Kirjailija Tuomas Kyrön mökin hurja piharemontti - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Tuomas Kyrön mökin hurja piharemontti

Tuomas Kyrön mökin hurja piharemontti

Kirjalija Tuomas Kyrön muutama vuosi sitten rakennettu mökki kaipasi ympärilleen arvoisensa pihan. Huvila & Huussi -tiimi kutsuttiin apuun ja muutos olikin melkoinen.

Tuomas Kyrön mökin hurja piharemontti

Kirjalija Tuomas Kyrön muutama vuosi sitten rakennettu mökki kaipasi ympärilleen arvoisensa pihan. Huvila & Huussi -tiimi kutsuttiin apuun ja muutos olikin melkoinen.

Mökillä on Tuomas Kyrölle monia merkityksiä, se on paitsi vapaa-ajan viettopaikka perheen kanssa, myös pakopaikka kaupungista, ja paikka, jossa hän tekee töitä. Mökki on alunperin ollut Kyrön isovanhempien, ja Tuomas on viettänyt siellä kaikki lapsuuden kesät. Muutama vuosi sitten Kyrö lunasti  mökkipaikan itselleen, jotta rakkaat ja tärkeät mökkimuistot jatkaisivat tarinaa seuraavallekin sukupolvelle.

Tontille oli jo muutama vuosi sitten rakennettu uusi mökki. Mökkipihan kanssa ei kuitenkaan omin avuin päästy eteenpäin, myös terassi on jäänyt hieman kesken. Piha-alue on luonnontilassa ja rantaan asti ulottuvalla tontilla ei järvimaisema juurikaan näy puiden takaa. 

Huvila & huussi -ohjelman maisemasuunnittelija Kati Jukarainen visioi mökkipihalle melkoisen muutoksen, jonka remonttitiimi toteutti. Näin isoa ja massiivista muutosta ei olla ennen ohjelmassa nähty. 

- Tällä tontilla vanha kohtaa uuden, ja tyylillisesti pihalle piti löytää sellaiset ratkaisut, jotka sopivat molempiin, Kati Jukarainen kertoo. 

Tontilta kaadettiin isoja puita, jolloin järvimaisemakin pääsi oikeuksiinsa. Yläpihaa tasoitettiin, ja siihen saatiin tilaa oleskelulle ja harrastuksille.  Tontille jätettiin myös luonnontilaista aluetta, jolla osaltaan huolehditaan luonnon monimuotoisuudesta. 

Katso video Tuomas Kyrön mökkipihan muutoksesta: 

Biojätteiden kierrätys hoituu Pikakompostorilla

Mökille saatiin myös asianmukainen kierrätys biojätteille, kun Biolan Pikakompostori otettiin käyttöön. 

- Keittiöstä tulevan biojätteen kompostointiin tarkoitettu Pikakompostori kannattaa sijoittaa pihalle niin, että sinne on mahdollisimman helppo viedä jätettä useamman kerran viikossa, Biolanin tuotepäällikkö Tuomas Pelto-Huikko muistuttaa. 

- Tällaisessa paikassa, jossa ollaan ympäri vuoden, kompostorin sijoittamisessa kannattaa huomioida myös se, että kompostoria olisi vaivatonta tyhjentää eri vuoden aikoina.

Myös kuivikkeelle tulisi varata kompostorin läheisyydessä paikka, joka on säiltä suojassa, sillä kuiveketta lisätään kompostoriin jokaisella kerralla, kun biojätettä sinne viedään. 


Katso Biolanin asiantuntijan opastus Pikakompostorin käyttöön: 

Rantasaunalle oma huussi

Isolla mökkitontilla rantasauna sijaitsee melko kaukana päämökistä. Saunalla kuitenkin vietetään aikaa ja istutaan iltaa, joten Kati Jukarainen sijoitti rantasaunan läheisyyteen uuden huussin. Ekologinen Biolan Kompostikäymälä oli luonteva vaihtoehto huussin käymäläksi. 

- Eristetty kompostikäymälä toimii samalla periaatteella kuin lämpökompostori eli se kompostoi käymäläjätteen tehokkaasti jo laitteessa, Tuomas Pelto-Huikko kertoo. 

Tyhjennyskin hoituu samaan tapaan kuin Pikakompostorilla. Valmista maatunutta massaa tyhjennetään alaluukun kautta.

- Tätä niin sanottua katekompostia voi käyttää koristekasvien juurelle sellaisenaan. Mikäli kompostia halutaan käyttää syötäville kasveille esim. kasvimaalla, kompostikäymälästä tyhjennettävää massaa tulee jälkikompostoida vielä vuoden verran, Pelto-Huikko opastaa. 

Uusi huussi palvelee paitsi rantasaunalla oleskelua myös sen läheisyydessä olevan uuden laavun käyttäjiä. 

Kuvagalleria1

Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso jaksot Ruudussa.

Kuvagalleria2

 


Lue lisää aiheista