Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kompostointi on taloudellinen ekoteko

Kompostointi on arjen helppo ja moniulotteisesti vaikuttava ekoteko. Se auttaa vähentämään ympäristökuormitusta – ja säästää jätekustannuksissa. 

Kotitalousjätteestä noin kolmasosa on biojätettä. Kompostoimalla biojätteestä saadaan arvokasta maanparannusainetta ja samalla säästetään jätekuljetusmaksuissa. 

Kuntien jätehuoltomääräykset säätelevät kiinteistön jäteastioiden tyhjennysvälin. Mikäli lajittelun lisäksi biojäte kompostoidaan tai erilliskerätään, on useimmissa kunnissa jäteastian tyhjennysväli mahdollista olla ympärivuotisesti vähintään neljä viikkoa. Suoraa säästöä syntyy jäteastian harvemmasta tyhjennyksestä.

Jos biojätettä ei lajitella, vaan se päätyy sekajäteastiaan, kesällä jäteastia haisee vastenmieliselle omassa pihassa. 

 

Kompostoimalla ravinteet hyötykäyttöön

Kompostointi on luonnonmukainen tapa palauttaa eloperäinen, maatuva jäte takaisin luonnon kiertokulkuun. Kun biojäte kompostoidaan, vapautuu pääasiassa hiilidioksidia, lämpöä ja vesihöyryä. Kompostointiprosessin lopputuotteena syntyy ravinteikasta kompostimultaa, jota voidaan hyödyntää omassa puutarhassa ja maanparannusaineiden ostotarve pienenee.

Keittiön biojäte on erinomaista kompostoitavaa, sillä se on monipuolista ravintoa kompostissa hajottajina toimiville luonnon pieneliöille. Keittiöstä kompostiin kelpaavat ruoantähteet, pilaantuneet elintarvikkeet, vihannesten ja hedelmien kuoret sekä pienet määrät pehmopaperia. 

 

Kompostointi-opas

Tutustu kompostoreihin