Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Kesäkukat

Kesäkukat

Ryhmäkasvit kukkivat koko kesän ja niitä voidaan istuttaa parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja penkkeihin monivuotisten kasvien lomaan. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun kuhunkin kasvupaikkaan on valittu oikeat kasvit ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

Kesäkukat

Ryhmäkasvit kukkivat koko kesän ja niitä voidaan istuttaa parvekelaatikoihin, ruukkuihin, amppeleihin ja penkkeihin monivuotisten kasvien lomaan. Kesäkukkien hoito on helppoa, kun kuhunkin kasvupaikkaan on valittu oikeat kasvit ja muistetaan säännöllinen kastelu ja lannoitus.

 

Istutus ja lannoitus

Istutusastian täytyy olla riittävän suuri, jotta kasvit viihtyvät ja toisaalta kastelutarve vähenee. Ennen kukka-astian täyttöä varmistetaan, että pohjassa on reiät ylimääräisen veden poistumista varten. Kun käytetään ryhmäkasveille kehitettyä Biolan Kesäkukkamultaa, erillistä salaojaa astian pohjalla ei tarvita, koska multa sisältää ilmavuutta lisäävää biohiiltä ja kevytsoramursketta.

Varastolannoitus on helppo tapa huolehtia ruukkukasvien koko kesän ravinnetarpeesta. Varastolannoitukseen soveltuvat kaikki Biolanin rakeistetut lannoitteet, kuten Biolan Luonnonlannoite, sekä jauhemainen Biolan Parvekekasvilannoite. Luonnonlannoitteista ravinteita vapautuu vähitellen kasvien käyttöön.

Istutusastia täytetään mullalla niin, että pinnalle jää kasteluvara. Istutusvaiheessa taimien väliin tehdään kuopat, joihin sijoitetaan lannoitetta pieninä kasoina. Ylilannoituksen välttämiseksi on tärkeää, että lannoitetta ei sekoiteta koko multamäärään. Lopuksi lannoiterakeet peitetään mullalla.

Kun käytetään lannospuikkoja, istutuksen jälkeen puikot työnnetään taimien väliin. Lannospuikot työnnetään niin syvään, että ne peittyvät kokonaan. Puikkoja lisätään tarpeen mukaan kerran kuukaudessa. Varastolannoiteosasta riittää ravinteita koko kasvukaudelle, joten kasteluun käytetään pelkkää vettä. 

Jos kasvualustaan ei lisätä varastolannoitetta, on ravinteikastakin multaa lannoitettava, jotta kasvit jaksavat kukkia koko kesän. Hoitolannoitukseen soveltuvat kasteluveteen sekoitettava Biolan Kesäkukkalannoite ja Biolan Kastelulannoite.

 

Aurinkoa kaipaavat lajit

⁕ kehäkukka  ⁕ marketta  ⁕ petunia

⁕ pelargoni  ⁕ timanttikukka  ⁕ tulikruunu 

⁕ tuoksupielus  ⁕ tähtisilmä  ⁕ silkkitassu  ⁕ verbena ⁕ olkikukka 

⁕kehäkukka  ⁕marketta  ⁕petunia ⁕pelargoni  ⁕timanttikukka  ⁕tulikruunu  ⁕tuoksupielus  ⁕tähtisilmä  ⁕silkkitassu  ⁕verbena  ⁕olkikukka 

 

 

Varjossa viihtyvät lajit

⁕ ahkeraliisa  ⁕ begonia 

⁕ daalia  ⁕ kesäsypressi  ⁕ koristekaali 

⁕ lumihiutale  ⁕ muratti  ⁕ orvokki  ⁕ risiini  ⁕ verenpisara

⁕ahkeraliisa  ⁕begonia  ⁕daalia  ⁕kesäsypressi  ⁕koristekaali  ⁕lumihiutale  ⁕muratti  ⁕orvokki  ⁕risiini  ⁕verenpisara

 

 

Kasvupaikalle kylvettävät kesäkukat

⁕ kehäkukka 

⁕ ruiskaunokki  ⁕ kiinanasteri 

⁕ tuliunikko  ⁕ kesämalvikki  ⁕ tuoksuherne

⁕kehäkukka  ⁕ruiskaunokki  ⁕kiinanasteri  ⁕tuliunikko  ⁕kesämalvikki  ⁕tuoksuherne

 

Kylvämällä siemeniä suoraan kasvupaikalle saadaan loppukesällä nauttia upeasta väriloistosta. Kylvökukille valitaan aurinkoinen kasvupaikka ja kuohkea multamaa. Tarvittaessa maan rakennetta parannetaan ravinteikkaalla Biolan Mustalla Mullalla.

 

Syksyn kylmyyttä sietävät

⁕ hopeavillakko   ⁕ lumihiutale  
⁕ kesäsypressi  ⁕ muratti  ⁕ koristekaali  
⁕ orvokki  ⁕ leijonankita  ⁕ neilikka

⁕hopeavillakko ⁕lumihiutale ⁕kesäsypressi ⁕muratti ⁕koristekaali ⁕orvokki ⁕leijonankita ⁕neilikka