Biolan Kylvö- ja taimimulta - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolan Kylvö- ja Taimimulta
Biolan Kylvö- ja Taimimulta
Biolan Kylvö- ja Taimimulta
Biolan Kylvö- ja Taimimulta Biolan Kylvö- ja Taimimulta Biolan Kylvö- ja Taimimulta
Biolan Kylvö- ja Taimimulta

Biolan Kylvö- ja taimimulta on hienojakoinen multaseos, joka on suunniteltu erityisesti kylvöihin ja taimikasvatukseen. Kylvö- ja taimimulta soveltuu myös luomukasvatukseen. Multaan on lisätty kasvua edistäviä Gliocladium-hyötymikrobeja ja mykorritsaa sekä rahkasammalta, joka lisää mullan ilmavuutta. Kylvö- ja taimimulta soveltuu myös yrttien ja versojen luomukasvatukseen.

Pakkauskoot: 10 l pussi ja 24 l säkki

Uusiutuvan tai kierrätetyn raaka-aineen osuus

Biolan Kylvö- ja taimimulta on hienojakoinen multaseos kylvöihin ja taimikasvatukseen. Multaan on lisätty kasvua edistäviä Gliocladium-hyötymikrobeja ja mykorritsaa sekä rahkasammalta.

Itämisvaiheessa Gliocladium-hyötymikrobit edistävät taimettumista ja juurten kasvua. Lisäksi ne parantavat taimien stressinsietokykyä ja antavat taimille paremman vastustuskyvyn. Gliocladiumin ansiosta taimista kasvaa tasakokoisempia ja voimakkaampia.

Mykorritsa on sienijuuri, jossa kasvin juuri ja sieni muodostavat symbioosin. Mykorritsojen avulla taimet saavat mullasta helpommin vettä ja ravinteita. Mykorritsa myös suojaa kasvin juurta taudinaiheuttajilta. Taimivaiheessa muodostunut sienijuuri jatkaa kasvuaan ja säilyy kasvin koko eliniän.

Rahkasammal lisää kasvualustan ilmavuutta. Sammal säilyttää ilmavuutensa myös märkänä, ja siten liikakastelun riski pienenee. 

Kylvö

Käytä kylvöihin puhtaita astioita ja välineitä – monet kasvitaudit leviävät helposti likaisten välineiden tai vanhan mullan mukana.

Täytä käyttämäsi ruukut tai laatikot hyvin kevyesti tiivistäen. Kylvä siemenet tasaisesti ja peitä ohuella kerroksella kylvö- ja taimimultaa.

Kostuta kylvöksen pinta hienolla vesisuihkulla. Peitä kylvös muovikalvolla ja suojele se auringolta esim. sanomalehdellä. Pidä mullan pinta sumuttamalla tasaisen kosteana. Poista peitteet heti itämisen jälkeen. 

Taimikasvatus

Tiheään kylvetyt taimet koulitaan eli istutetaan harvempaan ensimmäisten kasvulehtien ilmaantuessa. Usein on kuitenkin parasta kylvää alun perin siemenet riittävän harvaan, jolloin uudelleenistutus ei ole tarpeen. Ammattiviljelijöiden suosimat lokerikot ovat taimikasvatuksessa käteviä. Niistä saat istutettaessa taimet helposti irrotettua niiden juuria vahingoittamatta.

Pidä kasvualusta tasaisen kosteana. Kastele mieluiten aamuisin. Sumuta kasveja tarpeen mukaan aurinkoisina päivinä haalealla vedellä. Karaise taimet siirtämällä ne ulos muutamaa päivää ennen istutusta.

Lisälannoitus

Ensimmäisten viikkojen aikana taimet eivät yleensä tarvitse lannoitusta. Pidemmän kasvukauden vaativille taimille voit antaa esim. Biolan Ravinnenestettä. Sopiva väkevyys on 1,5 dl ravinneliuosta 10 litraan kasteluvettä.

Varaa runsaasti ravinteita vaativille taimille kuten tomaatille ja kurpitsalle riittävän suuri, vähintään 1 litran ruukku. Voit tehdä  ruukun reunaan pohjaan asti ulottuvan kolon ja laittaa siihen varastolannoitukseksi 0,5–1 dl kanankakkarakeita. 

 • Tyyppinimi: Pakattu seosmulta
 • Käyttötarkoitus: Kasvualusta
 • Kompostoidut raaka-aineet (FIC020-001159/2006): Kompostiseos (broilerinlanta, vaalea kasvuturve)
 • Muut raaka-aineet: Vaalea kasvuturve, kasvualustasammal, hiekka, Gliocladium sp. >108 pmy/l, mykorritsa Glomus intraradices > 40 kpl/l
 • Kalkitusaine: Mg-pitoinen kalkkikivijauhe 4 kg/m³
 • pH: 6,2
 • Johtokyky: 30 mS/m
 • Ravinnepitoisuudet:
  • Typpi (N) vesiliuk. 100 mg/l (420 mg/kg ka)
  • Fosfori (P) liukoinen 70 mg/l (300 mg/kg ka)
  • Kalium (K) liukoinen 400 mg/l (1680 mg/kg ka)
 • Tilavuuspaino: 400 g/l
 • Kosteus: 45 %
 • Karkeusaste: < 15 mm

Raaka-aineistaan johtuen tuote saattaa sisältää jonkin verran pieniä puunkappaleita, varpuja ja luonnonkuituja, kuten tupasvillaa.