Henri Alén – Vihreä teko - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

 


Huippukokki Henri Alén haastaa perheensä kaupunkikompostointiin:

"Rivitalokodin biojäte oman takapihan kompostiin!"

 

Henri Alénin vihreä teko

Tavoite:

  • Kaikki Henrin kotona syntyvä keittiön biojäte kompostoidaan itse omalla takapihalla
  • Selvittää, paljonko biojätteiden kompostoinnin aloittaminen vähentää kolmihenkisen rivitalossa asuvan perheen sekajätteen määrää
  • Samalla seurataan, kuinka kompostoinnin aloittaminen onnistuu perheeltä ja kuinka se vaikuttaa heidän arkeensa

 

Lähtötilanne:

  • Taloyhtiössä ei lajitella biojätteitä eikä kompostoida
  • Henrin kotona biojätettä syntyy keittiöstä ja pieneltä takapihalta
  • Kompostoitavan biojätteen määrä lähtötilanteessa 0 kg

 

Keinot tavoitteen saavuttamiseksi: 

  • Kompostorin hankinta ja kompostoinnin aloittaminen
  • Perheen toimintatapojen muutos

 

 

 

Henrin vihreän teon eteneminen

Henrin kolmihenkinen perhe aloitti kotikeittiöstä ja pieneltä rivitalotakapihalta syntyvän biojätteen kompostoinnin maaliskuun puolivälissä. Laskuri kertoo, kuinka paljon biojätettä kolmihenkinen perhe on tuottanut ja kompostoinut, eli paljonko kompostointi on vähentänyt perheen sekajätteen määrää. 


 

 

Kuka on Henri Alén?

Suomalaisten rakastama huippukokki Henri Alén on 39-vuotias ravintolayrittäjä, jonka perheeseen kuuluvat vaimo ja tytär. Rakkaus puhtaisiin makuihin ja suomalaisiin raaka-aineisiin näkyy Henrin elämässä työssä ja vapaa-ajalla.  Hänelle parhaiden makujen ja terveellisyyden lisäksi on tärkeää, että raaka-aineet ovat ympäristölle ystävällisiä. 

Luonnon vaaliminen on yhdistettävissä myös kaupunkilaiselämään. Helsingin Pakilassa rivitalossa perheensä kanssa asuva Henri päätti vihreänä tekonaan tarttua kaupunkikompostoinnin haasteeseen ja ryhtyä kompostoimaan perheen keittiöstä ja takapihalta syntyvän biojätteen. 

Hän kertoo:
"Minulla on sama ongelma kuin monella muulla: oksia, ruohosilppua ja kuivia lehtiä tulee pienestäkin pihasta eikä niitä kannata kuljettaa peräkärryllä kaatopaikalle – tai kuten jotkut tekevät – ujuttaa sekajätteeseen.  Perheeni kanssa pyrimme siihen, että kierrätys toimii mahdollisimman ekologisesti pienessäkin tilassa. Haluan kompostoida sekä keittiön että puutarhan biojätteet omassa pihassani. Tavoite on, ettei meiltä päädy biojätettä enää sekajätteen joukkoon."

Henri painottaa, että suuretkin vihreät teot voidaan aloittaa pienistä asioista. Hän muistuttaa, että ympäristökuorman vähentämisen lisäksi arjen vihreät teot opettavat uutta ja lujittavat ihmisen suhdetta ympäröivään luontoon:

"Kestävä kehitys tarkoittaa minulle arjen ja työn pieniä innovaatioita, joilla ympäristökuormaa vähennetään. Samalla ihminen oppii paljon asioista, joista olemme erkaantuneet: miten luonto toimii, miten ruokaa kasvatetaan ja esimerkiksi kompostoidaan." 

Henri on luvannut mitata perheensä kompostoiman biojätemäärän kehitystä ja lisäksi antaa vinkkejä kotiviljelyn antimien käyttöön ruoanlaitossa.

 

Seuraa, kommentoi ja tsemppaa Henriä sosiaalisessa mediassa