Puutarhan Mustaa Multaa pakataan kierrätysmuoviin - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Puutarhan Mustaa Multaa pakataan kierrätysmuoviin

Puutarhan Mustaa Multaa pakataan kierrätysmuoviin

Kotitalouksien leipäpussit, muovikassit ja kosmetiikkapakkaukset saavat nyt uuden elämän multapussien pakkausmateriaalina.

Puutarhan Mustaa Multaa pakataan kierrätysmuoviin

Kotitalouksien leipäpussit, muovikassit ja kosmetiikkapakkaukset saavat nyt uuden elämän multapussien pakkausmateriaalina.

Pakkaamme kevään aikana 1,4 miljoonaa pussia Puutarhan Mustaa Multaa uuteen pakkaukseen, jonka valmistuksessa on hyödynnetty kuluttajapakkauksista valmistettua Fortum Circo® -kierrätysmuovia. Käytön jälkeen multapussipakkaukset voi laittaa muovikeräykseen, jolloin ne päätyvät uudelleen kiertoon.

Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata tuote ja estää sen laadun heikkeneminen. Kostealle orgaaniselle tuotteelle, kuten mullalle, jota vielä säilytetään ulkona, on haastavaa löytää muovia korvaava pakkausmateriaali. Muovin ympäristövaikutuksia voidaan kuitenkin pienentää ja siinä tehokas muovin kierrätys ja muovituotteiden ja -pakkausten hyvä suunnittelu ovat avaintekijöitä. 


Muovi on mainio materiaali, kun se kiertää

Jo aiemmin Biolanin lannoitepakit on valmistettu kierrätysmuovista. Nyt uudistusvuorossa ovat multatuotteiden pakkausmateriaalit. Suomalaisista kotitalouksista erilliskerätyllä muovipakkausjätteellä korvataan neitseellistä muovia.

Suomessa kerätyt kuluttajamuovipakkaukset käsitellään Fortumin Riihimäen muovijalostamolla. Pakkaukset lajitellaan, pestään ja niistä valmistetaan Fortum Circo -kierrätysraaka-ainetta suomalaisen muoviteollisuuden käyttöön.

Pakkausmateriaalin kehittäminen vaatii innovatiivisuutta myös yhteistyökumppaneilta, ja uuden materiaalin kehittämiseen ja käyttöönottoon tarvitaan mukaan koko ketju. Keskeisessä roolissa yhteistyössä on ollut pitkäaikainen kumppanimme, muovipakkausmateriaalivalmistaja RKW Finland, joka hyödyntää Fortumin kierrätysmuovigranulaattia uudessa pakkausmateriaalissa. 

Kierrätysmuovin käyttäminen multapusseissa on yksi konkreettinen kiertotalousteko ja me Biolanilla tahdomme toimia kiertotalouden ja kestävän kehityksen suunnannäyttäjinä. Jokainen meistä pystyy halutessaan tekemään oman osansa, vaikka multapussi kerrallaan.


Kierrätysmuovipakkauksen tunnistat harmaasta sisäpinnasta

Biolanin multapussit uudessa pakkauksessaan löydät kaupoista kevään aikana. Puutarhan Musta Multa -pussi näyttää päällepäin lähes samalta kuin ennenkin, mutta uudelleen kierrätettävyyden varmistamiseksi multapussipakkauksen sisäpinnan väri on muutettu mustasta harmaaksi. Harmaa väri varmistaa, että kierrätykseen viety pakkaus tunnistuu muovilajittelussa ja päätyy uudelleen kiertoon.  

 

Tiesitkö?

  • Kotitalouksien pakkausmuovia alettiin kerätä vuonna 2016. Silloin vuoden aikana saatiin takaisin kiertoon noin 2500 tonnia pakkausmuovia. 
  • Vuonna 2019 kotitalouksista kerättiin jo noin 18 000 tonnia kierrätysmuovia. 
  • Kierrätysmuovin ilmastovaikutus hiilidioksidiekvivalenttina on vain noin puolet neitseellisen muovin ilmastovaikutuksesta. 
  • Kierrätysmuovin käyttö kuluttaa fossiilisia raaka-aineita alle kymmenesosan verrattuna neitseelliseen muoviin.  
  • Muovi on mainio materiaali silloin, kun se saa kiertää!  
     

Lue lisää aiheista