Idyllinen maalaispiha uuteen loistoon - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Idyllinen maalaispiha uuteen loistoon

Idyllinen maalaispiha uuteen loistoon

Pian ja Markun perintömökin piha on laitettu kauniiksi ja hoidettu hyvin. Nyt kuitenkin perheiden tarpeet ovat muuttuneet ja lisätoimintoja kaivataan.

Idyllinen maalaispiha uuteen loistoon

Pian ja Markun perintömökin piha on laitettu kauniiksi ja hoidettu hyvin. Nyt kuitenkin perheiden tarpeet ovat muuttuneet ja lisätoimintoja kaivataan.

Sisarusten kesäpaikka sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa ja pihalla vallitseekin maalaisromanttinen tunnelma. Pian ja Markun äiti on todellinen puutarhaharrastaja ja pihalla kasvaa runsaasti erilaisia kasveja; perennoja, puita ja pensaita. Vaikka pihaan toteutetaankin Huvila & huussi muutoksen myötä uusia toimintoja, vanha tunnelma halutaan säilyttää. Remontti myös tehdään perinteisesti ja pitkälti käsipelillä, jotta vanhat kasvit ja rakennukset säilyvät. 

Mökille tarvitaan lisää nukkumatilaa kasvaneille lapsille ja myös kesäkeittiö olisi toiveissa, jotta ruuan valmistus isolle joukolle olisi toimivaa. Sauna on kovassa käytössä, mutta järveen on jonkin verran matkaa, joten palju olisi mökin omistajien toiveissa. Muutos toteuttiin vanhaa kunnioittaen, mutta tontilla saatiin paljon uutta, joka yllätti perheen. 

Katso video mökkipihan muutoksesta:

Mökkipuutarha kukoistamaan

Mökkipuutarhassakin kannattaa kiinnittää huomiota kasvien kasvualustaan ja lannoitukseen. Tällä mökillä uuden istutusalueen perustamisessa käytettiin Biolanin Istutusmultaa, johon on lisätty mykorritsaa ja biohiiltä. Mykorritsat tehostavat kasvien ravinteiden- ja vedenottoa. Biohiili puolestaan pystyy sitomaan vettä itseensä ja luovuttamaan sitä hitaasti kasvien käyttöön. Näin se ehkäisee tehokkaasti maan liettymistä ja tiivistymistä.

Kuvagalleria1

Lannoittamisessa moni haluaa suosia luomuviljelyyn soveltuvia orgaanisia lannoitteita.

-   Orgaanisissa  lannoitteissa ravinteet ovat sitoutuneena orgaaniseen ainekseen, ja ravinteet vapautuvat maassa pieneliöiden hajoitustoiminnan ansiosta, puutarhaneuvoja Riikka Kerttula Biolanilta kertoo. 

Mökkipuutarhassa kertalannoitus keväällä yleensä riittää useimmille kasveille, sillä orgaanisista lannoitteista ravinteet vapautuvat hitaasti kasvien käyttöön. 

Katso puutarhaneuvojan vinkit lannoitukseen: 

Remontin yhteydessä mökkipihan hyötypuutarhan puut ja pensaat hoidettiin ja niiden juurelle laitettiin Kuorikatetta, joka suojaa maan pintaa kuivumiselta ja toisaalta myös rankkasateiden aiheuttamalta liettymiseltä. Se estää myös rikkakasvien taimettumista ja pitää osaltaan puutarhan siistinä. 

Myös kompostori otettiin käyttöön. Biolan Pikakompostorissa voidaan kompostoida keittiön biojätettä ympäri vuoden. Kompostoitu jäte on oivaa maanparannusainetta puutarhaan. Koristekasveille sitä voi käyttää suoraan kompostorista, ja syötäville kasveille käytettäessä Pikakompostorista otettua massaa jälkikompostoidaan vielä vuosi. 

Vastuullinen mullanvalmistus

Mökkipihan remontin yhteydessä maisemasuunnittelija Kati Jukarainen vieraili Eurassa Biolanilla tutustumassa mullanvalmistukseen. 

- Valmistamme multaa kompostoimalla. Multiemme raaka-aineet ovat pitkälti peräisin kiertotaloudesta ja hyöydynnämme muun muassa metsäteollisuuden sivuvirtoja. Kiinnitämme erityistä huomiota mullan valmistuksen kestävyyteen ja vastuullisuuteen, Biolanin tuotekehitysjohtaja Hannamaija Fontell kertoo. 

Vastuullisuuslupauksensa mukaisesti Biolanin tavoitteena on lisätä koko ajan uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää tuotteissaan ja luopua kokonaan turpeen käytöstä tulevaisuudessa. 

Katso asiantuntijan haastattelu mullanvalmistuksesta: 

Kun multaa ostaessa haluaa kiinnittää huomiota tuotteen ekologisuuteen ja vastuulisuuteen, kannattaa tutustua tuotteen raaka-aineisiin. Kaikkien Biolanin kasvualusta- ja kuiviketuotteiden tuotetietoihin on lisätty nettisivuillemme Ekomittari

- Ekomittari kertoo tuotteiden sisältämien raaka-aineiden suhteelliset määrät. Mittari käsittää sekä kierrätetyt ja nopeasti uusiutuvat raaka-aineet että turpeen, Hannamaija Fontell sanoo.

Nopeasti uusiutuviin ja kierrätettyihin raaka-aineisiin luetaan kuuluvaksi muun muassa broilerin ja hevosen lanta, metsäteollisuuden kuorijakeet sekä rahkasammal. 

 


Lue lisää aiheista