Valitse jätevesijärjestelmä tarpeen mukaan - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Valitse jätevesijärjestelmä tarpeen mukaan

Valitse jätevesijärjestelmä tarpeen mukaan

Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita, toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja -tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. 

Valitse jätevesijärjestelmä tarpeen mukaan

Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita, toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja -tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. 

Jätevesijärjestelmän suunnittelu alkaa kohteen kartoituksella. Jos kiinteistöä ei ole mahdollista liittää kunnalliseen järjestelmään, kartoitetaan millainen järjestelmä soveltuu kyseisen kiinteistön ja sen asukkaiden käyttöön. Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita, toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja -tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. 

Kun kiinteistöllä syntyy vähäisiä määriä jätevettä, on umpisäiliö helppo ratkaisu. Vesimäärien kasvaessa tyhjennyskulut nousevat suuriksi. Tällöin edullisemmaksi tulee niin sanottu kaksivesijärjestelmä, jossa wc-vedet johdetaan erilliseen umpisäiliöön ja harmaat vedet, eli pesuvedet, puhdistetaan harmaavesisuodattimella tai maaperäkäsittelyllä.

Laitepuhdistamot on tarkoitettu kaikkien vesien puhdistamiseen eli niihin voidaan johtaa sekä WC- että pesuvedet. Laitepuhdistamon jälkeen puhdistettu jätevesi voidaan ohjata suoraan maastoon, esimerkiksi avo-ojaan.

Maaperäkäsittelyyn tarkoitetut järjestelmät, maasuodatus ja maaimeytys, soveltuvat kaikille jätevesille.

Kiinteistöille, joilla on kuivakäymälä, riittää usein huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi järjestelmä kuin kohteeseen, jossa pitää puhdistaa myös vessavedet. Pelkkien pesuvesin puhdistukseen riittää harmaavesisuodatin. Kohteissa, joissa on kantovesi, saatetaan pärjätä pelkällä vesien imeyttämisellä.

Yhdessä asiantuntijan kanssa valitaan kohteen vaatimukset täyttävä järjestelmä. Biolan Ekoasumisen jätevesijärjestelmien joukosta löytyy jokaiseen käyttökohteeseen ja tarpeeseen sopiva vaihtoehto, niin jokapäiväiseen kuin vapaa-ajan käyttöönkin.

 

Kysy lisää: Biolan Ekoasuminen Oy


Lue lisää aiheista