Konttorin pihan kevät - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

18.5.2011

Konttorin pihan kevät

30.5.

Luonto on avustanut pihan hoidossa niin, että kastelua ei ole tarvinnut aloittaa. Puutarhastamme puuttuu sademittari, mutta sadetta on saatu kasvien kannalta riittävästi. Vaikka sää on ollut vähintäänkin raikas, ehkä pitäsi sanoa jopa kylmä, uusia kukkia on avautunut eri puolille pihaa.

Etupihan istutusaltaassa kukkivat nyt tarharistikki ja rönsytiarella. Takapihalla ruusukaarien alla kukkivat revontuliatsaleat, jotka ovat selvinneet ensimmäisestä talvestaan hienosti. Tuoksumatara aloittelee kukintaansa ja on alkanut jo levittäytyä tehokkaasti sille varattulle istutusalueelle.

Tien toisella puolella rakennusvauhti on kiivas ja kompostoritehtaamme on saanut seiniä. Vielä odotellaan, että saataisiin alikulku valmiiksi ja liikenne tontillemme, ja se ohi, sujuvammaksi.

Säätiedotuksen mukaan huomenna alkaa kesä! Sitten pääsemme istuttamaan taimikasvatushuoneessa olevat köynnökset ja muut pikkutaimet ulos.

18.5.

Vihdoin saimme puutarhan kaipaamaa sadetta! Samalla kyllä ilma muuttui viileäksi ja tuuli on lähes jäätävän kylmä. Siitä huolimatta alppikärhö, atsaleat ja kirsikkapuut pullistelevat urheasti nuppujaan. Ehkä ensi viikolla avautuu niiden kukkaloisto.

Meillä on ahkera ja kuuliainen ruohonleikkaja: sähkölammas. Ilman suurempaa määkimista se hoitaa hommansa ja pitää pääoven edustan nurmikot siistinä. Mutta eilen se karkasi! Kuvasta voitte ehkä päätellä missä sen kulkureitti on mennyt pidemmässä nurmikossa…

Koivupuisto ei ole vielä valmis, vaan sinne odotetaan täydennystä kevään aikana. Satu poikkesi tarkistamaan kuinka kyynelkoivu on selvinnyt ensimmäisestä talvestaan. Melkein voi jo kuulla lehtien huminaa.

Samaan aikaan, kun puutarhassa vallitsee levollinen tunnelma, talon toisella puolella käy vilske. Kevät on lähettämön kiivainta aikaa ja jatkuvasti kyytiin nostetaan multia, lannoitteita ja ympäristötuotteita.

Kuvagalleria1

11.5.

Tänään kesäisen lämmin sää hemmottelee luontoa ja ihmisiä. Pihassamme lamohietakirsikka ja rönsyansikka ovat avanneet ensimmäiset kukkansa. Kevätkaihonkukat ovat ilmestyneet kuin tyhjästä ja kukkivat jo sinisenä merenä. Lämmöstä näyttää nauttivan myös nurmikko, joka on nyt ajettu kauttaaltaan vähintään kerran.

Konttorin pihaa varten kylvetyt taimet siirrettiin sisältä pihan kasvihuoneeseen saamaan valohoitoa. Pikkuruiseen hyötytarhamme tullaan istuttamaan ainakin maissia, kaaleja, kesäkurpitsaa – ja tietenkin syötäviä kukkia.

Samaan aikaan, kun ulkona nautitaan auringosta ja lämmöstä, sisällä kasviseinällä on jo suorastaan hikiset tunnelmat. Jos kasveilla on eheyttävä vaikutus, niin kasviseinän hoitajan olo on päivän päätteeksi varmasti todellä ehyt, niin läheiseen syleilyyn peikonlehdet hoitajansa ottavat.

Kuvagalleria2

6.5.

Tänään on ilon päivä; saimme ammattilaisen, puutarhuri-Teijan, hoitamaan pihaamme. Piha siistiytyy silmissä ja kuihtuneiden perennan varsien alta paljasuu uutta kasvua. Tarhakylmänkukka on avannut ensimmäiset kukkansa ja narsissi pullistelee nuppujaan. Etupihalle istutettiin muutama orvokki pieneksi väriläiskäksi. Lämpimimmillä paikoilla nurmikko on lähtenyt vahvaan kasvuun ja ensi viikolla Teija pääsee nurmialueiden ja istutusryhmien lannoituspuuhiin.

Lämmin päivä herätteli myös sisiliskon horroksestaan paistattelemaan päivää perennapenkkiin. Viikonlopuksi luvattu lähes kesäinen sää  saa varmasti vauhtia myös sisiliskon liikkeisiin.

Kuvagalleria3

28.4.

Hädin tuskin ehdimme jouluvalot ja havukoristeet raksia pois pihalta, kun kevät alkoi herätellä uinuvaa puutarhaa ihan tosissaan. Pilaritervaleppä ’Sakari’ pullistelee silmujaan pääoven edessä ja lamoherukka on kuin varkain kasvattanut lammen rannalla kunnon lehdet. Rusakko, tuo eteläsuomalaisten puutarhojen terävähampainen pitkäkorva, on löytänyt puutarhan krookukset ja maistellut niistä lehdet. Nyt jännityksellä odotamme saammeko kukkia vai menevätkö nekin pupun ravinnoksi. Nyt on viisasta odottaa ruohon kasvamista ennenkuin poistamme hedelmäpuilta suojat.

Loistopäivänhatun syksyinen loisto on karissut ja perennat odottelevat leikkaajaa. Lehtosinilatva on varmistanut suvun jatkuvuuden ja varisseista siemenistä on alkanut jo kasvaa terhakoita taimia.

Kuvagalleria4

Ajankohtaista Biolanilla