Pienen mökin iso muutos Huvilassa ja Huussissa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Huvila & huussi - Pienen mökin iso muutos

Huvila & huussi - Pienen mökin iso muutos

Kirsi etsi perhelleen kymmenen vuotta unelmien mökkipaikkaa. Kunnes vihdoin löytyi pieni mökki upean järven rannalta ihan kodin läheltä.  

Huvila & huussi - Pienen mökin iso muutos

Kirsi etsi perhelleen kymmenen vuotta unelmien mökkipaikkaa. Kunnes vihdoin löytyi pieni mökki upean järven rannalta ihan kodin läheltä.  

Uudesta mökkipaikasta tuli perheelle heti rakas, ja siellä on käyty ahkerasti saunomassa kesällä ja myös talvella. Mökki ei kuitenkaan ole perheen kannalta kovin toimiva, sillä ruuanlaittomahdollisuuksia ja nukkumapaikkoja ei oikeastaan ole. Mökkiä ei ole hyödynnetty oikeastaan muuten kuin saunan osalta. 

Nyt perheen toiveena olikin saada mökkiin paitsi uutta ilmettä myös nukkumapaikkoja ja nykyajan mukavuuksia. Vaikka mökki oli pieni, suunnittelu- ja remonttiurakka Huvila & Huussi -tiimillä on valtava. Vastaan tuli myös haasteita, sillä mökki oli päässyt varsin huonoon kuntoon. Suunnittelija Mikko Vesanenkin jännitti perheen reaktiota näin ison muutoksen jälkeen, mutta lopputulos oli perheelle "unelmien täyttymys". 

Katso pienen mökin huikea muutos: 

Sisävessa ja kompostori yllättivät perheen 

Pieneen mökkiin saatiin suunniteltua sopiva tila myös sisävessalle. Pakastava Biolan Icelett kuivakäymälä sopii hyvin pieneenkin tilaan ja on helppo asentaa. 

- Laite paikoilleen, töpseli seinään ja Bioska-pussi säiliöön, niin laite on heti käyttövalmis. Mitään putkia tai muita asennuksia ei tarvita, Biolanin tuoteasiantuntija Katja Havukainen kertoo. 

Icelett jäähdyttää jätteen -15 asteiseksi, jolloin mikrobitoiminta pysähtyy, mikä varmistaa myös hajuttomuuden. Lauhdutusilman muodostaman lämpölukon vuoksi Iceletissa on miellyttävä asioida. 

Kuvagalleria1

- Jätteen jälkikäsittelyä varten tarvitaan umpinainen kompostori, jossa jäte voidaan kompostoida. Jätteen voi viedä kompostoriin biojätepussissa, mutta pussi kannattaa hajottaa, jotta kompostoituminen nopeutuu, Havukainen opastaa. 

Biolan Pikakompostori oli sisävessan lisäksi mieluisa yllätys Kirsin perheelle. Sen hankintaa oli jo suunniteltu perheessä ja nyt tämäkin toive toteutui. 

Katso videolta miten helppoa Biolan Icelett -käymälän käyttöönotto on: 

Huvila & Huussi maanantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa.

Katso jaksot Ruudussa.

Kuvagalleria2

 


Lue lisää aiheista