Esikasvatus on helppoa Sammalnapeissa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Taimikasvatus on helppoa Sammalnapeissa

Taimikasvatus on helppoa Sammalnapeissa

Taimien esikasvatus aikaistaa kasvien kukintaa ja satoa. Moni kasvi ei ehtisi tuottaa satoa Suomen kesässä ilman esikasvatusta sisällä. 

Taimikasvatus on helppoa Sammalnapeissa

Taimien esikasvatus aikaistaa kasvien kukintaa ja satoa. Moni kasvi ei ehtisi tuottaa satoa Suomen kesässä ilman esikasvatusta sisällä. 

Valoisa ikkunalauta sopii hyvin taimien esikasvatuspaikaksi. Helmi- ja maaliskuussa kylvetään kasvit, jotka vaativat pitkän esikasvatusajan. Tällaisia ovat esimerkiksi paprika, tomaatti ja orvokki. Nopeakasvuisten vihannesten, kuten kurkku, maissi ja kesäkurpitsa, kylvö jätetään toukokuun alkuun, etteivät taimet ehtisi venyä sisällä liikaa.

Katso eri lajien kylvöaikataulu  

Siementen kylvö Sammalnappeihin

Kaikkein helpointa siementen idätys ja taimikasvatus on Biolan Sammalnapeissa. Sammalnappi pystyy varastoimaan paljon vettä, mutta se säilyy silti ilmavana. Kostutetun napin päällä siemen säilyy tasakosteana ja taimettuu tasaisesti.

Kun Sammalnapit yhdistetään Biolan Pienoiskasvihuoneeseen, kasvuolosuhteet ovat vieläkin tasaisemmat. Pienoiskasvihuoneen läpinäkyvän kannen alla kosteus säilyy tasaisena eikä päivittäisiä kasteluja tarvita. 

Pieniä siemeniä voi kylvää Sammalnapin pinnalle useita. Esimerkiksi basilika ja lobelia voidaan kasvattaa pieninä tupsuina, joissa kasvaa useampi taimi yhdessä. 

Tomaatti, paprika, chili, kurkku ja maissi kylvetään yksittäin. Näin ne voivat kasvaa Sammalnapissa ruukutukseen asti, eikä juuristoa vioittavaa koulintaa tarvita. 

Pienoiskasvihuoneen käyttö on helppoa:

Voit käyttää Pienoiskasvihuonetta kerta toisensa jälkeen. Pese muovinen alusta ja laita uudet Sammalnapit. 

Esikasvatettavien taimien hoito

Sammalnappi on lannoitettu ja siinä riittää ravinteita 34 viikon kasvatukseen. Sen jälkeen taimien kasteluveteen sekoitetaan Biolan Kastelulannoitetta

Kun taimen juuret ovat kasvaneet kunnolla Sammalnapin läpi ja taimissa on jo useampi lehti, on aika ruukuttaa taimet. Täytä ruukku Biolan Kasvusammaleella. Tee ruukun keskelle kolo ja istuta taimi siihen. Tiivistä kasvualusta taimen ympäriltä hellästi painamalla. 


Lannoitus taimikasvatuksen aikana 

Esikasvatettujen taimien ruukutuksen yhteydessä voidaan antaa varastolannoitus. Varastolannoitteeksi soveltuvat vain hidasliukoiset lannoitteet. Luonnonmukainen varastolannoitus saadaan käyttämällä Biolan Yrtti- ja taimilannoitetta tai Biolan Kanankakkaa.

Taimikasvatusruukun reunaan tehdään pohjaan asti ulottuva kolo, johon lannoite annostellaan. Tarkista tarkka lannoitusohje pakkauksesta. Esimerkiksi:

  • Tomaatin, paprikan ja kurkun taimiruukkuun lisätään 2 rkl Yrtti- ja taimilannoitetta.
  • Kesäkukkien taimiruukkuun lisätään 2 rkl Yrtti- ja taimilannoitetta.

Lannoitteen päälle laitetaan ohut kerros multaa, jotta se ei houkuttele hyönteisiä. Varastolannoitteesta liukenee ravinteita koko taimikasvatuksen ajan ja taimen kasteluun riittääkin pelkkä vesi.

Jos et tee ruukutuksen yhteydessä varastolannoitusta, sekoita taimien kasteluveteen Biolan Kastelulannoitetta. Taimien alalehtien kellastuminen on selvä merkki lisälannoitustarpeesta.
 


Lue lisää aiheista