Genvägar

Bläddra bland produkter

Läs artiklar om trädgårdsskötsel

Läs artiklar om ekoboende


Hitta närmaste Biolan-återförsäljare

Sök återförsäljare


Biolan Oy – huvudkontor

Besöksadress: Lauttakyläntie 570, FI-27510 Eura
Postadress: PB 2, FI-27501 Kauttua, öppet vardagar: 8–16
info@biolan.fi

Biolan Ekoasuminen skapar kraft från solen

Energin i solljuset är en ständigt förnybar naturresurs som är både ren och säker. Användning av solenergi är en miljögärning som minskar koldioxidbelastningen i naturen och ökar energisjälvförsörjningen.

Biolan Ekoasuminen Oy utvecklar solenergilösningar för de krävande förhållandena i Finland. Vi erbjuder heltäckande solenergisystem för utnyttjande av solvärme och -kraft i såväl småhus som större fastigheter.

Solvärme

Nästan en tredjedel av elförbrukningen i ett hushåll går åt till att värma upp tappvatten. I Finland kan tappvatten värmas upp med hjälp av solfångare från början av mars till slutet av oktober. Med solfångare kan du producera upp till 60 procent av den energimängd som behövs för tappvarmvatten.

Solfångarna omvandlar solstrålningen till värme och lagrar den i vatten. Som komplement till solfångare behöver du en annan energiform, till exempel el. När solen inte skiner sker uppvärmningen med el.

Solfångare lämpar sig även bra för användning parallellt med till exempel oljeuppvärmning, om du vill uppdatera uppvärmningssystemet till en lösning som är mer miljövänlig och har lägre driftkostnader.

Ett rätt dimensionerat och installerat solfångarsystem har en god energiproduktion och fungerar i tiotals år med små underhållsåtgärder.

Solkraft

Du har störst nytta av solkraft där du förbrukar mest energi, det vill säga i hemmet. I Finland går det att producera solkraft effektivt från början av mars till slutet av oktober.

Ett konkret ställe där man i småhus har nytta av solkraft är om man använder luftvärmepump för att få det svalare inomhus. Sommartid är tillgången på gratis solenergi stor och samtidigt är också behovet av nedkylning som störst.

Färdiga solpaneler lämpar sig bra som energikällor i hemmet.

Vi tillhandahåller också stora solkraftsystem för sektorerna industri, handel och lantbruk samt solkraftverk. Större solkraftsystem planeras alltid separat för varje objekt. Vårt mål är att erbjuda flexibla leveranser efter kundernas behov, allt från rena komponentleveranser till nyckelfärdiga lösningar.

Produktfamiljen SolarThor

Biolan Ekoasuminen har tagit fram SolarThor, en produktfamilj för solkraftsystem. Tack vare kontinuerlig produktutveckling har SolarThor i tester visat sig tåla även krävande förhållanden, och undersökningar visar att produkterna hör till de bästa på marknaden. Med produktfamiljen SolarThor får du enkelt solvärme och -kraft i såväl småhus som större fastigheter. SolarThor-produkterna framställs av de främsta tillverkarna i världen och håller därför mycket hög kvalitet.

Solenergi podukterna

Ta kontakt