Biolan Ekoasuminen toimitti aurinkovoimalan Sinituotteelle - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Ekoasuminen toimitti aurinkovoimalan Sinituotteelle

Biolan Ekoasuminen toimitti aurinkovoimalan Sinituotteelle

Sinituotteelle rakennettiin Suomen 16. suurin aurinkovoimala. Sen toimitti Biolan Ekoasuminen. Uudella 1000 paneelin aurinkovoimalalla valmistetaan tiskiharjoja ja mattopiiskoja.

Biolan Ekoasuminen toimitti aurinkovoimalan Sinituotteelle

Sinituotteelle rakennettiin Suomen 16. suurin aurinkovoimala. Sen toimitti Biolan Ekoasuminen. Uudella 1000 paneelin aurinkovoimalalla valmistetaan tiskiharjoja ja mattopiiskoja.

Sinituotteen Kokemäen tehtaan katolle on valmistunut huomattavan suuri aurinkovoimala. Katolle on asennettu lähes tuhat aurinkopaneelia, joiden huipputeho on 300 kWp. Sinituotteen järjestelmä on mitoitettu niin, että tuotanto hyödyntää lähes kaiken paneeleista saatavan energian. Aurinkoenergialla valmistetaan tulevaisuudessa kodin tutut siivousvälineet, kuten mattopiiskat, tiskiharjat ja monitoimimopit. Aurinkopaneelien toimittajaksi Sinituote valitsi Biolan Ekoasumisen, jonka paneelit kestävät ankariakin sääolosuhteita – jopa golfpallon kokoisia rakeita.

Sinituote on siirtynyt pyörittämään kodin siivousvälineiden tuotantoa osin aurinkoenergialla. Kokemäen tehtaan katolle asennettiin lähes tuhat 310 watin aurinkopaneelia. Koko voimalan huipputehoksi tulee 300 kWp, mikä nostaa sen Suomen 16. suurimmaksi aurinkovoimalaksi.

Aurinkovoima on täydellinen luonnontuote. Se on hyvä ellei paras tapa hyödyntää luonnon energiaa. Sinituotteella on käytetty vesivoimaa, joten sähkö on ollut jo hiilijalanjäljetöntä. Aurinkopaneeleiden ansiosta energiantuotto saadaan nyt omalle katolle, ja Sinituotteen omavaraisuus vain paranee. Järjestelmä on kustannustehokas ja helposti hallittavissa. 
 
Järjestelmän koko on mitoitettu niin, että siitä saadaan mahdollisimman hyvä hyöty tuotannon käyttöön. Tuotanto hyödyntää lähes kaiken auringolla tuotetun energian. Vain pieni osa esimerkiksi kesällä iltavuorojen aikaan syntyvästä energiasta myydään takaisin verkkoon.

Samat aurinkopaneelit sopivat myös omakotitaloon

Biolan Ekoasuminen on toimittanut Sinituotteen aurinkovoimalan yhdessä euralaisen asennuskumppaninsa ETH-Groupin kanssa. 

Sinituotteen katolle paneelit sijoitettiin kolmeksi isoksi kentäksi. Paneeleita asennettiin lähes tuhat kappaletta, ja yhden paneelin koko on 1,7 neliötä. Katolle tuli siis yhteensä noin 1700 neliötä aurinkopaneeleita. Huoltokäytävien kanssa ne levittyvät noin 2500 neliön alalle.

Katolle on asennettu kelluvana asennuksena SolarThor-aurinkopaneeleja, jotka on tehty kestämään ankariakin sääolosuhteita. Ne kestävät lumikuormaa jopa tuhat kiloa neliötä kohden, eli enemmän kuin katon rakenteilta vaaditaan.

Sinituotteen tehtaan katto on uusittu muutama vuosi sitten. Aurinkoenergian kattoasennuksia suunniteltaessa on tärkeää, että katto on hyvässä kunnossa, sillä laadukkaiden paneelin käyttöikä on jopa 30–40 vuotta. Biolan Ekoasumisen Matti Hakala kertoo, että samoja paneeleja asennetaan niin omakotitaloihin kuin suurempiinkin kohteisiin, kuten Sinituotteen tehtaalle. 

Biolan Ekoasuminen antaa pitkäikäisille aurinkopaneeleille 15 vuoden takuun. Tehotuottotakuu varmistaa, että 25 vuoden jälkeen aurinkopaneelit tuottavat energiaa edelleen vähintään 80 prosentin teholla. Investoinnilla on mahdollista nostaa kiinteistön energiaomavaraisuutta vuosikymmeniksi.


Lue lisää aiheista