Anni Hautalan mökillä. - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Anni Hautalan mökillä

"Mökillä kaikki muuttuu, stressitaso laskee ja olen ihan eri moodissa", toteaa kolmatta kesää mökkeilevä Anni Hautala. Hän haluaa olla mökillä aina kun mahdollista, niin lomalla kuin vapaina viikonloppuinakin.

"Rakastan puuhata kaikkea pientä. Kastelen kukkia, kokeilen syötävien kasvien kasvatusta ja ylipäätään tykkään opetella uusia juttuja."

Annille mökkeily on vielä melko uutta, sillä hänen lapsuudenperheensä ei mökkeilyt. Moni asia on pitänyt opetella ihan alusta.

 

 


 

Helppo hyötykasvitarha

Annin mökin edessä eteläseinustalla kasvaa pienissä lavoissa salaatteja, yrttejä ja avomaankurkkua. Lavakauluksien sisään kätkeytyy Biolan Kasteluallas, joka toimii vesivarastona. Kastelualtaan päällä on säkki, johon kasvit on istutettu. Salaatit ja yrtit kasvatetaan Biolan Yrttimaassa ja avomaankurkut kasvavat Kasvusäkissä. Jos mökille ei pääse joka viikonloppu, Kastelualtaasta riittää vettä pidemmäksikin aikaa kasvin tarpeisiin.
 
Istutuksen jälkeen Anni lisäsi yrttien multaan luonnonmukaisen varastolannoituksen Biolan Luonnonlannoitteella, joten taimia voi koko kesän kastella pelkällä vedellä. Kasvusäkissä varastolannoite on jo valmiina.
 

− Olen ihan fiiliksissä näistä kasveista. Ihan mahtavaa, että voin pian kerätä omaa satoa. Tämä on niin vaivaton tapa kasvattaa kasveja – I like! Tämä on just mun tyyppistä puutarhurointia.

 

 

 

 

Tiskivesien suodatus ekologisesti

Annin mökin tiskivedet johdetaan Biolan Harmaavesisuodattimeen, joka löysi paikkansa mökin terassin alta. Vesi ohjautuu suodattimelle suoraan tiskialtaasta.

− Helppoa, kun voi hyvällä omatunnolla päästää tiskiveden viemäriin. Se on maailman ihanin ajatus, että joku syö ravinteet tiskivedestä ja sen jälkeen vesi on puhdasta.

 

 

 

 

 

 

Kesäkukilla väriä terassille

Anni rakastaa valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia. Perennoista hänen lempikasvejaan ovat pionit. Isolle terassille valittiin auringossa viihtyviä kesäkukkia: isokukallinen daalia, kirjoliisukka, japaninkello, marketta ja keijunmekko.

Kasvit istutettiin suureen koriin, johon mahtuu reilusti multaa. Biolan kesäkukkamullan biohiili sitoo kastelun yhteydessä vettä itseensä ja luovuttaa sitä kasveille mullan kuivuessa. Näin mökkiläisen ei tarvitse olla kastelemassa kasveja päivittäin.

 

 

 

 

 

 

Nykyaikainen huussi on hajuton

Annin mökillä ei ole sisävessaa, mutta ulkohuussiin pääsee kätevästi terassipolkua pitkin. Uusi huussi tehtiin Huvila & Huussi -ohjelman yhteydessä päämökin viereen. Annin toiveissa oli Kompostikäymälä, ja hänen toiveensa toteutui.

Kompostikäymälä on hajuton käyttää ja sieltä saa myös ravinteikasta multaa puutarhan kukille. Ja koska säiliö tyhjennetään ulkokautta, vessatila säilyy aina siistinä. Huussin ikkunasta näkyy kaunis varvikko ja jylhä kallio.

 

 

 

 

 

 

Anni aloittaa kompostoinnin

− Kompostikäymälässä voi kompostoida myös keittiön biojätteet, mutta halusin ihan erillisen kompostorin siihen hommaan. Kompostointi on tosi hyödyllinen juttu, kun voin kierrättää biojätteet kukille.

 

 

 

 

 

Tutustu Annin käyttämiin tuotteisiin paremmin ja katso esittelyvideot.

    

 

 

 

Tutustu Annin käyttämiin tuotteisiin paremmin ja katso esittelyvideot. 

 

 

Tutustu tuotteisiin

Biolan Luonnonlannoite

Biolan Luonnonlannoite sisältää kaikki kasvien tarvitsemat ravinteet luonnollisessa muodossa.


 

Biolan Kesäkukkamulta

Biolan Kesäkukkamulta on kompostilannoitettu ja kalkittu multaseos, joka on kehitetty erityisesti kesäkukkien ja ryhmäkasvien kasvualustaksi.


 

Biolan Kasteluallas

Biolan Kasteluallas toimii vesivarastona, josta vesi imeytyy kapillaarisesti kasvualustaan kasvin tarpeen mukaan.


 

Biolan Tehokuivike

Biolan Tehokuivike on erikoiskuivike kompostoitumisen tehostamiseen.


 

Biolan Kompostikäymälä

Biolan Kompostikäymälä kompostoi kiinteän jätteen tehokkaasti ja on Suomen suosituin kuivakäymälä.


 

Tutustu 2019 uutuuksiin