Biolan Simplett - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Simplett
Biolan Simplett
Biolan Simplett Biolan Simplett
Biolan Simplett

Lattiatason päälle sijoitettava kuivakäymälä sisä- ja ulkokäyttöön.

 • Nesteen ja kiinteän jätteen erottelu istuinosassa
 • Helppo ja siisti käyttää
 • Ei tarvitse vettä eikä sähköä
 • Helppo asentaa
 • Kevyt tyhjentää
 • Paketti sisältää käymälän. Kanisteripaketti ja Tuuletusputkipaketti saatavana lisätarvikkeena
 • Valmistettu Suomessa 

Tummanharmaa:
Tuotenumero: 70570210
LVI-numero: 3663228

Simplett-kuivakäymälän toiminta perustuu kiinteän jätteen ja nesteen erotteluun istuinosassa. Käymälä ei vaadi toimiakseen vesi- tai sähköliitäntää.

Simplett-kuivakäymälää käytetään aina istualtaan, jotta neste ja kiinteä aine erottuisivat. Ensimmäisillä käyttökerroilla kannattaa istuma-asentoon kiinnittää huomiota, jotta virtsa ohjautuu oikeaan paikkaan. Muista opastaa myös vieraita käymälän käytössä. Simplett kuivakäymälään voit laittaa käymäläjätteen lisäksi wc-paperia ja kompostoituvia kosteuspyyhkeitä.

Käymälään ei saa laittaa:

 • siteitä, roskia
 • kemikaaleja, kalkkia
 • pesuaineita, pesuvesiä
 • tuhkaa, tupakantumppeja, tulitikkuja

Kuivikkeen käyttö

Sopivan kuivikkeen käyttö on käymälän toiminnan kannalta ensisijaisen tärkeää. Kuivikkeeksi suositellaan Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta. Laita ennen käyttöönottoa sisäastian pohjalle parin sentin kerros kuiviketta. Lisää kuiviketta vain ”isompien” tarpeiden jälkeen.

Sisäastian tyhjentäminen

Kun käymälän sisäastia tulee täyteen, tyhjennetään se kompostoriin. Mikäli käytät astian sisällä biohajoavaa pussia, riko pussin pintaa kompostorissa esim. talikolla tai Biolan Kompostimöyhentimellä. Peitä lopuksi reilulla kerroksella Biolan Komposti- ja Huussikuiviketta.

Nestesäiliön tyhjentäminen

Tyhjennä nestesäiliö tarvittaessa, kuitenkin aina ennen talvea, jotta se ei jäätyessään mene rikki. Virtsa sisältää runsaasti ravinteita, erityisesti typpeä. Sitä voi käyttää heti lannoitteena puutarhassa laimennettuna veteen 1:5 tai kolmen kuukauden seisottamisen jälkeen sellaisenaan.

Kiinteän jätteen kompostointi

Simplett kuivakäymälästä tyhjennettävää kiinteää käymäläjätettä on hygieniasyistä kompostoitava ennen hyötykäyttöä puutarhassa; vähintään yksi vuosi ennen käyttöä syötäville kasveille, noin puoli vuotta ennen käyttöä koristekasveille. Voit kompostoida käymäläjätteen sellaisenaan, tai puutarha- ja talousjätteen kanssa. Ota kompostoinnissa huomioon paikalliset jätehuoltomääräykset sekä riittävät suojaetäisyydet naapureihin, kaivoihin ja vesistöihin. Jätteiden hautaaminen maahan on kielletty. Käymäläjätteen kompostointi vaatii aina umpinaisen, kannellisen kompostorin, kompostoriksi soveltuu esim. Biolan Pikakompostori 220 eco, Pikakompostori 500 tai Biolan Maisemakompostori Kivi.

Puhdistaminen

Simplett kuivakäymälän kaikki osat voi puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla. Käymälän osat ovat irrotettavissa toisistaan ja kun irrotat laitteen nesteenpoisto- ja tuuletusputkista saat siirrettyä sen myös ulos. Pese kannen nestemalja ja nestesuppilo ja huuhtele nesteputki lämpimällä vedellä ja miedolla puhdistusaineella, tai kidesoodalla vähintään kerran vuodessa virtsan muodostaman sakan irrottamiseksi.

Asenna Biolan Simplett lattiatasolle vaakasuoraan

Ota huomioon laitteen paikan valinnassa ilmanvaihdon ja nesteenpoiston järjestäminen, sekä käytön ja huollon vaatima tila. Laite tulee sijoittaa siten, että säiliön kansi mahtuu aukeamaan ja tyhjennys onnistuu helposti.

