Biolanilta jätti-investointi kohti turpeettomuutta – rakentaa uuden biokuitulaitoksen - Biolan

Oikopolut

Selaa tuotteita

Lue puurhanhoidon artikkeleita

Lue ekoasumisen artikkeleita


Etsi lähin Biolan-jälleenmyyjäsi

Jälleenmyyjähaku


Biolan Oy – pääkonttori

Käyntiosoite: Lauttakyläntie 570, 27510 Eura
Postiosoite: PL 2, 27501 Kauttua, avoinna arkisin: 8–16

Jälleenmyyjille

Tilauspalvelu: (02) 5491 666, arkisin klo 8–16,myynti@biolan.fi

Kuluttajille: 

Tuoteneuvonta puhelimitse: 0600 16999, arkisin klo 9–12 (50 senttiä minuutti + paikallisverkko tai matkapuhelumaksu)

Biolanilta jätti-investointi kohti turpeettomuutta – rakentaa uuden biokuitulaitoksen

Biolanilta jätti-investointi kohti turpeettomuutta – rakentaa uuden biokuitulaitoksen

Biolanilta jätti-investointi kohti turpeettomuutta – rakentaa uuden biokuitulaitoksen

Biolanin hallitus on päättänyt investoinnista uuteen biokuitulaitokseen. Laitos rakennetaan yhtiön pääkonttorin yhteyteen Euraan, ja investointiin on budjetoitu noin kuusi miljoonaa euroa. Kyseessä on yhtiön historian suurin investointi.

”Olemme vakaasti päättäneet tehdä kasvattamisesta kestävää ja tavoitella turpeettomuutta vuoteen 2040 mennessä. Biokuitulaitoksen rakentaminen on jälleen yksi askel kohti tätä tavoitetta”, toteaa Biolanin toimitusjohtaja Teppo Rantanen.

Uuden laitoksen myötä Biolan pystyy käyttämään entistä monipuolisemmin raaka-aineita turpeen korvaamiseen. Edistyksellinen biokuitulaitos antaa valmiuksia lisätä uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden määrää yhtiön tuotteissa.

”Laitoksen avulla pystymme kasvattamaan mm. metsäteollisuuden puupohjaisten sivuvirtojen tai rahkasammaleen osuutta tuotteissamme, kuten mullissa, ammattiviljelyn kasvualustoissa ja kuivikkeissa. Samalla pystymme vastaavasti vähentämään turpeen osuutta kyseisissä tuotteissa. Aiemmin testiympäristössä erinomaisiksi toteamamme täysin uudet menetelmät tuodaan nyt laitoksen myötä käytäntöön”, Rantanen kertoo.

Jo nyt turpeen osuus Biolanin tuottamasta mullasta on alle 50 %. Töitä on kuitenkin Rantasen mukaan yhä tehtävänä, jotta turpeesta voidaan luopua kokonaan.

”Uskomme vakaasti tuotteiden vastuullisuuden palvelevan pitkällä tähtäimellä sekä ammattiviljelijöitä että kotipuutarhureita. Investoimalla kestävyyteen varmistamme, että Biolan toimittaa tulevaisuudessakin vastuullisimmat ja laadukkaimmat kasvualustat sekä kuiviketuotteet”, hän sanoo.

Biolan tarttuu välittömästi tuumasta toimeen ja uuden biokuitulaitoksen rakennustyöt ovat jo käynnissä. Suunnitelman mukaan laitos on toimintakunnossa elokuussa 2022. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankkeelle investointituen ja hanke on osa hallituksen ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelmaa.

 

Lisätietoja:

Teppo Rantanen, Biolan Oy:n toimitusjohtaja, puh. 040 501 0589, teppo.rantanen@biolan.fi

www.biolan.fi/vastuullisuus