Ikivihreät puut ja pensaat - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Ikivihreät puut ja pensaat

Ikivihreät puut ja pensaat

Ikivihreät kasvit antavat puutarhaan vihreyttä ja suojaa myös silloin, kun muut kasvit ovat lakastuneet. Kotipihojen ikivihreitä kasveja ovat muun muassa havukasvit ja alppiruusut.

Ikivihreät puut ja pensaat

Ikivihreät kasvit antavat puutarhaan vihreyttä ja suojaa myös silloin, kun muut kasvit ovat lakastuneet. Kotipihojen ikivihreitä kasveja ovat muun muassa havukasvit ja alppiruusut.

Valitse kasvupaikka oikein

Havukasvien kasvupaikkavaatimukset ovat hyvin erilaisia. Kuivassa maassa viihtyvät katajat, männyt ja vuorimännyt. Kosteampaa kasvualustaa kaipaavat kuuset, pihdat, sembramännyt, tuijat ja marjakuuset. Alppiruusut istutetaan rakennuksen pohjoispuolelle tai havukasvien katveeseen.

Vaihtelua muodoilla ja väreillä

Havukasvien erikoismuodot tuovat vaihtelua pihan kasvivalikoimaan. Erikoinen kasvutapa tai neulasten poikkeva väritys tulee hyvin esiin, kun niitä yhdistelee maltillisesti muiden kasvien kanssa. Usein kasvien erikoismuodot ovat ilmastollisesti varsinaista lajia arempia.

Aroille kasveille paras istutusaika on kevät, jotta kasvit ehtivät juurtua ennen talven tuloa. Arat ikivihreät kasvit tarvitsevat ilmavan ja ravinteikkaan kasvualustan, joka pystyy varastoimaan vettä. Tällainen erikoiskasvualusta on Biolan Havu- ja rodomulta, joka on tarkoitettu kasvualustaksi kaikille happaman maan kasveille.

Kuvagalleria1

Suojaa ikivihreät kevätauringolta

Havukasvit ja alppiruusut haihduttavat vettä myös talvella. Haihduttaminen on suurempaa aurinkoisilla kasvupaikoilla tuulisella säällä. Havu- ja rodomulta pystyy varastoimaan paljon vettä kasvin juuristoalueelle. Alppiruusujen ja nuorten havukasvien juuret voivat kuitenkin olla niin lähellä maan pintaa, että talvella koko niiden juuristoalue jäätyy. Jäätyneestä maasta kasvi ei pysty ottamaan vettä, mikä näkyy kuivuvina lehtinä ja ruskettuvina neulasina.

Ikivihreät kasvit hyötyvät kevättalvella ja keväällä varjostuksesta. Varjostukseen voi käyttää esim. varjostusverkkoa tai havuja. 

Lumi on hyvä suoja maan routaantumista vastaan. Vähälumisilla alueille Puutarhan Talvisuoja hidastaa maan routaantumista ja suojaa matalia kasveja viimalta ja auringolta.  

 

Happaman maan kasvien hoito


Lue lisää aiheista