Vielä ehtii aloittaa taimikasvatuksen - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Vielä ehtii aloittaa taimikasvatuksen

Vielä ehtii aloittaa taimikasvatuksen

Kurkku, meloni, maissi ja kesäkurpitsa kannattaa kylvää vasta 3 viikkoa ennen aiottua istutusta, etteivät taimet veny.

Vielä ehtii aloittaa taimikasvatuksen

Kurkku, meloni, maissi ja kesäkurpitsa kannattaa kylvää vasta 3 viikkoa ennen aiottua istutusta, etteivät taimet veny.

Tänään oli kylvöpäivä. Kylvän kurkut, kesäkurpitsat ja maissit aina vasta vapun tienoilla. Kaikille edellä mainituille vihanneksille riittää kolmen viikon taimikasvatus, joten aikaisempi kylvö saisi taimet venymään turhaa. Olenkin ihmetellyt miksi monissa siemenpusseissa esimerkiksi kurkun kylvöajankohdaksi suositellaan helmi-maaliskuuta.

Olen tähän asti käyttänyt hyötymikrobeja sisältävää Kylvö- ja taimimultaa kaikkiin kylvöihin. Tänä keväänä otin rinnalle uuden Kasvusammaleen. Tämän erän kylvin Kasvusammaleeseen. 

Olen aina korostanut, että multa pitää kastella ennen kylvöä. Myönnän, että tänään en itsekään esikostuttanut kasvualustaa. Sammal imee niin hyvin vettä, että kostutus onnistuu myös kylvön jälkeen ruukussa.

Kurkuksi valitsin lyhythedelmäisen kasvihuonekurkun Cucucmis sativus 'Deltastar RZ' F1. Siihen muodostuu vain emikukkia, joten se ei tarvitse pölytystä ja hedelmistä tulee kauniin muotoiset. Tämän lajikkeen pitäisi tuottaa runsas sato myös harrastajakasvihuoneessa. Tällaiset isot siemenet kylvän aina lokerikkoihin, joista taimet on helppo irrottaa istutusvaiheessa. Painoin siemenet vajaan sentin syvyyteen Kasvusammaleen sekaan. Kylvön jälkeen kastelin pienellä kannulla päältäpäin. Sammal on kiitollinen kasteltava, koska se imee veden nopeasti eivätkä siemenet nouse ylös. Märkänäkin sammal säilyy ilmavana, joten ylikastelun riskiä ei ole, jos astian pohjassa on reikä ylimääräisen kasteluveden poistumista varten.

Tämä vuonna kokeilen cantaluponmelonin Cucumis melo kasvatusta monen vuoden tauon jälkeen. Valitsin lajikkeeksi 'Minnesota Midget'. Sen hedelmien pitäisi paisua puolitoistakiloisiksi. Kylvin nämä siemenet samalla tavalla kuin kurkunkin.
 

Kuvagalleria1

 

Kylvin myös kääpiösamettikukkaa Tagetes tenuifolia. Tällä uutuudella on sitruunantuoksuiset lehdet ja sekä kukat että lehdet ovat syötäviä. Ja samettikukkahan tunnetusti karkottaa monia tuholaisia puutarhasta, joten siksi tämä kasvisuku puolustaa paikkaansa jokavuotisena kukkijana. 


Aikaisemmin kylvämäni leijonankidat Antirrhinum majus  'Snappy Lavender Blush' F1  ovat säilynyt ihastuttavan kompakteina. Lajikekuvaus lupasikin niille tiivistä ja tiheästi haarovaa kasvutapaa ja se on helppo uskoa. Lajike on matala ja se soveltuu myös ruukussa kasvatettavaksi.  Lajikkeella on ihastuttavat omenankukanväriset kukat ja nimenomaan väri oli se miksi ihastuin tähän lajikkeeseen.

Kuvagalleria2

 

Tämän päivän kylvöjen kaikki siemenet ovat Exotic Gardenin valikoimasta.

Vielä ehdit kylvää kukista esim:

 • asteri
 • auringonkukka
 • kääpiösamettikukka
 • ruusupapu
 • tuoksuherne

ja vihanneksista:

 • kaalit
 • kurkku
 • kurpitsa
 • maissi
 • meloni
 • salkopapu

 

Kylvöterveisin Riikka


Lue lisää aiheista