Sisusta viherkasveilla - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Sisusta huonekasveilla

Sisusta huonekasveilla

Kaipaatko ideoita huonekasveilla sisustamiseen? Kasvit lisäävät viihtyisyyttä ja tuovat luonnon lähelle. Viherkasvien isot ja näyttävät lehdet luovat kotiin viidakkomaista tunnelmaa ja miniatyyri-istutukset sopivat myös pieneen kotiin.

Sisusta huonekasveilla

Kaipaatko ideoita huonekasveilla sisustamiseen? Kasvit lisäävät viihtyisyyttä ja tuovat luonnon lähelle. Viherkasvien isot ja näyttävät lehdet luovat kotiin viidakkomaista tunnelmaa ja miniatyyri-istutukset sopivat myös pieneen kotiin.

Kokoa kasveista ryhmiä

Kokeile koota viherkasveista näyttäviä ryhmiä. Jos tilaa on vähän, käytä kasviryhmiin pieniä viherkasveja, jotka mahtuvat kapeallekin ikkunalaudalle tai hyllylle. Ruukkukasvien lomaan voi sijoittaa koriste-esineitä tai leikkokukkia. Kasvien ripustaminen amppeliin vapauttaa pöytätilaa ja mahdollistaa viherkasviharrastuksen myös pienessä asunnossa.

Kuvagalleria1

 

Valitse näyttävälehtisiä kasveja

Perinteisten heleänvihreiden kasvien lisäksi kasvatetaan kirjavalehtisiä sekä harmaa- ja punertavalehtisiä kasveja. Kirjavalehtiset kasvit piristävät vihreää kasviryhmää ja ovat näyttäviä myös yksinään. Suurilehtiset kasvit ovat kodin katseenvangitsijoita. 

Kuvagalleria3

Lasiastiat ruukuiksi

Ilmakasvit ovat lisänneet suosiotaan ja niiden kasvatuksessa yleisesti käytettyjen lasimaljojen suosio on kasvanut myös viherkasvien kasvatuksessa. Lasimaljoihin voidaan istuttaa pienoispuutarhoja. Sekaistutuksiin valitaan lehtimuodoiltaan ja -väreiltään erilaisia kasveja. Mehikasvit, kuten itulehdet, aloet, paunikot ja kaktukset istutetaan Kaktusmultaan ja kasvien väliin kootaan kivistä kauniita ryhmiä.

Tasaista kosteutta vaativat kasvit, kuten juorut, pitsilehdet ja rönsyliljat, istutetaan kosteutta pidättävään multaan. Kasvusammal on oivallinen kasvualusta lasimaljoihin, koska se pidättää hyvin kosteutta, mutta säilyy silti ilmavana. Lasiastioiden lisäksi vanhat kattilat, korit ja laatikot ovat nyt trendikkäitä istutusastioita.

Kuvagalleria2

Vaihda uudelle viherkasville multa 

Kun hankit kotiin uuden viherkasvin, ruukuta se uudelleen hoidon helpottamiseksi. Viherkasvit myydään hyvin kevyessä kasvualustassa, joka kotioloissa kuivuu nopeasti ja maatuu ruukussa ilmattomaksi. Uusi ilmava ja rakenteensa hyvin säilyttävä  Viharkasvimulta sopii kaikille kodin viherkasveille ja myös altakasteluruukkuihin. 

Kastele uusi kasvi ennen mullanvaihtoa. Karistele kasvin juuripaakusta kaikki irtonainen vanha kasvualusta pois. Jos juuristossa on ruskettuneita osia, leikkaa ne veitsellä tai kukkasaksilla. Esikostuta uusi multa erillisessä astiassa ennen ruukutusta, jolloin mullanvaihdon jälkeen riittää pelkkä lehtien sumuttelu. Kastele kasvi vasta muutaman päivän päästä pienissä erissä. 

 

Huonekasvien hoito-opas

 


Lue lisää aiheista