Uusia mansikan taimia rönsyistä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

19.7.2016

Uusia mansikan taimia rönsyistä

Kesän aikana mansikan taimiin kasvaa rönsyjä. Koska rönsyt kuluttavat emokasvin voimavaroja ja vähentävät seuraavan vuoden kukka-aiheiden muodostumista, ne kannattaa poistaa mahdollisimman pian. 

Taimien pistäminen

Rönsyt kannattaa hyödyntää lisäysmateriaalina. Jos rönsyjen leikkaus jää syksyyn, niihin on saattanut kehittyä jo juuret. Syksyllä myös ilmankosteus on suurempi, joten uusien taimien kasvuunlähtö on varmempaa kuin kesähelteillä.


Pistämisvalmis rönsypistokas. Rönsyjonoa on jätetty 2–3 cm. Rönsypistokkaisiin on jo puhjennut juuret, jotka lähtevät kasvamaan päästessään kosketuksiin kostean kasvualustan kanssa.

 

Rönsypistokkaat leikataan veitsellä tai saksilla irti rönsyjonosta ja niistä poistetaan tarvittaessa osa lehdistä sekä rönsyjen osat. Pistokkaaseen jätetään vain yksi noin kahden sentin pituinen rönsyn pätkä, jolla pistokas on helppo kiinnittää kasvualustaan.

Rönsyjonon ensimmäiset, lähinnä emotaimia kasvavat taimet ovat voimakkaimpia, koska ne ovat kehittyneet ensimmäiseksi, ja rönsyjonon uloimmat taimet kaikkein pienimpiä. Jos ei ole pulaa pistokasmateriaalista, kannattaa käyttää vain tasakokoiset ja suurimmat rönsytaimet.

Kuvagalleria1

Pistämisen jälkeen pikkutaimet kastellaan ja kasvualusta pidetään juurtumisen ajan tasaisen kosteana. Myös lehdistöä on hyvä sumuttaa aurinkoisella säällä – etenkin, jos taimia tehdään kesällä. 

Taimia istutettuna puutarhan mustaan multaan
Lopuksi taimet kastellaan.

 

Taimien istutus

Juurtuneet taimet voidaan istuttaa kasvupaikalleen. 

Kuvagalleria2

 

 


Ajankohtaista Biolanilla