Vanha hirsisauna saa uuden elämän Huvila ja huussi remontissa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Vanha hirsisauna saa uuden elämän

Vanha hirsisauna saa uuden elämän

Yli satavuotias hirsirakenteinen sauna on Petrin ja hänen perheensä kesämökki. Käytännöllisyys ja nykyajan mukavuudet puuttuvat mökistä täysin, sillä lämmitys hoituu vanhan kiukaan avulla, keittiötä ei ole ja rakennuksen eristyskin on aikansa elänyt.

Vanha hirsisauna saa uuden elämän

Yli satavuotias hirsirakenteinen sauna on Petrin ja hänen perheensä kesämökki. Käytännöllisyys ja nykyajan mukavuudet puuttuvat mökistä täysin, sillä lämmitys hoituu vanhan kiukaan avulla, keittiötä ei ole ja rakennuksen eristyskin on aikansa elänyt.

Perheen isä Petri on viettänyt mökillä kaikki lapsuuden kesät ja on paikan viidennen polven omistaja. Mökillä lomaillaan nykyäänkin paljon, joten perheen toiveena olisi saada siitä käytännöllisempi ja viihtyisämpi. Keittiö, paremman eristykset ja nukkumapaikat pojille sekä enemmän valoa on toivelistalla. Kaikessa halutaan kuitenkin kunnioittaa rakennuksen historiaa ja säilyttää sen henki.  

Huvilan ja huussin remonttitiimi Mikon ja Viljan johdolla tekevät suuren työn huomioiden kaikessa mökin perinteisen hengen. Pieneen mökkiin saatiin muutoksen myötä mahtumaan paljon lisätoimintoja. Perheen poikien makuutilojen siirtyessä parvelle, mökkiin saatiin jopa pieni käymälätila, johon asennettiin pakastava Biolan Icelett käymälä. 

Kuvagalleria2

Lopputulos yllättää omistajat tälläkin kertaa. Perheen äiti ihastuu uuteen valoisaan keittiöön, pojat on innoissaan omista  makuupaikoistaan ja Petri arvostaa, että mökissä on uudistuksen jälkeenkin sama tunnelma kuin aiemmin. 

Katso hirsimökin muutos: 

 

Mökilläkin kompostointi kannattaa 

Koska mökille saatiin uusi keittiö ja ruuanlaitto on perheen mielipuuhaa, biojätettäkin syntyy. Uudistuksessa tämäkin otettiin huomioon ja mökin nurkalle saatiin ympärivuotisen biojätteen kompostointiin sopiva Biolanin Pikakompostori

- Kompostointi kannattaa myös kesämökillä, sillä kun biojätteet ei ole sekajätteen joukossa, sekajäteastian tyhjennysväliä voi pidentää. Tämä tuo selvää rahallista säästöä, Biolanin tuotepäällikkö Tuomas Pelto-Huikko opastaa. 

Katso asiantuntijan vinkit biojätteen kompostointiin mökillä: 

Keittiön biojätteitä kompostoitaessa kompostorissa on oltava tiivis kansi ja pohja, etteivät jyrsijät pääse kompostoriin. Ruuantähteitä kompostoitaessa jatkuvatoiminen hyvin eristetty kompostori on kätevä kesämökilläkin. Jatkuvatoimisessa kompostorissa on päällä kansi, josta uutta jätettä laitetaan kompostoitumaan ja vanhin, maatunein jäte on pohjalla, josta sitä voidaan tyhjentää luukun kautta. Lämpökompostorista tyhjennettävä massa on valmista käytettäväksi katekompostina koristekasveille. 

Kuvagalleria1

Lue lisää aiheista