Valtakunnallinen jätevesiviikko käynnissä - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Valtakunnallinen jätevesiviikko käynnissä

Valtakunnallinen jätevesiviikko käynnissä

Viikon tarkoitus on kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tarvittaessa sen uudistaminen.

Valtakunnallinen jätevesiviikko käynnissä

Viikon tarkoitus on kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tarvittaessa sen uudistaminen.

Valtakunnallista jätevesiviikkoa vietetään 6.-12. toukokuuta. Viikon tarkoitus on kannustaa kiinteistönomistajia tarkistamaan jätevesijärjestelmänsä sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan tarvittaessa sen uudistaminen.

Miljoonan suomalaisen jätevedet käsitellään paikan päällä kiinteistöllä. Rantakiinteistöistä iso osa ei täytä jätevesien käsittelystä säädettyjä vaatimuksia. Jätevesien käsittely on kaikkien etu.

Oikean jätevesijärjestelmän valinnassa kannattaa luottaa ammattilaisen apuun. Jos kiinteistön liittäminen kunnan viemäriin ei ole mahdollista, kartoitetaan ensin millainen järjestelmä soveltuu kyseisen kiinteistön ja sen asukkaiden käyttöön.

Jätevesijärjestelmäksi on olemassa useita, toiminnaltaan, puhdistusmenetelmältään ja -tehokkuudeltaan erilaisia ratkaisuja. Yhdessä asiantuntijan kanssa valitaan kohteen vaatimukset täyttävä järjestelmä. Jätevesijärjestelmän saattaminen ajan tasalle on korjausrakentamista, joka osaltaan nostaa kiinteistön arvoa ja laatua.

Jätevesiasiat kuntoon 31.10.2019 mennessä

Jätevesien käsittelyä koskeva lainsäädäntö uudistui huhtikuussa 2017. Luokitellulla pohjavesialueella tai enintään 100 metrin päässä vesistöstä sijaitsevan rakennuksen jätevesijärjestelmä on kunnostettava 31.10.2019 mennessä, jos se ei jo täytä lain vaatimuksia.

Jos rakennus sijaitsee tällaisten alueiden ulkopuolella, kunnostaminen voidaan tehdä vasta muun suuremman remontin tai korjaus- tai muutostöiden yhteydessä. Uusissa kiinteistöissä vaatimukset on täytettävä heti.

Keitä jätevesiuudistus koskee? - Katso video

Tutustu Biolanin jätevedenpuhdistusratkaisuihin 

 


Lue lisää aiheista