Vihreä teko –kampanja kannusti kierrättämään ja kasvattamaan omaa ruokaa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Vihreä teko –kampanja kannusti kierrättämään ja kasvattamaan omaa ruokaa

Vihreä teko –kampanja kannusti kierrättämään ja kasvattamaan omaa ruokaa

Vihreä teko –kampanja kannusti kierrättämään ja kasvattamaan omaa ruokaa

Kevään ja kesän aikana Biolanin Vihreä teko –kampanjassa haluttiin kannustaa jokaista meistä miettimään arjessaan vihreämpiä valintoja. 

Kolme erilaista vihreiden tekojen tekijää tarttui keväällä haasteeseen

Mukaan vihreitä tekoja tekemään lähtivät huippukokki Henri Alén, kaikkien tuntema laulaja-näyttelijä Sonja Lumme sekä citypariskunta Kirsin ja Samin viisihenkinen perhe. Kampanjan keulakuvat kannustivat omalla esimerkillään mm. kompostoimaan ja kasvattamaan ruokaa omassa puutarhassa. 

Henri Alén tarttui kompostoinnin haasteeseen ja aloitti kotonaan sekä keittiöbiojätteen että puutarhajätteen keräämisen omiin kompostoreihinsa. Keittiön biojätettä on kertynyt kompostoriin useampia kiloja viikossa, ja jätteen määrä on herättänyt Henrin perheen miettimään myös ruokahävikkiä. Kevään aikana myös Henrin luotsaaman ravintola Finnjävelin pihalle perustettiin hyötypuutarha, jonka satoa on hyödynnetty ravintolan tarjoiluissa. Katso video. 

Sonja Lumme on intohimoinen puutarhuri, ja hänelle on tärkeää, että puutarhassa kaikki kasvatus, lannoitus ja tuholaistorjunta tehdään täysin luonnonmukaisin keinoin. Myös kompostointi kuuluu olennaisena osana Sonjan arkeen, ja hän jakoikin kampanjan aikana hyviä vinkkejä kompostointiin. Katso video. 

Kirsin ja Samin perhe lähti rohkeasti kokeilemaan uutta, ja perustivat pihalleen hyötypuutarhan, ja aloittivat biojätteen kompostoinnin. Perheellä ei ollut aiempaa kokemusta puutarhan hoidosta ja matkan varrella koko perhe oppikin paljon uutta ja pääsi nauttimaan oman puutarhan sadosta. Katso video. 

Vihreiden tekojen haasteeseen tarttui myös monet muut tahot, kuten esimerkiksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus. Suomenojan myymälän asiakkailla on nyt mahdollisuus laittaa tuottamansa ravinteet kiertoon käyttämällä pihalla olevaa kuivakäymälää. Vantaalaisen Siimapuiston päiväkodin lapset puolestaan pääsevät puutarhaan puuhastelemaan, kasvattamaan ja oppimaan luonnon kiertokulkua. Lue lisää.

Biolan Groupin yritykset toivat esille myös omia vihreitä tekojaan

Kestävän kehityksen periaatteet ovat olleet vahvasti mukana Biolanin toiminnassa aina yrityksen perustamisesta lähtien. Tuotteet ja ratkaisut, joita yritys kehittää vähentävät osaltaan ihmisen aiheuttamaa ympäristökuormitusta ja edesauttavat luonnonvarojen kierrätystä. Konkreettisena osoituksena yrityksen omista vihreistä teoista Biolan lanseerasi keväällä 20 vuoden takuun suosikkituotteilleen Pikakompostori 220eco:lle ja Kompostikäymäläeco:lle.

Myös muut Biolan Groupiin kuuluvat yritykset toimivat vihreiden arvojen mukaisesti. Kompostoreiden ja käymälöiden valmistuksesta vastaava Favorit Tuote Oy alkoi hyödyntää tuotannossaan aurinkoenergiaa, kun tehtaan katolle asennettiin keväällä 80 kilowatin aurinkovoimala. Voimalan toteutuksesta vastasi niinikään Biolan Groupiin kuuluva Biolan Ekoasuminen Oy. Ammattikasvihuoneviljelyyn erikoistunut Novarbo Oy puolestaan kehittää uusia ekologisia kasvualustoja. Raaka-aineena uusissa kasvualustoissa käytetään aidosti uusiutuvaa rahkasammalta. Lue lisää. 

Olemme koonneet kampanjan aikana kertyneistä vihreistä teoista 6 vinkkiä vihreämpään arkeen, joiden toivomme inspiroivan ihmisiä tekemään arjessa kestäviä valintoja.

Tutustu vinkkeihin. 


Lue lisää aiheista