkkiin 3-5 siemenperunaa.
  4. Työnnä perunat noin 20 cm syvyyteen.
  5. Kastele.
  6. Jos säkki on alttiina sateelle, tee maata vasten olevaan kylkeen viillot, jotta ylimääräinen vesi pääsee pois säkistä.
Kuvagalleria4

 

Vinkit perunan ruukkukasvatukseen

 

Kasvusäkki sopii tomaatille ja chilille

Helppo ja varmatoiminen kasvualusta tomaattien, kurkkujen, kesäkurpitsoiden, chilien, melonien ja muiden paljon ravinteita vaativien vihannesten luomukasvatukseen on Biolan Kasvusäkki.

Kasvusäkissä on jo valmiiksi varastolannoite, josta riittää ravinteita kolmelle vihannestaimelle koko kesäksi eikä lannoitusta tarvitse erikseen muistella. Säkin vastakkaiselle reunalle on merkitty istutuspaikat kolmelle taimelle. Istutusreiät leikataan auki ja taimet istutetaan niihin. Aluksi taimia kastellaan tyvelle pari viikkoa ja sen jälkeen siirrytään kastelemaan taimien ja varastolannoitteen välillä olevien kasteluaukkojen kautta. Näin koko kasvualusta kostuu tasaisesti ja juuret voivat hakea ravinteita lannoiteosiosta ja vettä laimeammasta kasvualustan osasta. Kasteluun riittää pelkkä vesi.

Kuvagalleria2

 
Kasteluallas helpottaa säkkien kastelua

Yrttimaan ja Kasvusäkin kastelu hoituu vaivattomasti ja siististi, kun ne liitetään Biolan Kastelualtaaseen. Kastelualtaan säiliöstä vesi imeytyy kapillaarisesti päällä olevan viljelysäkin multaan kasvin tarpeen mukaan. Näin kasvualusta on aina kasville sopivan kostea. Jos kastelet säkkiä päältäpäin, myös silloin ylimääräinen vesi valuu altaaseen eikä sotke esimerkiksi terassin tai parvekkeen lattiaa.

Isoille vihanneksille, kuten tomaatille ja kurkulle, Kastelualtaan vesimäärä riittää vähintään viikoksi. Kukille ja yrteille vettä riittää jopa 3−4 viikon ajaksi. Tämä mahdollistaa kotitarhurin loman kesällä, eikä ketään tarvitse pyytää kastelijaksi loman aikana.

Kasteluallasta voi käyttää myös ulkona. Ylimääräinen sadevesi valuu pois altaasta eivätkä kasvin juuret kärsi liiasta märkyydestä. 

Kuvagalleria3

 


Lue lisää aiheista