Perinteikäs 91-vuotias kuljetusliike aloitti aurinkoenergian hyödyntämisen Porissa - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Perinteikäs 91-vuotias kuljetusliike aloitti aurinkoenergian hyödyntämisen Porissa

Perinteikäs 91-vuotias kuljetusliike aloitti aurinkoenergian hyödyntämisen Porissa

Perinteikäs 91-vuotias kuljetusliike aloitti aurinkoenergian hyödyntämisen Porissa

Nyt Auramaan elintarviketerminaalin kylmävarasto viilenee auringon voimalla

 

Ympäristökuormitusta halutaan pienentää myös kuljetusalalla. Porissa kuljetusliike Y. Auramaa Oy:n terminaalin katolle on asennettu 336 aurinkopaneelia. Auramaa on yksi Suomen suurimmista logistiikka-alan yrityksistä, joka toimii osana Kaukokiito-ketjua. Nykyaikaisen kuljetuskaluston lisäksi Auramaa panostaa kiinteistöissään ympäristöystävälliseen tekniikkaan. Jatkossa elintarviketerminaalin suurta kylmävarastoa viilennetään aurinkoenergialla. Aurinkosähköjärjestelmän toimitti Biolan Ekoasuminen, ja SolarThor-paneelit asensi ETH Group.

Kuljetusliike Auramaa asennutti talvella Porin terminaalin katolle 336 aurinkopaneelia, joiden nimellisteho on 109,2 kWp. Lumen sulamisen jälkeen aurinkoenergiaa on päästy heti hyödyntämään.

− Porin terminaalissa on 2000 m2:n kylmävarasto, joka pidetään +4 asteessa ympäri vuoden. Aurinkoenergian hyödyntäminen viilennykseen on järkevää, koska silloin kun viilennystarve on suurimmillaan, myös auringon säteilyenergiaa saadaan eniten. Nyt maaliskuussa on tähän mennessä saavutettu noin 10 prosentin säästö edellisvuoden sähkönkulutukseen verrattuna.  Ja kesää kohti päivän pituus ja säteilyn voimakkuus vielä kasvavat, kertoo Auramaan henkilöstöpäällikkö Jukka Vataja.

Pilottikohde energiaomavaraisuuden lisäämiselle

Auramaa on Kaukokiito-ketjun suurin osakasliikennöitsijä. Yhtiöllä on kymmenen omaa tavaraliikenneterminaalia ja kolme varastohotellia. Kiinteistöissä on panostettu ympäristöystävälliseen tekniikkaan esimerkiksi led-valaistuksessa ja lämmitysratkaisuissa. Uusimmissa tiloissa on käytössä maalämpö.

– Aloimme jo pari vuotta sitten tutkia aurinkoenergian hyödyntämistä kiinteistöissämme. Porin elintarviketerminaali kartoitettiin sopivimmaksi pilottikohteeksi, koska kylmävaraston takia energiankulutus on siellä suurinta. Terminaalin kautta jaellaan keskusliikkeiden ja valtakunnallisesti toimivien lihajalostetehtaiden tuotteet päivittäin Satakunnan alueen kauppoihin, laitoksiin ja ravintoloihin, Vataja kuvailee.

– Tarkoituksemme on kerätä ensin kokemuksia Porin aurinkovoimalasta ja käydä läpi vastaavan tekniikan hyödyntämistä systemaattisesti niin nykyisissä ja kuin mahdollisissa uusissa kiinteistöissämme, Vataja lisää.

SolarThor-aurinkopaneelit kestävät myrskyt ja lumikuormat

Aurinkosähköjärjestelmän toimitti Biolan Ekoasuminen Oy. Biolan on Auramaan pitkäaikainen yhteistyökumppani. Asennuksesta vastasi ETH Group Oy.

– Jokainen järjestelmä suunnitellaan räätälityönä. Alkukartoitus on projektin tärkein vaihe. Sähkönkulutuksen lisäksi huomioimme muun muassa kiinteistön ilmansuunnat, kattorakenteiden kantavuudet ja mahdolliset kuormitukset esimerkiksi räntälumimassoille. Näin järjestelmän teho saadaan mitoitettua tarkasti kohteen tarpeisiin, mainitsee Biolan Ekoasumisen toimitusjohtaja Matti Hakala.

Porin terminaalin katolle on asennettu kelluvana asennuksena SolarThor-aurinkopaneeleja, jotka on tehty kestämään ankariakin sääolosuhteita. Ne kestävät lumikuormaa jopa tuhat kiloa neliötä kohden, eli enemmän kuin katon rakenteilta vaaditaan.

 

Lisätietoja:

Biolan Ekoasuminen Oy

Matti Hakala, toimitusjohtaja

puh. 0500 621 574, matti.hakala@biolan.fi

 

Kuljetusliike Y. Auramaa Oy

henkilöstöpäällikkö Jukka Vataja

puh. 044 786 8713, jukka.vataja@auramaa.fi

 

Biolan Ekoasuminen on osa Biolan Groupia. Biolan on suomalainen perheyritys, jonka 45-vuotinen historia perustuu kiertotalouden luomiseen ja hyödyntämiseen. Biolanin koko liikeidea toteutetaan kestävän kehityksen ja kierrätysraaka-aineiden hyödyntämisen ehdoilla. Biolan pyrkii tuotteillaan vähentämään ihmisen aiheuttamaa ympäristökuormitusta. Biolanin nimi tulee sanoista biologinen lannoitus. Tänä päivänä tuotevalikoima kattaa kierrätysraaka-aineita hyödyntävät puutarha- ja huonekasvituotteet, kuivakäymälät, kompostorit, ympäristöystävälliset jätevesijärjestelmät, aurinkoenergiaratkaisut sekä muut ekoasumisen tuotteet.

 www.biolan.fi

 

Auramaa-yhtiöt on perinteikäs suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut kotimaan maantiekuljetuksiin ja niihin lisäarvoa tuottaviin palveluihin. Konsernin emoyhtiönä toimii Kuljetusliike Y. Auramaa Oy.

 

Auramaa-yhtiöt toimii osana Kaukokiito-ketjua, jonka laaja terminaali- ja linjaverkosto mahdollistaa nopeat ja kustannustehokkaat kuljetukset kaikkialle Suomeen. Modernin ja monipuolisen kaluston avulla pystymme vastaamaan asiakkaiden kuljetustarpeisiin kappaletavarasta elintarvikkeisiin ja raskaan teollisuuden tuotteisiin. Kuljetuspalveluiden lisäksi tarjoamme erilaisia varastointi- ja logistiikkapalveluita.

 

Auramaa-yhtiöt on yksi maamme suurimmista toimijoista kuljetusalalla. Tällä hetkellä toimimme 13 eri paikkakunnalla työllistäen yli 700 logistiikka-alan ammattilaista.

www.auramaa.fi