mökki - Nuoren perheen mökkipiha toimivaksi ja kauniiksi - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Nuoren perheen mökkipiha toimivaksi ja kauniiksi

Nuoren perheen mökkipiha toimivaksi ja kauniiksi

Hannele ja Kalle ovat hankkineet mökin vuosi sitten, mutta pihamaa kaipaa muutosta. Pihalla on paljon tilaa ja se halutaan hyödyntää mahdollisimman hyvin.

Nuoren perheen mökkipiha toimivaksi ja kauniiksi

Hannele ja Kalle ovat hankkineet mökin vuosi sitten, mutta pihamaa kaipaa muutosta. Pihalla on paljon tilaa ja se halutaan hyödyntää mahdollisimman hyvin.

Mökkipihasta halutaan lapsiperheelle toimiva ja turvallinen. Koska piha on suuri, mahdollisuuksia ja työtä on paljon. Toiveissa perheellä on saada pihaan kiva illanviettopaikka, jossa katsella auringonlaskua, ruuanlaittopaikka, tyttärelle tilaa leikkiä, myös kissat halutaan huomioida. Toivelista jatkuu paljulla, laiturilla ja hyötypuutarhalla. Huvila ja huussi tiimi tekee jälleen upeaa työtä tässäkin kohteessa ja mökkipiha muuttuu melkoisesti. 

Katso miten pihan muutos yllätti perheen 

Helppo ja satoisa hyötypuutarha 

Hannele on kiinnostunut hyötykasvien kasvattamisesta, joten Kati Jukarainen suunnittelee pihaan toimivan ja helppohoitoisen keittiöpuutarhan, johon rakentuu kasvihuone ja kasvatuslavat. Mökillä puutarhan hoidossa kannattaa kiinnittää  huomiota helppohoitoisuuteen ja toimivuuteen myös silloin, kun paikalla ei olla koko aikaa. 

- Mökkipuutarhaan helppoutta tuovat esimerkiksi kastelualtaat ja kasvusäkit. Niillä pääsee hyvin kasvattamisen alkuun, Biolanin puutarhaneuvoja Riikka Kerttula opastaa. 

Kuvagalleria1

Mökillä kasvien kastelu on monesti haastavaa. 

- Kasteluväliä voi pidentää altakasteluratkaisujen, kuten Biolanin Kastelualtaan ja Planter Kasvatusaltaan avulla. Niissä on vesivarasto, josta vettä imeytyy kasvien käyttöön sitä mukaa kun kasvit sitä tarvitsevat, Kerttula vinkkaa. 

Myös mullalla on merkitystä. Esimerkiksi Biolanin uudessa Yrttimullassa on biohiiltä ja rahkasammalta, jotka molemmat sitovat kastelun jälkeen vettä ja luovuttavat sitä kasvien käyttöön mullan kuivuessa.

Katso puutarhaneuvojan vinkit mökkipuutarhaan: 

Biojätteet kompostoriin ja hyötykäyttöön

Mökilläkin biojätteet kannattaa kompostoida. Koska Hannelen ja Kallen mökillä puutarhaa on runsaasti, myös kasvijätettä syntyy. Puutarhajätteen kompostointiin kannattaa valita suuri kompostori, esimerkiksi 900-litrainen Biolan Puutarhakompostori on hyvä valinta. 

Keittiön biojätteen kompostointiin tarvitaan täysin umpinainen kompostori, johon haittaeläimet eivät pääse. Biolanin Pikakompostorissa kompostoituminen on nopeaa, sillä kompostori on täysin lämpöeristetty ja pitää hyvin lämmöt sisällään. Siinä kompostoiminen onnistuu ympäri vuoden. 

- Pikakompostori on jatkuvatoiminen eli sitä täytetään päältä päin ja valmista, kompostoitunutta massaa tyhjennetään alaluukun kautta, Hannamaija Fontell Biolanilta kertoo. 

Tärkeä elementti onnistuneessa kompostoinnissa on myös oikeanlainen kuivike, jota lisätään joka kerta, kun kompostoriin viedään biojätettä. Biolanin Komposti- ja huussikuivike  on puhtaasta, kuivatusta ja rouhitusta havupuunkuoresta, puuaineksesta sekä turpeesta valmistettu seosaine. Sen käyttö pitää osaltaan kompostimassan ilmavana ja varmistaa tehokkaan ja hajuttoman kompostoitumisen. 

Katso vinkit kompostorin valintaan: 

 

 


Lue lisää aiheista