Gödsling av rumsväxter - www.biolan.fi

Genvägar

Bläddra bland produkter

Läs artiklar om trädgårdsskötsel

Läs artiklar om ekoboende


Hitta närmaste Biolan-återförsäljare

Sök återförsäljare


Biolan Oy – huvudkontor

Besöksadress: Lauttakyläntie 570, FI-27510 Eura
Postadress: PB 2, FI-27501 Kauttua, öppet vardagar: 8–16
info@biolan.fi

Gödsling av rumsväxter

Gödsling av rumsväxter

Gödsling av rumsväxter

Gödsling av rumsväxter

Gödsling av rumsväxter

De naturenliga Biolan-blommyllorna, som tillverkats genom kompostering, innehåller rikligt med långverkande näringsämnen. För att blomstra kräver rumsväxterna dessutom regelbunden underhållsgödsling under växtperioden, från februari till november.

För underhållsgödsling lämpar sig Biolans naturenliga växtnäringar: Biolan Flytande Naturväxtnäring som ges med bevattningsvattnet eller långverkande Biolan Näringspinnar eller Biolan Hönsgödsel som placeras i mullen. Alla dessa gödselmedel passar också för gödsling av örter och andra ätliga växter.

Naturnäringspinnar är lätta att använda och de innehåller alla näringsämnen som växten behöver. Näringspinnarna placeras i den fuktiga mullen efter bevattning. Man sticker ner pinnarna ordentligt i mullen. Från pinnarna frigörs småningom näringsämnen till växtens förfogande och gödslingsverkan räcker ungefär en månad. Då man sköter gödslingen med näringspinnar, använder man enbart vatten till bevattningen.

Också med Hönsgödsel får man en lång gödslingseffekt. Man tillsätter hönsgödselkorn i blomkrukan på samma sätt som näringspinnar. I kanten av krukan gör man till exempel med en penna hål, i vilka kornen placeras. Hönsgödselkornen täcks noga med mylla och så vattnar man mullen. Gödslingen utförs på nytt med ungefär en månads mellanrum.

Flytande Naturväxtnäring ges med bevattningsvattnet. Under växtsäsongen ges den som en svag lösning vid varje bevattning eller en gång i veckan som lite kraftigare enligt direktiven på förpackningen.