Sommarblommor - www.biolan.fi

Genvägar

Bläddra bland produkter

Läs artiklar om trädgårdsskötsel

Läs artiklar om ekoboende


Hitta närmaste Biolan-återförsäljare

Sök återförsäljare


Biolan Oy – huvudkontor

Besöksadress: Lauttakyläntie 570, FI-27510 Eura
Postadress: PB 2, FI-27501 Kauttua, öppet vardagar: 8–16
info@biolan.fi

Sommarblommor
Sommarblommor
Sommarblommor
Sommarblommor

Sommarblommor

Utplanteringsväxter blommar hela sommaren och man kan plantera dem i balkonglådor, krukor, amplar och i blombänkar mellan fleråriga växter.

Sommarblommor

Utplanteringsväxter blommar hela sommaren och man kan plantera dem i balkonglådor, krukor, amplar och i blombänkar mellan fleråriga växter.

Utplanteringsväxter blommar hela sommaren och man kan plantera dem i balkonglådor, krukor, amplar och i blombänkar mellan fleråriga växter. Sommarblommar är lättskötta, då man väljer rätt växter för varje växtplats och kommer ihåg att regelbundet vattna och gödsla dem.

Plantering och görsling

Planteringskärlet ska vara tillräckligt stort, för att växterna ska trivas och för att bevattningsbehovet inte ska vara för stort. Innan man fyller blomkärlet ska man se till att det i botten finns hål så att överlopps vatten kan rinna bort. Då man använder specialmull som utvecklats för utplanteringsväxter, Mylla för Sommarblommor, behövs inte skild dränering i botten av kärlet, eftersom mullen innehåller krossat lättgrus som gör den luftigare. Man sätter ett tunt lager mull på botten av kärlet, över det placeras som gödselförråd små högar av Naturgödselkorn, 1– 1,5 liter i kärl som rymmer över 10 liter, 0,5–1 liter i mindre kärl. Gödselkornen täcks med ett tunt mullager innan man planterar växterna. Planteringskärlet fylls med mull så, att det på ytan finns rum för bevattning. Blomkärl som har gödselförråd vattnas med rent vatten. Om man inte sätter gödselförråd i växtunderlaget, bör man ge tilläggsgödsling också åt näringshaltig mull, för att växterna ska orka blomma hela sommaren. För tilläggsgödsling passar Flytande Naturväxtnäring för Sommarblommor, som man blandar i vatten, 1 dl/10 liter vatten.

Sommarblommor som sås på växtplatsen

Om man sår fröna direkt på växtplatsen får man på sensommaren njuta av en ståtlig färgprakt. För direktsådda blommor väljer man en solig växtplats och porös mulljord. Vid behov förbättrar man jordstrukturen med näringsrik Trädgårdens Svarta Mylla.

ringblomma  

blåklint  

sommaraster  

sömntuta  

 

sommarmalva  

luktärt  

 
Arternas krav på ljus

 Solälskare  Trivs i skugga
 ringblomma  flitiga lisa
 margerit  begonia
 eternell  dahlia
 pelargon  sommarcypress
 petunia  prydnadskål
 påfågelsblomster  lsnöflinga
 eldkrona  murgröna
 strandkrassing  viol
 stjärnöga  ricin
 verbena  fuchsia

 

Tål höstkyla

silverek  

snöflinga  

sommarcypress  

murgröna  

prydnadskål  

Viol  

ejongap  

nejlika