Nopeat ja helpot kukka-asetelmat - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Raparperit lasipurkin ympärillä
Raparperit lasipurkin ympärillä

Nopeat ja helpot kukka-asetelmat

Askartele oman puutarhan kukista kauniit asetelmat.

Nopeat ja helpot kukka-asetelmat

Askartele oman puutarhan kukista kauniit asetelmat.

Saat tehtyä nopeasti kauniita kimppuja ja asetelmia oman puutarhan kukista ja muista luonnonmateriaaleista, kun pidät kotona aina tarvikkeita niiden tekemiseen. Teipillä, koristenauhoilla, rautalangalla ja lastenruokapurkeilla saat jo monenlaista aikaiseksi muutamassa minuutissa!

Teipin avulla upea asetelma

Kun teipität laakean astian sekä pysty- että vaakasuuntaisin teipein, saat hyvän alustan kukka-asetelman tekoon. Tämän jälkeen voit vain pistellä kukkia ja kasveja reikiin ja et voi olla onnistumatta!

Kimppupohjien avulla onnistut

Kun kotona pitää kesäaikaan aina muutaman kimppupohjan (askarteluliikkeistä) saa nopeallakin aikataululla kietaistua katseenkestävän kimpun, jonka kehtaa antaa myös lahjaksi. (Ellei kimppupohjaa ole, voi mansettina käyttää esim. kuunliljan lehtiä). Laita kimppupohja maljakkoon ja ala koota kukista kimppua sen sisään. Laita lopuksi kumilenkki varsien ympärille ja peitä kumilenkki esim. silkkinauhalla. Jos kimppu on kauan autossa, kannattaa varsien ympärille kietaista kostutettua talouspaperia ja sen ympärille muovikelmua tai pieni pakastuspussi. Ja halutessasi voit somistaa sen vielä kauniilla kukkapaperilla. Valmiskimpuista saadut paperit ja sellofaanit kannattaa säilyttää tätä tarkoitusta varten.

Pöytäkoriste raparperista ja lasipurkista

Raikas keväinen pöytäkoriste syntyy lastenruokapurkin päälle sidotuista raparperinvarsista. Raparperinvarsien sijaan voi käyttää myös esim. punavartisen korallikanukan oksia, sellerin, kaislan, metsä- tai peltokortteen varsia. Lastenruokapurkeista saa myös kivoja pieniä maljakoita pelkän silkkinauhan avulla. Voit sitoa niitä useamman purkin ryhmäksi tai ripustaa rautalangan avulla lyhdynpidikkeisiin pihapolun varteen esim. kesäjuhlien ajaksi.

Vanhat sitruunat ja tyhjät purkit käyttöön

Vanhoja sitruunoita voi vielä ennen kompostiin laittamista käyttää silmän ilona maljakoissa vuoraamalla maljakko sisäpuolelta niiden viipaleilla. Samaan tapaan voi maljakossa käyttää esim. pihlajanmarjoja, tammenterhoja ja kiviä. Pienet kauniit rasia taas voi hyötykäyttää vaikka täyttämällä ne mullalla ja tekemällä niihin pieniä taskupuutarhoja mehitähdistä, joita on kiva viedä myös lahjaksi.

Kuvagalleria1

Lue lisää aiheista