Käymälän ympärivuotinen käyttö

Voit käyttää lämpimään tilaan asennettua Simplettiä ympäri vuoden. Tällöin ilmanvaihto ja nesteenpoisto on lämpöeristettävä kylmien tilojen osalta ja nesteenpoistoputkessa on oltava riittävä kaato, jotta neste ei jäädy putkeen. Mikäli neste kerätään kanisteriin, pitää se tyhjentää syksyllä, jotta se ei jäätyessään mene rikki. Myös kylmässä tilassa olevaa käymälää voi käyttää talven aikana. Simplett on valmistettu pakkasen kestävistä materiaaleista, joten jäätyminen ei vahingoita sitä.

Ilmanvaihto

Vaakasuoran tuuletusputken asentaminen 

Asenna vaakasuora tuuletusputki laitteeseen. Huomioi, että putken pää yltää sisäastian päälle siten, että mahdollinen kondenssivesi valuu sisäastiaan. Tuuletusputki asennetaan takaseinän läpi. Tee mittakuvan mukaan takaseinään vähintään Ø 75 mm läpivienti vaakasuoraa tuuletusputkea varten. Seinään tehtävän reiän tulee olla hieman laitteessa olevaa reikää ylempänä, jotta kondenssivesi ei jää putkeen seisomaan. Katkaise vaakasuora tuuletusputki sopivan mittaiseksi siten, että käyttämäsi kulmayhde yhdistyy pystysuoraan tuuletusputkeen mahdollisimman loivalla mutkalla. Varmista, että putki sijoittuu käymälän sisällä.

Vaakasuoraa tuuletusputkea jatketaan Ø 75 mm viemäriputkella katon harjan yläpuolelle. Tarkoitukseen suunniteltu Tuuletusputkipaketti on saatavana tarvikkeena Biolanin verkkokaupasta. Sopivaa putkea on myös saatavilla LVI-liikkeistä ja hyvin varustelluista rautakaupoista. On suositeltavaa käyttää pyöristettyä kulmayhdettä. Ylimääräiset mutkat tuuletusputkessa haittaavat painovoimaista ilmanvaihtoa ja saattavat aiheuttaa hajuongelmia. Ilmanvaihtoa voi halutessaan tehostaa Biolan Tuulituulettimella.

Tuuletusputki käymälätilassa

Tuuletusputki voidaan viedä ylös myös käymälätilassa katon läpi edellä mainittuja ohjeita noudattaen. Katon läpiviennin voit tiivistää esim. katon läpivientisetillä. Läpivientejä on saatavana tarvikkeena Biolanin verkkokaupasta tai rautakaupoista.

Nesteenpoisto

Nestesuppilon ja nesteputken asennus

Liitä nestesuppilo nesteputkeen  ja asenna suppilo laitteen sisällä olevaan telineeseen. Ohjaa nesteputki laitteen sisäastian sivuitse laitteen takaosassa olevasta reiästä. Putki on joustava, ja sen pituutta voi säätää päistä vetämällä. Ellei kohteessa ole viemäröintiä, tee nesteenpoistoputkelle vähintään Ø 43 mm reikä takaseinään tai lattiaan.

Nesteen johtaminen

Nesteputki tulee johtaa umpinaiseen kanisteriin, säiliöön tai jätevesijärjestelmään. Huomioi nestesäiliön mitoituksessa ja sijoituspaikan valinnassa, että virtsaa tulee noin 1–1,5 l/hlö/vrk. Muista nesteputken asennuksessa riittävä kaltevuus, jotta neste virtaa painovoimaisesti alaspäin, eli seinään tehtävän reiän tulee olla alempana kuin laitteessa olevan reiän (2–3 cm/m). Kanisterin voi sijoittaa esim. kyljelleen tai upottaa maahan. Kanisteripaketti ja nesteputken jatkotarvikkeita on tilattavissa Biolanin verkkokaupasta tai voit kysyä niitä myös jälleenmyyjältäsi. Nesteputken jatkamiseen sopivat myös Ø 32 mm viemäriputken osat.

Mittatiedot

 • Syvyys: 560 mm
 • Leveys: 525 mm
 • Istuinkorkeus: 480 mm
 • Korkeus: 515 mm
 • Paino: 8 kg
 • Sisäastian koko: 28 l
 • Nesteenpoistoputken ulkohalkaisija: 32 mm
 • Nesteenpoistoputken pituus: 335–885 mm

Varaosat Simplettiin verkkokaupastamme


Aiheeseen liittyviä tuotteita

Aiheeseen liittyviä artikkeleita