lannoitus - Varastolannoitus - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Varastolannoitus

Varastolannoitus

Varastolannoitus on helppo tapa huolehtia kasvien koko kesän ravinnetarpeesta kerralla. Varastolannoitukseen soveltuvat kiinteät lannoitteet, jotka soveltuvat luomukasvatukseen, esim. Biolan Luonnonlannoite. Niistä ravinteet vapautuvat vähitellen. 

Varastolannoitus

Varastolannoitus on helppo tapa huolehtia kasvien koko kesän ravinnetarpeesta kerralla. Varastolannoitukseen soveltuvat kiinteät lannoitteet, jotka soveltuvat luomukasvatukseen, esim. Biolan Luonnonlannoite. Niistä ravinteet vapautuvat vähitellen. 

Ylilannoituksen välttämiseksi on tärkeää, että lannoitetta ei sekoiteta koko multamäärään, vaan se jätetään yhtenäiseksi osioksi. Kasvin juuret kasvavat vähitellen kiinni varastolannoitteeseen ja ottavat siitä ravinteita tarpeensa mukaan. Osa juurista kasvaa laimeammassa kasvualustaosassa ja sieltä kasvi ottaa tarvitsemansa veden.

Tee näin:

  1. Istutuksen jälkeen tee taimien väliin kuoppa. 
  2. Annostele kuoppaan annostusohjeen mukainen määrä lannoitetta. 
  3. Peitä lannoite mullalla. 
  4. Kastele vedellä.

Varastolannoitus sopii lähes kaikille kasveille

Varastolannoitus kasvihuonevihanneksille

Harrastajakasvihuoneessa tomaatin kesän aikana käyttämä ravinnemäärä saadaan 1,5 litrasta Biolan Luonnonlannoitetta. Jos viljellään pohjamassa tai multapenkeissä, varastolannoite on helpointa sijoittaa yhtenäiseksi keoksi taimien väliin tehtyyn kuoppaan, joka peitetään mullalla. Samaan tapaan varastolannoite voidaan antaa muille paljon ravinteita vaativille vihanneksille, kuten kurkulle, paprikalle, chilille, kesäkurpitsalle, kurpitsalle, melonille, ananaskirsikalle ja munakoisolle. 

Biolan Kasvusäkissä varastolannoite on siististi valmiina säkin toisessa reunassa. Kun käytetään Kasvusäkkiä, vältytään maalevintäisiltä kasvitaudeilta, jotka saattavat iskeytyä kasvualustaan, jossa samaa kasvia viljellään monta vuotta peräkkäin. Kasvusäkki sopii kaikille paljon ravinteita vaativille vihanneksille. Kasvusäkkiin on mahdollista liittää myös Kasteluallas. Kasteluallas on vesivarasto, josta kasteluvesi imeytyy kapillaarisesti päällä olevaan Kasvusäkkiin kasvin tarpeen mukaan.

 

Varastolannoituksen määrä Biolan Luonnonlannoitteella eri kasveille: 

Kasvi Luonnonlannoite/kasvi
Tomaatti ja kurkku  1,5 l
Yrtit  0,5-1 dl
Kesäkukat 1-2 dl
Kesäkurpitsa     6 dl
Ämpäriperuna 1 dl

        

Kuvagalleria1

 
       


 


Lue lisää aiheista