Varpuja pihaan - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

13.8.2011

Varpuja pihaan

Konttorimme pihassa on nyt pala metsää! Koivupuiston aluskasvillisuudeksi istutettiin kunttaa, jota voi ostaa samaan tapaan kuin siirtonurmea. Kuntta on metsän pohjakasvillisuutta, jossa on kanervaa, puolukkaa, mustikkaa, juolukkaa, variksenmarjaa sekä sammalia. Tällaisen rikkaan varpukasvillisuuden ansiosta pihasta saadaan heti ympäröivään maisemaan sulautuva. Kunttaa kerätään myyntiin Keski- ja Pohjois-Suomesta voimalinjojen alta, tulevilta hakkuualueilta sekä tiepohjien alta.

Kuntta sopii metsäisille tonteille ja puolivarjoisille kasvupaikoille. Kunttaa voidaan käyttää myös maakellareiden ja piharakennusten turvekatoissa.

Kuntta asennetaan levyinä pohjamaan päälle. Maan tulee olla hapan eikä siinä saa olla suuria kiviä. Kuntan alla voi olla joko tasattua  metsäpohjaa tai hiekkaa.

Paras aika kuntan asennukselle on kevät tai syksy, jolloin maassa on luontaista kosteutta. Istutuksen jälkeen kuntta kastellaa perusteellisesti eikä juurtumisen aikana se saa päästä kuivahtamaan. Juurruttuaan kasvupaikalleen kuntta on helppohoitoinen.


Ajankohtaista Biolanilla