Olen ylpeä henkilöstöstämme - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Olen ylpeä henkilöstöstämme

Olen ylpeä henkilöstöstämme

Tuotantopäällikkö Tomi Iltasen vastuulla on, että Biolan Groupiin kuuluvan Favorit Tuote Oy:n tuotannossa tehdään oikeita asioita oikeaan aikaan. Moderni tehdas mahdollistaa muovituotteiden ekologisen tuotannon, ja siellä valmistuvat esimerkiksi Biolanin kompostorit ja kuivakäymälät. 

Olen ylpeä henkilöstöstämme

Tuotantopäällikkö Tomi Iltasen vastuulla on, että Biolan Groupiin kuuluvan Favorit Tuote Oy:n tuotannossa tehdään oikeita asioita oikeaan aikaan. Moderni tehdas mahdollistaa muovituotteiden ekologisen tuotannon, ja siellä valmistuvat esimerkiksi Biolanin kompostorit ja kuivakäymälät. 

Tomin työpäivä alkaa sillä, että hän käy läpi edellisen päivän tuotannon valmistusmäärät ja antaa luvan laskuttaa Biolania valmistuneista kappaleista. Hän myös hyväksyy työtunnit ja erilaiset lisät palkanmaksua varten. Seuraavaksi Tomi lähtee tehdashalliin katsomaan tuoreimmat kuulumiset tuotannosta.

Myyntiennusteen pohjalta Tomi laatii tuotantosuunnitelman ja työntekijöiden vuorosuunnitelman. Valmistusta varten hän pyytää hankintaa kotiuttamaan tarvittavan määrän oikeanväristä muoviraaka-ainetta. ”Päivät tarjoavat vaihtelua ja se on ihan virkistävää, ettei kahta samanlaista työpäivää ole.”

Kompostoreiden kysyntää on vauhdittanut muun muassa uusi jätelaki, joka velvoittaa kiinteistöjä entistä laajempaan biojätteen kierrätykseen. Kompostointibuumi näkyy myös tuotannossa. Tällä hetkellä Favoritilla valmistetaan Pikakompostoreita viidessä vuorossa ja kokoonpano työskentelee kolmessa vuorossa. Favorit on investoinut 1,5 miljoonalla eurolla uuteen robotiikkaan, jotta Pikakompostoreiden tuotantomääriä on saatu lisättyä. 

Parasta työssäni ovat ihmiset 

Tomi on työskennellyt Favoritilla reilun viiden vuoden ajan ja kertoo, että toimintaa on kehitetty voimakkaasti erityisesti viimeisen puolentoista vuoden aikana. Ihmisten ääni otetaan entistä paremmin huomioon ja myös työn tekemisen paikkoja on järjestelty uudelleen. Kaiken kaikkiaan toimintatavat ovat entistä sujuvampia.

”Henkilöstömme on entistä osaavampaa. Tämä helpottaa myös minun työtäni, kun on enemmän resursseja käytettävissä työn järjestelyyn. Ja totta kai työn kierto lisää myös tekijöille vaihtelevuutta.”

Tomi kertoo, että parasta hänen työssään on, että voi olla tekemisissä ihmisten kanssa. ”Tuoreen palautteen mukaan työtyytyväisyys on meillä korkealla tasolla ja se tuntuu tosi hyvältä. Kiitos tästä kuuluu kaikille ihmisille, jotka ovat olleet yhdessä kehittämässä toimintaa. Olen ylpeä henkilöstöstämme.”

Vapaa-ajalla mökkeilyä ja pyöräilyä

Työkaverit tietävät, että Tomi rentoutuu mökkeilemällä. Mökki on paikka, jossa todella rauhoittuu. ”Mikä olisikaan rentouttavampaa, kun saunan jälkeen istua terassilla ja kuunnella linnunlaulua.”
Tomi myös pyöräilee paljon vapaa-ajallaan. Välillä matka taittuu maantiepyörällä ja toisinaan Tomi hyppää maastopyörän selkään ja lähtee metsälenkille.

Tomi heittää seuraavaksi haasteen Favoritin Marko Laitiselle. ”Marko on todellinen muoviekspertti ja toivon, että hän kertoisi työstään.”
 


Lue lisää aiheista