Parvekekasvit - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Parvekekasvit
Parvekekasvit
Parvekekasvit
Parvekekasvit
Basilika
Basilika

Parvekekasvit

Parvekkeelle, terassille ja patiolle mahtuu puutarha pienoiskoossa.

Parvekekasvit

Parvekkeelle, terassille ja patiolle mahtuu puutarha pienoiskoossa.

Parvekkeelle, terassille ja patiolle mahtuu puutarha pienoiskoossa. Silmänruokaa, tuoksuja ja maisteltavaa.

Paahteisella paikalla parvekelaatikoiden ja amppeleiden mullalta vaaditaan paljon, koska kasvien vedentarve on suuri. Mullan tulisi varastoida vettä ja toisaalta kuivuttuaankin kostua helposti uudelleen. Kesäkukkamulta sisältää murskattua kevytsoraa, minkä ansiosta mullan rakenne on ilmava ja kevyt. Kuivuttuaankin multa imee hyvin vettä ja kostuu tasaisesti.

Myös ravinteikkaaseen multaan istutettuja kasveja on lannoitettava, jotta ne jaksavat kasvaa ja kukoistaa koko kesän. Hoitolannoitukseen soveltuu Biolankesäkukkalannoite tai Kastelulannoite jokaisella kastelukerralla. Varastolannoitus onnistuu Biolan Luonnonlannoitteella.

Kun halutaan viljellä paljon ravinteita vaativia vihanneksia, kuten tomaatteja, kurkkuja tai kurpitsoja, helppo kasvualustaratkaisu parvekkeelle on istutusvalmis Kasvusäkki. Se sisältää luonnonmukaisen varastolannoitteen, josta riittää ravinteita kolmelle taimelle koko kesäksi eikä muuta lannoitusta tarvita.

Kasvusäkin kasteluun käytetään pelkkää vettä. Kastelu hoituu vaivattomasti ja siististi, kun Kasvusäkin alle laitetaan Biolan Kasteluallas. Se toimii vesivarastona, josta vesi imeytyy kapillaarisesti kasvualustaan kasvin tarpeen mukaan.

Kastelualtaan vesivarasto riittää satoikäisillä tomaatintaimilla vähintään viikon ajaksi ja pikkutaimilla paljon pidempään. Tämä mahdollistaa viljelyn esimerkiksi mökillä ja sallii kotitarhurin loman kesällä, kunhan kasvihuoneen tai lasitetun parvekkeen tuuletuksesta on huolehdittu. Myös päältä kasteltaessa ylimääräinen vesi valuu altaaseen eikä tahri lattiaa.

Lisää parvekekasvatuksesta

 

Ihminen kastelemassa kasvusäkissä kasvavia kasveja


Lue lisää aiheista