Mira Luodin mökkipihasta upea keidas Huvilassa ja Huussissa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Mira Luodin mökkipihasta upea keidas

Mira Luodin mökkipihasta upea keidas

Laulaja Mira Luodin epäkäytännöllinen ja ränsistynyt mökkipiha remontoidaan siistiksi ja toiminnoiltaan selkeäksi kokonaisuudeksi Huvila ja Huussi -ohjelmassa.

Mira Luodin mökkipihasta upea keidas

Laulaja Mira Luodin epäkäytännöllinen ja ränsistynyt mökkipiha remontoidaan siistiksi ja toiminnoiltaan selkeäksi kokonaisuudeksi Huvila ja Huussi -ohjelmassa.

Mira Luodin perheen mökki on 150 vuotta hirsitalo, joka on kunnostettu Miran miehen Mikan työhuoneeksi. Mökin piha on päässyt ränsistymään, eikä ole käyttökelpoinen perheen tarpeisiin. Pihaa on yritetty hoitaa ja kunnostaa, mutta urakka on Miralle ja Mikalle ylitsepääsemätön. Haaveena olisi, että pihalla voisi nauttia oleskelusta, kutsua vieraita, grillata, urheilla ja leikkiä. 

Maisemasuunnittelija Kati Jukarainen ja Huvila ja huussin remonttitiimi ryhtyivät toimiin, jotta pihasta saatiin perheen tarpeisiin sopivampi ja siistimpi. Pihasta kaadettiin suuria, varjostavia ja roskaavia puita. Tilalle saatiin upea patio, nurmikenttää, uusi aita sekä Miran toivomia hyötykasveja. Myös puhdasta vettä on jatkossa tarjolla uudesta porakaivosta. Ison muutoksen jälkeen piha on selkeä ja kaunis kokonaisuus, jossa kaikille toiminnoille on omat paikat. 

Katso video upeasta piharemontista


Omaa satoa marjapensaista ja Yrttimaasta

Mira Luodin toivoma vanha herukkapensas säilytettiin, ja lisäksi pihalle istutettiin uusia herukoita ja pensasmustikkaa. 

-    Kaikkein tärkeintä istuttamisessa on hyvä kasvualusta. Myös lannoituksesta tulee huolehtia, jotta istutukset lähtevät hyvin kasvuun, Kati Jukarainen opastaa. 

Miran pihalla puut ja pensaat istutettiin Puutarhan mustaan multaan ja lannoitteena käytettiin Luonnonlannoitetta

Kuvagalleria3

Mira on halunnut kasvattaa myös hyötykasveja, mutta aikaa niiden hoitoon on ollut vähän. Tilanteen varmasti tunnistaa moni mökkiläinen ja ratkaisu siihen on Kasteluallas, jossa on iso vesivarasto eikä kastelusta tarvitse huolehtia päivittäin. Yrttien kasvatusta varten Miran pihalla Kastelualtaaseen yhdistettiin Yrttimaa -säkki, johon istutettiin erilaisia yrttejä. Kastelualtaan vesivarastosta riittää vettä yrteille useammaksi viikoksi. 

Katso video Kastelualtaan käytöstä: 

Yllätyksenä pihahuussi 

Kati Jukarainen päätti yllättää Miran ja Mikan perheen vielä pihahuussilla, jossa on helppo käydä, kun pihalla oleskellaan ja leikitään. Huussiin asennettiin Biolanin Kompostikäymälä

Kuvagalleria1

-    Kompostikäymälä on helppo käyttää. Tärkeää on muistaa käyttää myös riittävästi hyvälaatuista kuiviketta, Biolanin Hannamaija Fontell korostaa. 

Kompostikäymälästä saadaan hyvää maanparannusainetta ympäröivään puutarhaan. Huomioitavaa on, että Kompostikäymälässä voidaan kompostoida myös keittiön biojätteet.

Tyhjennys onnistuu helposti alaluukun kautta, josta kompostoitunutta massaa voi levittää suoraan koristekasvien juurelle. 

-    Jos kompostia käytetään syötäville kasveille, silloin sitä tulisi jälkikompostoida vielä vähintään vuoden ajan esimerkiksi Biolan Puutarhakompostorissa

Katso videolta asiantuntijan kommentit Kompostikäymälästä:
 

Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso jaksot Ruudussa

Kuvagalleria2

 


Lue lisää aiheista